anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan İztuzu
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Döşemealtı
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz

Göynük
Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Katrancı Koyu
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kilyos
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kumluca
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Mardin
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar Brj.
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Sardes
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedigöller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy


 
Haluk Özözlü
Dekoratif Özellikli Sütun ve Heykeller...
 
Çoğu zaman dışarıdan eve veya
ofise geldiğinizde elinizde bulunanları bırakacağınız, masa sehpa, etajer gibi bir yer ararsınız. Bu ya bütün gün elden düşmeyen cep telefonu veya aracın kontak anahtarı, kızaklı oto-teybiniz ve araç ruhsatınız olur. Belki de küçük bir paket, kitap, şapka vs.dir. İşte böyle az yer kaplayarak her tür ortama uyum sağlayıp, ayağa takılmayan antik sütun başları dekoratif görünüşleri ile oda, ofis, otel gibi benzeri mekanlara farklı bir atmosfer kazandırabilir. Sütun başları üzerine istediğiniz ebatta kestirebileceğiniz cam ile dekoratif bir masaya sahip olabileceğiniz gibi, antik alçı sütunları kül tablası, telefonluk veya pencere yakınına yerleştirerek güzel bir vazo veya hoş bir saksı ile işlerlik kazandırabilirsiniz.
















S
ütun başlarını, büstleri İstanbul Arkeoloji Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi hediyelik eşya reyonlarında veya Efes Müzesi hediyelik eşya reyonlarından satın alabilirsiniz.
Aslına uygun olarak yaptırılıp satılan büstler ile tamamlanan sütun başlıkları ile dekorunuz bütünleşebilir.
(Efes Müzesi'nde bazı büstlerin fiyatları 1000 -1750 TL arası değişiyor)
.
Bu şekilde şapkanıza ve kulaklığınıza yerini aramayacağınız ideal ortamı yaratabilirsiniz. Büstlerle tamamlanan sütun başları aynı zamanda farklı yönden gelen ışık efektleriyle yaşadığınız mekana tarihsel bütünlük kazandıracaktır.
Alçı ve mermer tozuyla karıştırılıp aslına uygun kalıplara dökülerek hazırlanan sütun başlarını, İstanbul Tophane semtinde faaliyet gösteren dekoratif alçı eşya üreten dükkanlarda ekonomik fiyatlarla bulabilirsiniz.
 



 


Damak Zevkinize Bir de Seyirlik
Görsel Lezzet Katabilirsiniz...

Güzel bir manzaraya bakmak kadar estetik ve hoş anılara çağrışım yapan dekorları seyrederek yemek yemenin, içmenin de ayrı bir zevki vardır.
Bu zevke sahip olabilmek için ne dekoratöre ne de tasarımcıya ihtiyacınız olmadan mutfağınızın, yemek odanızın, salonunuzun hatta balkon duvarınızın bir duvarını, bahçenizin bir köşesini size salaş balık lokantasını veya bir tekneyi, yatı anımsatacak hale getirebilirsiniz.



Bunun için birkaç metre istediğiniz renkte balık ağı, üzerine sevdiğiniz bir ismi yazabileceğiniz can simidi, kırık bir dümen, kürek veya tahtadan yapılmış bir balık, bir çıpa, dümen, halat gibi aksesuarlar kullanabilirsiniz.
Yaz tatillerinde kumlardan toplanan birkaç istiridye, midye kabuğu, pavurya bacağı, deniz minaresi, denizyıldızı dekorunuzu en ekonomik biçimde tamamlamaya fazlasıyla yetecektir.

 
Saatli Pirinç Lumbozlar, Gemici Fenerleri, Çanları
Kesenin ağzını açayım
şık bir dekor olsun derseniz bu defa pirinç gemici fenerleri, silyon feneri, lumboz, saat, barometre, tekne maketleri gibi aksesuarlar dekorunuzu daha da zenginleştirecek, seyir zevkinize zevk katacaktır.
Denize, tekneye merakınız sevginiz artarsa eğer, bu defa dekorunuza çeşitli kalınlıkta halatlar, iplerle yapılmış gemici düğümleri kendirden örgü usturmalar ilave edebilirsiniz.
Ahşap, kendir, pirinç üçlüsü ile süslediğiniz dekorunuz,
sanki teknede seyahat ediyormuşçasına dinleyeceğiniz müzik eşliğinde mezelerinize, buzlu içeceklerinize ahenk katmaya yetecektir.

