anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Likya ile Karya'nın sınırında...
Antik çağlarda Telmesos, Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise Makri ve Meğri adları ile anılan Fethiye, adını ilk şehit Türk pilotu Fethi beyden alıyor.
Dantel gibi koyları, sedir ağaçlarıyla bezeli ormanları ve turkuvaz gerdanlığı Ölüdeniz'le, Kızlar koyu, Belcekız plajı ile cazibesini koruyor.



Likya-Karya sınırında bir kıyı kenti olan Fethiye, antik çağlarda Telmesos olarak anılmış. M.Ö. 4. Yüzyılda kurulduğu bilinen kent aynı
tarihte Likya federe birliğine üye olmuş.
Telmesos Büyük İskender' in, Ptolemy Hanedanı'nın, Roma İmparatorluğu, Bizans, Menteşoğulları ve 1424 yılında Osmanlı İmparatorluğunun egemenliği altına girmiş.
Osmanlı döneminde Makri ve Meğri adaları ile anılmış olan kent, 1934 yılında ilk şehit Türk pilotu Fethi bey anısına Fethiye adını almış.
Bugünkü Fethiye'de Likya dönemi kaya mezarları, Likya-Roma dönemi lahit mezarlar ve Ortaçağ dönem izlerini taşıyan kale dikkat çekiyor.
Fethiye sahilinde ayrıca, erken Roma döneminde inşa edilmiş ve M.S. 2. Yüzyılda onarım geçiren 5 bin kişi kapasiteli bir de tiyatro bulunuyor.
Bizans döneminde bir dönem arena olarak da kullanıldığı tahmin edilen Telmesos antik tiyatrosu, günümüz de yapılan restorasyon çalışmalarıyla 1500 kişinin kullanımına cevap verecek hale getirilmiş.
Çalış
Fethiye sahilleri birbirinden güzel tatil merkezleriyle dolu, bunların başında Çalış geliyor.
Motosiklet gruplarının uğrak yerlerinden olan Çalış kendine yetecek tüm ihtiyaçlara merkezinde cevap veriyor.
Rock barlar, cafe ve restoranlar, Meksika usulü yemek yenecek yerler, hediyelik eşya tezgâhları, cam işi çalışmalar yapanlarla hem alışveriş, hem seyirlik vakit geçirecek yerler arasında görülüyorlar.
Çalış Otelleri, restoran ve barları eğlence merkezi gibi konukları eğlendirmeyi biliyorlar.
İngiliz turistlerin yoğunlukta olduğu barlarda, dev ekranlarda seyredilen maçlar oldukça rağbet görüyor.
Gecenin geç saatlerinde barlardan çıkanlar kendilerini minik taşlı kumsalı geçip Çalış Plajının serin sularına bırakıyorlar.
Kendine gelmek isteyenlerin son durağı ise Çorbacı Sadık oluyor. Sadık her masayı ziyaret edip, sohbet ediyor. Tereyağlı işkembe çorbası ve tereyağlı, yoğurt, kırmızıbiberli dil özel yemeği olarak beğeniliyor.

Fethiye Balık Pazarı
Fethiye Merkezinde bulunan Balık Pazarı en fazla ilgi gören yer.
Bir avlu içinde ortada balık satan dükkânlar, çevresinde yürüyüş alanı, en dış bölümde ise bu avluyu saran, omuz omuza dizili sıralanmış balık lokantaları yer alıyor.
Tezgâhlarda sergilenen balıklardan gözünüzün beğendiğini istediğiniz kadar alıyor, tercih ettiğiniz bir lokantaya oturup balıklarınızı pişirilmek üzere teslim ediyorsunuz. Lokantaya pişirme ücreti olarak kişi başına beş TL ödeniyor. Temizlenip yıkanan balıklarınız istediğiniz gibi pişirip, yanında mevsim salatası ile sofranıza sunuluyor.
Küçük rakı söylerseniz 35 TL, küçük bira içerseniz 6 TL ödüyorsunuz. Balık yerine sadece Jumbo karides yemek isteyenlerin karidesleri ayıklanıyor, sarımsaklı, domates ve kırmızı pul biberle tereyağında tavada çevirilip servis ediliyor.

