anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Heybeliada

Prens Adaları içinde Türkler'in en yoğun olarak yaşadığı adaların biri. Deniz Lisesi, Harp Okulu ve senatoryumu ile bilinip ünlenen Heybeliada Büyükada'dan sonra ikinci büyüklükte. Adanın Değirmen Tepesi, Ümit Tepesi, Domuz Tepe en yüksek yerlerini oluşturuyor.
Burgazada'ya bakan yönündeki Değirmenli alan Değirmen Mevkii piknik alanı ve plajı en çok rağbet gören yerlerin başında geliyor.
Sonradan müze haline getirilen İsmet İnönü'nün evi ve bir restorasyon sonucu, yeniden hizmete giren Halki Palas isimli lüks otel hayranlık duyulan yerler arasında yer alıyor.
Heybeliada'nın arka yüzünde Ege ve Akdeniz'in kıyılarını aratmayacak güzellikte koylar bulunuyor.
Çam ağaçlarını denizle kucaklaştığı "Çam Limanı" ve "Alman Koyu" tekne ve yatların hafta sonu denize açılanların önemli huzur sığınaklarından sayılıyor. Doğal liman Çam Limanı plajının yanısıra amatör balıkçıları da memnun edecek miktarda mezgit, istavrit, dil, kırlangıç, tekir gibi balıkların tutulabildiği balık yuvası olarak tanınıyor.

Heybeliada Deniz Lisesi
Mühendishane-i Bahri-i Hümayün tersane ve donanmanın geliştirilmesi amacıyla Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa Osmanlı İmparatorluğunun ilk yüksek öğretim kurumu olarak 18 Kasım 1773 yılında kurulmuş. Kasımpaşa’da faaliyete başlayan okul 1851 yılında Heybeliada’ya taşınmış. 1924’te Eğitim Birliğinin yasasının kabulü ile Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu olarak iki kısma ayrılmış, okulun adı 1928’de Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi Komutanlığı olarak değiştirilmiş. Deniz Harp Okulu 1985’te Tuzla kampüsüne taşınmış. Deniz Lisesi ise 1985 yılından bu yana tarihi tesislerde eğitim ve öğretime devam ediyor.

 
Heybeliada Turu
Büyük tur için 58 TL ödeniyor keyifli bir fayton turu yapmak isterseniz, çarşının içinden geçip tura başlıyor, batıya doğru yol alıyorsunuz. Heybelidanın konakları, önemli yapılarını görerek ismet İnönü Müzesini ve Halki Palas Otelini geride bırakıp, Alman Koyuna, devamında Çam Limanı Koyuna varıyorsunuz. Plaj işletmeleri olan koyun açıkları yatların demirledikleri mola yerleri. Yarımadanın uç burnunda eskiden senatoryum iken son yıllarda faaliyetine son verilen ve boş olarak duran hastane binası görülüyor. Çam Limanı yokuşu çıkılıyor ve bir süre düz yolda gidip Katolik kilisesi arkasından dönerek bu defa yolun iniş kısmı başlıyor. Fayton atlarının adım adım inişine faytoncu da frenle yardım ediyor. Bahriye çeşmesi, Deniz Lisesi önünden geçilen güzergah, çarşının arkasında 35 dakika sonra bitiyor.
Aynı güzergâhı saati beş liradan kiralanan bisikletle yapmak isterseniz, birkaç yokuş, bisiklet vitesli olsa da sizi zorlayacak gibi görünüyor. Bisiklet ve yürüyerek yapılan gezilerde konakları, daha uzun seyir, bu konaklardan çıkan antikaların satıldığı eski kokulu antika dükkânlarını görme, istenilen yerde durma, fotoğraf çekme, ana yoldan ayrılıp, ara sokaklarda dolaşma imkânı daha fazla oluyor. Şimdikte detaylarıyla
Heybeliada'da görülmesi gereken yerlere ve özelliklerine bakıyoruz.