Her keseye uygun objeler
Deniz temalı aksesuarlar sadece evler için değil, deniz ürünü üzerine çalışan balık lokantaları için de göz okşayan cazip dekorları oluşturacak, konuklarca da beğenilecek.
Fiyatlara göz atmak gerekirse balık ağları metresi 5 TL, can simitleri tanesi 40 TL, ahşap balıklar 20-30 TL arası, Ahşap boyalı dümen tarasımlı bir askılık 60 TL, Örgüleri Deniz Ticaret tarafından gerçekleştirilen usturmalar 80 TL ila 100 TL arası. Pirinç yapım Gemici Feneri 150 TL, Saatli pirinç lumbozlar ebatlarına göre değişen fiyatlarla 200 TL, 300 TL, 500 TL arası satın alınabilir.
Bütün bunlar için Galata Köprüsü Karaköy ayağına yakın Hırdavatçıların, boya dükkanlarının bulunduğu Fermeneciler Caddesinde no 79 Deniz Ticaret'e uğramanız yeterli olabilir.
Deniz Ticaret:
Tel: 0212. 244 08 53 Gsm: 0535. 696 06 90


 







Modası Geçmeyen Hediyelikler Dekoratif Süsler Kadıköy Akmar Pasajı TAKINTI'da


Yılbaşı, Bayramlar, doğum günleri, arkadaşlara, yakınlara, torunlara, çocuklara ne alayım diye düşünüyorsanız Akmar Pasajı alt katında bulunan "Takıntı Görsel Aksesuar" adlı hediyelik eşya dükkanı sizi cazip hediyelikleriyle ziyaretcilerini memnun ediyor.
Hediyeliklerin fiyatlar 5 TL den başlıyor, 3000 TL ye dek uzanıyor.
Endenozyadan ithal edilen ahşap el yapımı olup büyüklüğüne göre 30 - 60 TL ye fiyatlanan Pinokyo kuklası da var, çeşit çeşit, model model ahşap tekneler, yelkenliler, kravatlar, masklar, gerçeğe uygun ölçekli el yapımı klasiklesmiş otomobil modelleri, tütsüler, gitarlar, gümüş işler, takılar, kolyeler, bilezikler, çantalar, çakmak çeşitleri, biblolar, bebekler de raflarda yer alıyor. Birbirinden cazip hediyeliklerin, dekoratif özellikli objelerin hepsi Sirilanka, Endonezya, Hong Kong, Hindistan, Tayland, Peru, Şili, Kenya dan ithal ediliyor.







Görsel Aksesuar TAKINTI
Mühürdar Caddesi Akmar Pasajı No 62/5 Kadıköy
Tel: 0(216) 338 23 46 - gsm: 0542 582 06 29


Deniz Kabuklarından Beatles Grubu Biblosu

Yaz tatilinizde kumsalda topladığınız deniz kabukları, deniz minareleri, istiridyeler, midyeler, renkli deniz taşları ile kendi rock grubunuzu kendiniz kurabilir, kütüphanenizin bir rafına, bilgisayarınızın veya masanızın üstüne hoşluk katabilirsiniz. Şirin ve sempatik görünümlü bu grubu kurmak için gerekli olan malzeme nin yanında kuvvetli bir yapıştırıcı, (muhtemelen silikon veya Japon olabilir) aksesuar için birkaç kürdan, belki bir parça lif, sünger veya yün parçası, belki tele de ihtiyacımız olabilir.