Fethiye yakınlarında bulunan ve terkedilmiş bir Yunan kenti olan Kayaköy, Likya'nın diğer önemli antik kentlerinden Tlos, Pınara, Letoon, Xantos ve Sidyma ilçe sınırları içinde görülebilecek yerler arasında yer alıyor.
Fethiye deyince...
Fethiye'de görülecek yerler arasında ilk akla gelen, Ölüdeniz.
Yıllardır tanıtım afişlerinde boy gösteren doğa harikasına, son yıllarda bir de Saklıkent kanyonu eklendi. Fethiye içinden minibüs ve özel araçlarla Fethiye-Kaş karayolundan ayrılarak ulaşılan Saklıkent kanyonunda, yüksek duvarları andıran kaya aralığına nehir üstündeki asma yaya yolundan giriliyor. Diz boyu suları geçenler kanyonun derinliklerine doğru çeşitli kademeleri ve kaya basamaklarını aşarken, oldukça zevkli aynı zamanda da tabanının daraldığı bölümlerde zorlaşan bir çeşit trekking yapıyorlar.
9 Km'lik kanyon aralığının bir bölümünü yürüyenler gökyüzünün görülmez, gölcüklerin ve setlerin aşılmaz olduğu bölümlerden geri dönerken, şifalı olduğu söylenen çamurları da yüzlerine sürmeyi ihmal etmiyorlar.
Saklıkent kanyonundan ayrılanların uğrak yerlerinden biride kaplıca yöresi.
Fakat yörede bulunan görkemli Tlos antik kentiyle, ulu çınarların gölgesinde ve şelalelerin serin sularının arasında yemek yiyen ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan Yakapark, çevre gezilerine katılan turistleri memnun ediyor.
Şimdi sırada Ölüdeniz ve yamaç paraşütünün yapıldığı Babadağ var.
Gün boyu ziyaretçi akınına uğrayan Ölüdeniz'deki Belcekız plajında, yılın 12 ayı denize girilebiliyor. Kumburnu sahillerinde denizin tadını çıkaranların bir bölümü, sahilden kalkan ve 5 Km uzaklıkta bulunan Kelebek Vadisi'ne düzenlenen tekne turlarına katılıyorlar Ölüdeniz yakınlarında bulunan kilise kalıntılarının görüldüğü Ayanikola adası ve Gemile koyu da en az diğer gezi yerleri kadar ilgi görüyor.

Fethiye de ise durum daha farklı. Kent içinde kalıp günübirlik tekne turlarına katılarak tatil yapanlar, sahil boyunca dizili çay bahçelerinde oturup kıyı bandında dolaşırken, kamp alanını tercih ediyorlar.
Fethiye yakınlarında yer aln biri Kızlar koyu olmak üzere, iki koydan oluşan Katrancı'ya tekne turlarıyla da ulaşmak mümkün.



1900 metreden sıfıra. Yamaç paraşütü
Ölüdeniz sahilinde yamaç paraşütü hizmeti veren 7 acente var. Rezervasyon yapıp çıkış saati bekleniyor. 50.000 Euro teminatlı sigortalı yolcular, pilotlarla beraber 4x4'lere biniyor üste de paraşütler yükleniyor. Ölüdeniz çıkışından 1965 metre yükseklikteki Babadağ'a 1978 yılında yangın kulesi için açılmış olan 25 Km'lik orman yolu ile tırmanılıyor. Yol toz, toprak ve engebeli. Yolculuk 4x4'lerle, yaklaşık 50 dakika sürüyor. Arada bir yerde, orman işletmesi görevlileri yamaç paraşütü yapacak olanlardan kişi başı ücret alıyorlar.
1200 metrelerde ağaç cinsleri de değişim gösteriyor ve anıtsal gövdeli, 200-300 yıllık nadir türlerden Sedir ormanlarına rastlanıyor.

1700 metrede uçuş pistine ulaşanları her ihtimale karşı bir ambulans hazır bekliyor. Eğer rüzgar uçuş için uygun değilse, daha elverişli olan 1900 metreye çıkılıyor.
Acente tarafından kendilerine verilen tulum ve kasklarını giyenler, önce paraşütleri yere açıp rüzgara bırakıyorlar.
Şişince de koşmaya başlıyorlar ve kendilerini dik yamacın bir yerinden gökyüzünün boşluğuna bırakıyorlar.
Keyiften mi, heyecandan mı, yoksa adrenalin salgısından mı bilinmez önceleri çığlıklar duyuluyor. Sonra uzaklaşıyorlar ve sırasıyla Ölüdeniz'in, Ayanikola Adası'nın, Gemile Koyu'nun, Kum Burnu'nun doyumsuz manzarasını seyrederek boşlukta çok da düzgün olmayan daireler çiziyor, kah inip kah yükselerek Belcekız Plajı gerisinde ki iniş pistine konuyorlar.
Acenteye dönenler, çekilen video görüntülerini izliyor ve bir çoğu tekrar deniyor. Yamaç paraşütünde havada kalış süresi 30 ila 45 dakika. Ancak pilotlar isterlerse, bir saat de havada kalabiliyorlar.