Halki Palas Oteli
1880 tarihli otelin ilk sahibi Romanya uyruklu un tüccarı Aristodimos Kozmetos bir çok kez el değiştirmiş. 1916 yılından sonra bazı eklemeler yapılan otel1987 yılında büyük bir restorasyon geçirmiş ve Ağustos ayında hizmete açılmış. Ne var ki Halki Palas Oteli 27 Ekim 1991’de şömine bölümünde çıkan yangın sonucu yangın görmüş. Günümüzde dört katlı, bahçeli, havuzlu ahşap bina otel yeniden inşa edilerek Heybeliada’nın tek oteli olarak hizmet vermesi sağlanmış.
Halki Palas’ın renkli, bol çiçekli süslü kapı ve bahçesinden girdiğiniz anda huzurlu sakin sessiz bir ortamla karşılaşıyorsunuz resepsiyon ve geniş salondan geçip balkon terasa çıktığınız zaman kademeli geniş bahçeyi, havuzu, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Green Beach Club ve İstanbul kıyılarına uzanan geniş bir panoramaya karşı seyir imkanınız oluyor.
Salonda büyük bir kafes içinde papağan ve oturma üniteleri seçenekleri sunuluyor. Alt kata inen merdivenler sizi yüzme havuzuna restorana, toplantı salonuna ve bahçeye çıkmanızı sağlıyor. Üst katlarda ki odalar ise enfes manzarasıyla gerçek dinlenme vaat ediyor.


Heybeliada Su Sporları Kulübü
Heybeliada’nın en ferah, temiz, bakımlı yerlerinin başında Heybeliada Su Sporları Kulübü geliyor. Bir taraftan Halki Palas yamaçları, Ruban Okulu diğer taraftan Burgazada manzaralı kulüp sadece üyelerine hizmet verirken, yüzme havuzunda su topu maçları, çeşitli etkinlikler, plaj müdavimleri ile canlılığını koruyor. Kulübün yanı başında bulunan Green Beach Clup için giriş ücreti ödeyerek girilebiliyor.
Green Beach Club'ın plajından, soyunma kabinleri, iskelesinden, yüzer salından, restoranı, bahçesinden, spor alanından yararlanma, İstanbul'a yakın bir yerde tatil yapma, dinlenme, eğlenme imkanı veriyor.

Değirmen
1911 tarihli değirmen, Heybeliada’nın Değirmen Burnunda yer alıyor ve adanın ilgi gören önemli mesire yerlerinden biri. Adada arpa, buğday yetiştirildiği yıllarda biri plajın yanında, diğeri Değirmen Burnunun ucunda olmak üzere iki değirmen hizmet vermiş. 50 yıl önce yıkılıp devre dışı kalan değirmen Heybeliada Ruhban Okuluna ait olup okul tarafından 1900’ların sonuna dek işletilmiş.
Önceki yıllara kadar içine girilen üst kattan çevreye seyir imkanı olan değirmenin çatısı sökülmüş, kapısı kapatılmış.


Değirmen Burnu Mesire Yeri
Heybeliadaya gelenlerin büyük bölümü arkadaş grupları ve aileler olduğu için genellikle Değirmen Burnu Mesire Alanına gidiyorlar. Giriş ücreti 4 TL olan piknik sahası çam ağaçları gölgesinde konumlanmış piknik masalarından ve yol oyunca sıralanmış çay bahçesi, kafe ve kır lokantası türü yemek yenecek yerler barındırıyor.
Piknik amaçlı gelenler arzu ederlerse kömürlü mangallardan, semaverlerden, hamaklardan kiralayabiliyorlar.
Piknik alanı iskeleden çıkışta 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmasına rağmen çoğu kişi kiralık bisikletlerle geliyor, piknik boyunca bisikletlerini masanın yanına koyuyorlar, beraberlerinde getirdikleri köfteler, etler, tavuklar, balıklar ızgarada pişirilip iştahla yeniyor, kalan lokmalar güvercinlere martılara ikram ediliyor, piknik bitince bisikletlerle adayı turluyorlar. Bisiklet kiralama saati beş lira olmasına karşın tam gün için kiralamak istenirse yedi buçuk TL ödeniyor.