Gövde için deniz kabuğu veya uzunca seçilmiş renkli deniz taşlarını dik olarak kullanabilirsiniz. Kafa yapısını oluşturan istiridye kabuklarını açık olarak gövdeye yapıştırdığınız zaman grup elemanları ağızlarını açıp şarkı söyleme pozisyonunu almaya başlayacaktır. Eğer grubunuz Beatles olacaksa tabii ki John Lennon’un yuvarlak gözlüklerini yapmak için tel kullanmanız gerekirken, kürdan ve deniz kabuğunu boyayarak imal edeceğiniz gitar, aksesuarları tamamlayacaktır. Zemine, gövde önüne ve gövde yanına yapışacak olan deniz kabukları grup elemanlarının kolları ve ayakkabıları yerine geçecektir. Küçük boncuklarla gözleri, yün veya pelüş ile saçları yapıştırıp grubu seyre başlayabilirsiniz. Yeah Yeah Yeah…




Deniz kabuklarının çeşitli boylarında olanlardan tavuk, horoz, tavuskuşu, balık gibi figürler, yine deniz minarelerinden, deniz salyangozlarından kutu kapakları, vazo üstü süslemeleri yapılabilecekler arasında yer alıyor. Pina ve iri midye kabuklarını da dekoratif süslerde kullanabilir, kabuk içi kısımlarına yelkenli, denizkızı gibi deniz temalı konuların resimlerini işleyebilirsiniz.
Hazır satılan figürleri ise Deniz Eskileri koleksiyoneri Erdem Yılmaz'ın galerisinden edinebilirsiniz. Tel:0212 258 39 07



Taş Boyama Balıklar

Kimi deniz kenarında topladığı renkli taşları su dolu kavanoza, akvaryuma koyar seyreder, kimi sahilden topladığı beyaz taşların üzerine dörtlük şiirler yazar… Alaçatı’da Güzel Sanatlar mezunu Gerda Kireççi Hanım da Çeşme yarımadasını saran kıyılardan, Fethiye sahillerinden topladığı düzgün ve yuvarlak deniz taşlarına öyle bir emek, öyle bir hayat veriyor ki, taşlar canlanıp yeniden denize dönecek sanıyorsunuz.
Gerda Kireççi Hanım büyük sabır verip, göz nuru döktüğü taşlara çeşitli balık desenleri çiziyor, Ege'ye uygun renk başta mavi tonları olmak üzere onların pullarını, gözünü, ağzını bir bir boyuyor, en son olarak da vernikliyor.
Hediyelik taş balık boyama işini kendisine sorarsanız iğneyle kuyu kazmak gibi bir şey, yani deli işi diyor. İsterseniz masanıza, kütüphanenize süs, dekor olarak, isterseniz masanıza kâğıtlarınız uçmasın diye koyuyorsunuz. Ağırlığını avucunuzda hissediyor, gözünüzü okşuyor. Her iki şekilde de Gerda Hanım taş balık alanlara, sahibine şans getirsin diye sunuyor.
Laf aramızda kalsın bence şans getiriyor.
Gerda Kireççi (0-232) 716 85 87



Buzdolabı Süsleri
(Magnetler)



Beyaz boyalı buzdolapları üzerine çeşitli ülkelerin, markaların stikerlerini yapıştırmak bir zamanlar çok modaydı. Ne var ki stikerlerin yapıştığı yerde sabit kalması, iz bırakması problemler doğurmuştu. Günümüzde stikerlerin yerini mıknatıslı dolap süsleri aldı. Birçoğu hatıra eşyası gibi satılan buzdolabı süslerinin diğer bir kısmı, yapımı reklam amaçlı olup pizzacı, market gibi sık ihtiyaç duyulan firmaların mıknatıslı kartvizitleri gibi kullanılıyor.
Turistler gittikleri ülkelerde, tatil yörelerinde gördükleri yöresel figürler taşıyan veya resimler, kabartmalı motifler bulunan buzdolabı süslerinden almayı ihmal etmiyorlar.
Mutfaklara en fazla kullanılan beyaz eşyalardan buzdolapları kapılarına renk veren süsler, daimi göz önünde olmaları nedeniyle anıların uzun süre hatırlanmasına neden oluyor.
İstanbul’un simgelerinden kırmızı tramvay, Bodrum’a has Bodrum Kalesi kabartmalı bir sandalet veya Cunda adasının simgelerinden kanatları dönebilen özellikte tasarlanmış yel değirmenleri cazip görünüşleri ile bulundukları ortama hoşluk yaratıyorlar. Mıknatıslı süsler arasında kelebek, uğur böceği, kedi, meyve, çiçek, çeşitli biçimlerde tekneler, mutfak temalı modelleri en çok satılanlar arasına giriyor ve birçok evde buzdolabı kapaklarında buluşarak koleksiyon haline geliyor, çılgın koleksiyonerler yaratıyor.