Exterme Tandem Paragliding, Muzaffer, Yavuz ve Can adındaki üniversiteli genç pilotlardan kurulu. Dünyanın en elverişli üç noktasından biri olan Babadağ'ın 1900 metresinden, sıfır deniz seviyesine iniş yapıyorlar. Pilot Muzaffer Bal, polyester paraşütlerin sağlı sollu kolları ve fren sistemi olduğunu, ayrıca 220 kg taşıdığını söylüyor. 43 metrekare alanı olan paraşütlerde, tehlike anında açılabilecek yedek paraşüt bulunuyor.
İsteyenlere 20-25 dakikalık video kaydı çektiklerini belirtiyor.
Yamaç paraşütünde atlayış için 50 pound karşılığı 130 Milyon, çekim için ise ayrı fark alınıyor.
Acente, yüzme havuzlu Tonoz'da, Perşembe günleri 23.00'te başlayıp sabaha dek süren eğlenceli dans partileri de düzenliyor.
Focus
Tel:(0-252) 617 04 01
Exterme Tandem Paragliding

Tel:(0-252) 617 01 20 - 617 00 18
Easy Rider
Tel:(0-252) 617 01 14

Fethiye'nin doyumsuz tatil üçgeni;
Saklıkent, Tlos ve Yakapark
Siz hiç içki içerken bardağınızı koyduğunuz taş barın içindeki kanalda dolaşıp, kadehinizin yanına gelince kendini başından kuyruğuna dek sevdiren alabalık gördünüz mü?.. Öpülecek şirinlikteki bu balıklar, Fethiye Saklıkent Kanyonu ve Tlos Antik Kenti yakınında bulunan "Yakapark Restoran"ın barının tezgahında yaşıyorlar.
Gezimiz bu sevimli alabalıkların küçük ülkesine, Saklıkent Kanyonu'na...

Eşen çayı, Saklıkent Kanyonu içinden çıkıp gün ışığı ile kucaklaşarak ovaya yayılırken, çayın kenarlarındaki dinlenme terasları, köşk, çarşı ve barlar ziyaretçilerle dolup taşıyor. Esas serüven ise, ücret karşılığında girilen hınca hınç dolu kanyonun ağzında başlıyor.
Dışarıya taşarcasına çıkan sular, bu bölümde geçit vermezken, daha 80'li yıllarda kanyon içine kurduğu restoranda turizm yapmayı kafasına koyan Ekrem Uçar'ın kayaları delerek açtığı yol ile sular üzerinden geçiş sağlanıyor.

Yolun bundan sonrasında Eşen Çayı kıyısına gelince, dizinize kadar yükselen buz gibi soğuk suları yürüyerek aşmanız gerekiyor.
İşte tam bu noktadan sonra, her 10 metrede değişik bir yapı sergileyen gizemli kanyonun derinliklerine doğru yol alıyorsunuz.
Bazen çatlak iyice daralıyor, hatta gökyüzü görünmez oluyor. Zeminde çamur rengi sular, yer yer odacıklar ve kademeli yükseklikler, 18 kilometre boyunca sürüyor.
Kayaları aşarken, el verip sizi yukarı çeken centilmen köy gençlerinin yardımıyla yol alıyorsunuz. Bu yolculuk sırasında güzellik uğruna koyu renkli çamurları kol ve bacaklarına süren ziyaretçiler, bir yandan da son derece dikkatli adım atıp, kayalara çarpmamaya ve düşmemeye çalışıyorlar.
Fotoğraf çekenler, çamura buladıkları parmaklarıyla duvara yazı yazanlar, kameralarıyla belgesel hazırlamaya çabalayanlar, bir süre sonra artan nem ve yorgunlukla halsiz düşüp geri dönmeye başlıyorlar.
Köpürerek çıkan sularda serinleyip çayın karşı yakasına gecenler ise, doğayla ettikleri bu mücadelede zafer kazanmanın sarhoşluğu içinde, su üzerine veya yanına kurulu ahşap masalara yerleşiveriyorlar.
Sadece su sesinin duyulduğu restoranda, alabalık ve ızgara çeşitleri yenirken, içki de içilebiliyor.
Masa yerine yer sofralarını terci edenler arasında, ayaklarını suya sarkıtanlara ve sırt üstü yatanlara da rastlanıyor.