Bahriye Çeşmesi
1917 tarihli olup Lozan Meydanında yer alan çeşme, Bahriye Nazırı Cemal (Ahmet) Paşa tarafından kesme taş ve mermerden, hazneli, üç kanatlı meydan çeşmesi olarak yaptırılmış. Günümüze dek korumaya yönelik çeşitli sağlamlaştırma ve onarım amaçlı uygulamalar geçirmiş.
Vapur İskelesinin karşısında yer alan tarihi çeşme ada ziyaretcilerin en çok fotoğraf çektirdikleri yerlerden biri. Çeşmenin sırasında yer alan konaklar adanın en görkemli yapılarını oluşturuyor.

Mavromatis Köşkü – İsmet İnönü Müzesi
1920 inşa tarihli olan Mavromatis Köşkü 1894 yılında deprem sonucu yıkılmış olan Kostaki Antapulos Paşanın köşkünün bulunduğu yerde Mavromatis tarafından yaptırılmış. Tütün tüccarı olan Mavromatis’in ülkeyi terk ederek Yunanistan’a gitmesi üzerine bina 1934 yılında İsmet İnönü’ye geçmiş, yaz aylarında İnönü ailesi tarafından kullanılmış.
Dört katlı, bahçeli, mahzeni bulunan taş ev günümüzde İsmet İnönü Müzesi olarak hizmet veriyor.
İnönü Müzesi sadece Pazartesi kapalı günü dışında hergün saat 10.00-17.00 arası ücretsiz olarak geziliyor.
Müzenin girişinde İnönü büstü yer alıyor sağ tarafta çalışma odası, oturma odası, eşyalar, salon duvarlarına asılan fotoğraflar, dönemeışık tutuyor, müzenin üst katında yatak odaları, banyo görülebiliyor.

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müze Evi
1918 tarihli yapıda birçok sahip değiştirdikten sonra, ünlü şair ve yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın 1912-1944 yılları arasında yaşamış. Kültür Bakanlığınca restore edilen dört katlı, bahçeli, ahşap köşk Adalar Vakfının katkılarıyla müzeye dönüştürülmüş.

Barba Evi
Mesken amaçlı olarak Mazolto Barba tarafından iki katlı, müstakil, bahçeli ahşap ev olarak yaptırılmış.

Aya Triada Manastırı ve Kilisesi (Ruhban Okulu)
1896 tarihli yapı Ümitler Tepesi (Papazlar Dağı) Despotlar Manastırının yerinde bulunuyor.
İlk adı Sina Kilisesine bağlı anlamı taşıyan Sion iken, sonradan Hıristiyanlığın temel ilkesi olan (Teslis Baba-Oğul Kutsal Ruh) anlamına gelen Triada olmuş. Kaynaklara göre ilk yapımı 809 yılına dek uzanan yapı, defalarca onarım ve 1821’de ise yangın geçirmiş, yeniden inşa edilerek Ortadoks din adamı yetiştirmek üzere Ruhban Okulu olarak öğretime açılmış. 1894 yılında deprem nedeniyle tamamen yıkılan bina Pavlos Stefanovik tarafından Fotiadis Kalfa’ya yaptırılarak son haliyle günümüze ulaşmış. Manastırın, 1268-1278 yıllarında Patrik İosif’in gayretiyle yapılmış bir kütüphanesi, yazma kitap koleksiyonlarıyla Hıristiyan dünyasında önemli bir yer tutuyor.

Ayyıldız Caddesi
Restoranlar Heybeliada’nın en canlı, yürüyüş ve seyrangah yeri Ayyıldız Caddesi olan iskelelerle fayton durağı arasında kalan sahil bandı. Burada sırayla yan yana dizilmiş, restoranlar, pizzacı, lahmacun, kebap, pastane, çay bahçeleri, dondurmacılar, mısırcılar, hediyelik eşya satış tezgahları yer alıyor.
İskeleye yanaşan vapurları, Büyükada’dan gelen yolcu motorlarını seyrederek oturuyor, gemi veya motorun hareketine yakın zamanında kalkabiliyorsunuz.





Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.