Dalyan kaplumbağa, Safranbolu evleri, Gökçeada şarapları, Sinop tekneleri, Didim tapınağı, Fethiye Ölü Deniz'e yapılan yamaç paraşütü, Bodrum sandaletleri, Bodrum evleri, tekneleri, Konya semazenleri, İstanbul Kızkulesi, Galata Kulesi en çok satın anılan magnetler arasında yer alıyor.



Turistik yerlerin, tarihi eserlerin olduğu kadar temalı magnet çeşitleri de hızla zenginleşerek artıyor. Her biri maket değerinde olup gerçek kopyalardan tasarlanan modeller arasında tekne çeşitleri büyük ilgi görüyor. Buzdolabı kapağına mıknatısgücüyle iz bırakmadan yapışık duran magnetlere bakanlar her bakışlarında aldıkları yerleri hatırlayıp geçirdikleri tatil gezilerini anımsıyorlar.




Saksıdan Şirin Bebekler



















Satın alınan çiçeklerin boyları uzayıp serpilsin diye satıldıkları saksılardan çıkarılıp daha büyüklerine dikilir. Buna benzer nedenlerle plastik boş saksılar biriktikçe birikir, iç içe konarak bir köşede saklanır. Oysa dekoratif şekilde ipe dizip boyanarak şirin bir duvar dekoru kazanırken, hafif, maliyeti az, yapması kolay, hava şartlarına dayanıklı uzun ömürlü seyirlik bir hale getirilebilir.



Dekoratif Oturma Üniteleri

Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında mutlaka rahat koltuklar, şezlonglar, oturma grupları geliyor. Özellikle güneşten etkilenmeyen, temizlenmesi kolay ve hafif olanlar tercih sebebi olsa da çoğu zaman ilginç tasarımlara sahip sandalyeler, masalar, koltuklar modern görünümleri, mekâna değişiklik katması nedeniyle ilgi görüyor. Farklı renk, doku seçenekleriyle plastik
ve örgülü tasarımlar, ahşap, bambu, rattan, çelik, alüminyum, deri, elyaf gibi malzemeler kullanılarak üretilen oturma ünitelerinde aranılan en büyük özellik ise az yer işgal etmesi, kışın katlanıp kaldırılabilmesi ve dayanıklı, bakımı kolay, ekonomik fiyatlı olması.
Büyük fuarlarda görücüye çıkan balkon, bahçe, teras için tasarlanmış koltuk, sandalye, masa, sehpa takımlarında en gözde kullanım malzemesi teak ağacından yapılma üniteler.
Günümüzde uzak doğudan ithal
edilen bambu takımların yanı sıra, sert ağaç kullanılarak yapılmış Vietnam’dan ithal takımlar da alıcı buluyor. Canlı bir yapıya sahip olan sert ağaç malzemesinin mobilya yağı ile doyma noktasına kadar yağlanmasıyla kullanıma sunulan bu tür malzeme, ekonomik fiyatı, katlanabilir ve estetik görünümü ile rağbet görüyor.
İç ve dış mekânlarında ki oturma grupları ile bütünlük sağlamak amacıyla, hamak, mum, şamdan, bahçe feneri gibi aksesuarlarla tamamlanıyor. Mekânlara ilave olarak duvar kaplama taşları, ahşap giydirilmiş yüzeyler, zemin döşemeleri, egzotik bit
kiler, seramik saksı seti, yandan bomlu şık şemsiye seçenekleri, gölgelikler kullanılıyor.


ada sd

Doğal Şelale Yapımı

Villaların, çiftlik evlerinin veya fabrikaların bahçelerine yapılan doğal görünümlü şelalelerle yepyeni mekânlar yaratılıyor. Doğal taşlar kullanılarak düzenlenen şelaleler ve suyun geçiş yollarında oluşturulan gölcükler, estetik görünümler sergilerken aynı zamanda devridaim sistemi su kullanarak ekonomik biçimde sürekli su akışı sağlanıyor.
Albenisi olan dekoratif taşlar, sabitleştirme malzemesi yardımıyla şelale olması gereken yere yerleştiriliyor. Mekânın yerine ve istenilen yüksekliğe göre konumlandırılan şelale çevresi, çiçeklerle, sarmaşıklarla ve çeşitli uyum sağlayan bitkilerle süsleniyor.
Su birikimi ile oluşan havuzlar, su kanalları, su dökülüş yerleri ile 10 günlük bir çalışma sonucunda bitirilen şelale dekoratif görünüşü ile göz zevkini okşarken, çevreye yaydığı su sesi ile de dinlendirici, serinletici özelliği de bulunuyor.
 