Saklıkent Şelalesi

Kanyon gezisi sonrası yol üzerinde bir de Saklıkent Şelalesi bulunuyor. Buraya kadar gelmişken bir de şelaleyi görmek isterseniz.
Araç park sahasından itibaren ağaç evlerin yanından merdivenleri iniyor sonra şelale yolundan 300 metre yürüyerek şelale mevkiine ulaşılıyor. Burada da Saklıkent Kanyanunda olduğu gibi ıslanabilir ayakkabı kiralanıyor.
Yeniden basamakları çıkıp ağaçlara kurulu teraslarda hem yorgunluk atıyor hem lezzetli bir yemek yiyebiliyor, gerçekten dinlendiğinizi hissedebiliyorsunuz.
Arzu edenler şelale girişinde bol çeşitler sunan dekoratif bir hediyelik eşya standından killi güzellik çamuru veya hediyelik eşyalardan satın alabiliyorlar.
Hiç bir şey satın almasanız bile şelale bölgesinde çekilecek imrendirici görüntülerle yola devam ediliyor.

Tlos Antik Kenti
Dışarıya oranla 15 derece daha serin olan kanyondan çıkanların uğrak yeri, otopark çıkışında kurulu tezgahlar.
Bal, kekik, nar ekşisi, meyve ve hediyeliklerle dolu çarşıdan ve merkeze yaklaştıkça giderek sayıları artan kır lokantaları arasından geçenler, 7 kilometre uzaklıktaki Tlos Antik Kenti'ne varıyorlar.
Asfalt ve rampa yol üzerinde yemyeşil bir alan üzerinde kurulu tiyatroyu gezmek ücretsiz.
Tepede bulunan kale, kaya mezarları, odalar ve lahitleri gezmek içinse, müze girişine ücret ödeniyor. Zirveye yaklaşırken kayalar oyularak yapılan taş basamaklar, arkadan iten rüzgarın da etkisiyle rahatça çıkılabiliyor.
Tepede ise, anlatılamayacak kadar güzel bir manzara sizi bekliyor. İnişte, hemen her adımda içilebilen kaynak suları, ziyaretçilere mola olanağı sağlıyor. Müze girişinde satılan kartpostal ve Tlos'u anlatan kitapçıklar, Tlos'u unutmamanızı sağlıyor.

Ve Yakapark
Saklıkent ve Tlos üçgeninde son nokta ise, "Yaka Köyü".
Kaş, Antalya ve Fethiye çıkışlı jeep safaricilerin de mola yerlerinden biri olan Yakapark'ta, anıt olmuş ağaçlar, kademeli teraslar, havuz, su kanalları, hamaklar, yastık kaplı localar, taş masalar ve köşkler, görebilecekleriniz arasında.
Kızgın saçta gözleme yapan köy kadınları, masalar arasında dolaşarak ötüşen horoz, civciv ve tavuklar da burada ilgi çeken unsurlar. Kanallardan taşarak akan suyun ve hışırdayan yaprakların sesleri arasında, bahçenin ortasında kurulu ızgarada pişen etler, mısır ununa bulanmış alabalıklar, çöp şişler ve közlenmiş patlıcanlarda güzelliğin cabası.
Burada mutlaka görülmesi gereken bir başka yer ise Balıklı Bar... Restoran girişinde solda yer alan bar tezgahı taşdan yapılma ve içinde, dağdan gelen buz gibi suyun geçtiği bir kanalı var. Barda duranlar, kadehlerini su dolu kanala koyuyor, bu su içinde yüzen evcilleşmiş alabalıklar ise artık suya karışan rakı damlalarından mıdır, bilinmez konukların kendilerini sevip okşamalarına izin veriyor, kesinlikle kaçmıyorlar.
Bar'da herkes yüzünde bir tebessümle hem balıkları okşuyor hem de içeceklerini yudumluyor.
Çevrede gezilebilecek daha birçok yer bulunuyor. Kaplıcalar, Kaunos, Pınara, Letoon, Xantos, Patara gibi antik kentler, kaya mezarları, Fethiye tiyatrosu ve müzesi, Kayaköy, Ölüdeniz Milli Parkı, Katrancı, Kızlar Koyu, Göçek ve Kaş gün içinde gidip dönülebilecek uzaklıktaki turistlik merkezler.


Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.