Çiçek Havuzları
www.sihirlitur.com
Çiçekler, mekânlar, saksılar
Kayıktan el arabasına, at arabasından pazar küfesine, kömürlü ütünün, fıçının içine kadar her yere çiçek ekebilir, ekonomik maliyetle mekânlara estetik yeni görünümler kazandırabilirsiniz. Bazen hiç iç bir işe yaramayacak hurda bir otomobil kaportası bile içine dikilecek birkaç çiçekle dekoratif hale getirilip, bakılası güzelliğe bürünebiliyor. Bu amaçla düzenlenmiş birçok dekoru butik otellerin bahçelerinde, kamp alanlarında, tatil köylerinde görülebiliyor.
Yapılış amacından çok farklı işlerlik kazandırılan dekorlar arasında eski bir at arabası tekerliğinden yapılmış bir avize veya üzerine kalın kesilmiş bir cam ile yapılmış bir masa görülebiliyor.



İşe yaramaz sanılan her tarafı dökülen bir tekne küçük bir çalışma ile üzerine cam konup bar tezgâhı olarak kullanıldığı gibi, içinden çiçekler fışkıran kocaman bir saksı olabiliyor. Örnekler arasında tekne çarkının, dümenin apliklerde, sehpalarda kullanıldığına tanık olabiliyoruz. Basit kahve masaları, tahta sandalyeleri çarpıcı renklerle boyanıp yanlarına konan pazar küfeleri içine ekilen kır çiçekleri düşük maliyetli fakat göz okşayan objeler arasında hem nostaljik, hem davetkâr özelliklere sahip olabiliyor.
Yöresel kulanım objelerinin etkili olduğu ortamlarda en sık rastlanan çiçek dekorları arasında boyalı ahşap at arabaları kasaları içine konan toprak ya da küp, çömlek benzeri kaplara dikilmiş çiçekler geliyor. Dekoratif malzemeyle kazanılmış köşeler, mekânlar sadece bunlarla sabit kalmıyor.
Bir bakıyorsunuz bir otomobil jantı duvara monte edilmiş, boyanmış, bahçe hortumunun sarıldığı makara görevini yüklenmiş. Bir başka yerde develerin ısırmaması için ağızlarına takılan ip file düşük bir maliyetle pazardan edinilip, içlerine saksı çiçeği asılan makrame oluvermiş.
Eskilerin "İş bilenin kılıç kuşananın dediği" gibi kalayı çıkmış iki kulaklı bakır sahanlar, tencereler, kazanlar, bakraçlar, sobalar çiçeklere ev sahipliği yapıvermiş. Naftalin kokulu çeyiz sandıkları, tabaklık raflar, tel dolaplar, fıçılar, yayıklar, küpler, hasır sepetler, testiler, at koşumları, semerler, eğerler, heybeler, boncuklar, yabalar, yün eğirme çıkrıkları, halı tezgâhları, deve çanları, kumaş dokumalar, yöresel bezler, çalışmayan lambalı radyolar dekorların bir parçası olarak yeniden hayat buluvermiş.
Anadolu köyleri hayli zengin Milas, Selçuk, Tire, Denizli, Muğla, Bodrum, Kınık, Ürgüp, Gerede gibi daha nice pazarlar, ekonomik fiyatlarla bulabileceğiniz, kendi dekorunuzu yaratabileceğiniz nesnelerle dopdolu.
Hurdaya ayrılmış araçlar bile yerine göre bahçeleri görsel olarak süslüyor.

   
Haluk Özözlü / www.sihirlitur.com


Sevimli Dostlardan Ahşap Bahçe, Balkon, Teras Süsleri


















Bahçe, balkon veya teraslara koyabileceğiniz şirin ağaç işi süsler, hem çevrenize görsel güzellik katacak hem de istenmeyen kuşların saksı ve çiçeklerinize konarak zarar vermelerini önleyecek.
Çeşitli boylarda kesilmiş odunlardan tamamen doğaya uyum sağlayacak şekilde tasarlanan kedi, köpek, kümes hayvanlarının maketleri, ekonomik fiyatlarla odun ve ağaç dalından üretiliyor.



















Şirin Misafirlere Bahçe, Balkon, Teras
İçin Ahşap Yuvalar

Hiç şüphe yok ki içine kuş konsun veya hiç konmasa bile kuşlara yapılan yuvalar göz zevkini okşayan, şevkat duygularını harekete geçiren sempati uyandıran objeler.
Gerek ahşap malzeme kullanılarak gerekse saz, hasır, keten ip örgü, kamış, su kabağı gibi malzemelerle yapılan estetik kuş evleri hem maliyeti düşük olması hem de balkon, teras, bahçe duvarları veya ağaç dallarına asılan türleri bulundukları ortama seyredenlere farklı duygular katacaktır.
Yağışlara dayanıklı ağaç türlerinden farklı tasarımlar da yapılan kuş yuvaları sade biçimleniyor ve verniklenip uzun süre kullanılabiliyor. Yerli yapım kuş yuvalarının yanı sıra ayaklı veya duvar tipi olup ithal edilenler de mevcut.

Kuş evlerini İstanbul Tahtakale Çarşısında veya Kızılcahamam girişi üst geçit başında çeşitli kuş evleri, ahşap malzemeler üreten dükkanda bulabilirsiniz.



En Kolay En Zahmetsiz En Ekonomik Dekor




Eğer restoran işletmecisi iseniz yazın bahçelerde, sokaktaki açık hava masaları üstlerine veya evlerde balkona, terasa rüzgaralan her yere yerlere koyabileceğiniz gaz lambaları bulunduğunuz her mekanın tavanına abajur niyetine asabileceğiniz dekoratif ürünlerden biri.
Çeşitli renk ve biçimlerde olan gaz lambaları ışık vermesi amaçlı kullanılmasa bile etrafa ahenk katarken nostaljik hava yaratıyor.
Yapı marketlerden veya İstanbul'da oturanlar için Tahtakale dükkanlarından, hatta kullanılmış eşya satan açık pazarlardan alabileceğiniz gaz lambalarını, camını çıkarıp sprey boya ile istediğiniz renge boyayıp bulunduğu mekana kazandırabilirsiniz.
Gaz lambaları üç boy olup 20.00, 25.00, 30.00 TL fiyatla satılıyor.


 

Sihirli Boyalarla Giyinen Duvarlar


İç ve dış cephelere olduğundan farklı, şık ve şaşırtıcı görünüm kazandırmak artık elimizde
Evler, villalar, oteller, barlar, restoranlar, okullar, dini yapılar, ticaret merkezleri, show roomlar, eğlence mekânları, diskotekler dekoratif boyalar sayesinde mermer, gümüş, granit, kadife dokusu hissi veren duvarlara sahip olabiliyor. İsterseniz İtalya'dan ithal edilen bu boyalarla duvarlarınız metal veya altın kaplanmış gibi görünebiliyor. Boyaların bir kısmı ise mor ışıkta, BLB tür ampullü mekânlarda üç boyutlu renk efektleri yansıtıyor olması. Arzuya göre, bu tür boyalar kullanılmış duvarlara herhangi bir görüntü gizlenebiliyor ve sadece özel ışıklar devreye girdiği zaman görüntü kendini gösteriyor.
Salonlarda, genç odalarında, gece kulüplerinde, show room'larda ve özellikli kafelerde kullanılan dekoratif boyalar ilgi çekerken suni ve doğal ışıklarda farklı görünümler sergiliyor. İç ve dış mekân boyalar olarak sınıflandırılan boyalar kullanılan malzeme ve uygulama için metre kare üzerinden fiyatlandırılırken Türkiye'nin her yerine servis yapılıyor. Gelişen çağa uyarlanan ve dekoratif boyalarla yaşayan duvarların oluşumunda daha az maliyetle çok zengin görünümler kazanılabiliyor.
Antik efektli bir görüntüye sahip olan Arteco iç ve dış cephelerde kullanılırken country tarzını, dev şöminelerin ısıttığı dağ evlerini ve doğayı mekânlarda yansıtmayı sevenler için üretilmiş. 33 farklı renkte olan Arteco özel astarı ile her türlü zemin ve mobilyaya uygulanabiliyor.
Stucco Veneziano tür boya ise Venedik sıvası olarak biliniyor. Doğal minarelerden oluşan, nefes alabilen, yüksek dirençli macun boya, inox mala veya spatula kullanılarak mermer, doğal taş gibi parlak, mat yüzeyler elde etmede kullanılıyor.
Rococo 2 isimli boya, Stucco Veneziano özelliklerine sahip olmasının yanı sıra koyu bazlardan açık tonlara giden formülasyonu ile istenilen kalitede koyu renklerin oluşturulabileceği bir dekorasyon boyası.
Polistof. İleri teknolojide üretilmiş olan bu boya çeşidi kadife kumaş efektine sahip. Her yüzeye uygulanabilen iç dış mekân boyası, yeni dekoratif düşünceler için sık, spor, rahatlık, enerjileri ile duvarların giydirilmesinde kullanılıyor.
Gresello boya türü yüksek dirençli dekorasyon boyası olup %100 doğal minerallerden oluşurken yıkanabilir ve nefes alabilir olmasının yanında anti statik, anti bakteriyel ve antialerjik bir yapıda.
Aynı boyanın killi çeşidinde içindeki renkli killerin kırılmasıyla resimsel dokular oluşturan, Inox mala yardımıyla sürülen bir dekorasyon malzemesi. Granitone doğal granitin değişik efektlerini, parlaklık ve dayanıklılığını sunarken granitin uygulama zorluğu olan yerlerde alternatif olarak tercih ediliyor. Kullanıcısına maliyet, montaj, ağırlık problemi yaratmayan boya, yüzeye püskürtme sistemiyle uygulanıyor. Fabrile. İnci, altın, gümüş, bakır, bronz gibi doğa metallerinin ışıltısını ve zenginliğini duvarlardan yansıtan Fabrile adlı boya, Pearl, Metalik, Full metal olarak üç farklı bazda bulunup doğal pırıltıları mekânlarda yansıtma özelliğine sahip.
Sabula. Duvarlara kum sıcaklığı ve dokusunu kazandıran bu boya çeşidi 56 ayrı ton da püskürtme tatbik edile iç mekân boyası, silinebilir özelliği ile çöl efektini mekânlara taşıyor. Magiclight. Gün ışığında dekoratif ve tamamlayıcı olan boya, loş ve karanlık ortamlarda BLB ampul eşliğinde üç boyut ve beliren yeni görsellere dönüşerek, reklâmcıların, dekoratörlerin ve vitrinlere sihir katan boya olarak tanınıyor.
Marmorino. Minimalist akımın vazgeçilmezlerinden olan bu boya türü, kullanım kolaylığı, mat ve pürüzsüz oluşu dekoratif duvar kaplaması olarak tercih ediliyor.
Standart. Sadelik ve standart boyadan yana olanlar için üretilmiş olan boya, sonsuz renklerde, su bazlı iç ve dış cephe boyası olarak piyasaya sunuluyor.

ESTETİS BAYCAN İNŞ. BOY. İZO. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Adres: Fahrettin Kerim Gökay Cad. No.39 Kat.3 Büro: 15-16 PK.34722 KADIKÖY / İST.
Tel: (0-216) 418 99 33 Faks: (0-216) 418 99 34
 


KLASİK MODEL OTOMOBİL DEKORU

Eski model otomobil ve parçaları barlar, kafelerin süsü oldu

 
     
Yaşları 50'li yaklaşan ve genellikle kullanılamaz hale gelen otomobiller, bar ve kafelerde dekor olarak kullanılıyor.
Otomobil hurdalıklarından toplanan, tamamı veya bir kısmı kesilip kalan bölümü boyanan yeni görünümü ile duvarlara monte ediliyor, bahçe süsü olabiliyor. Hatta yerin durumuna göre salon veya ofislere ayrıcalık kazandıran oturma grupları, masa benzeri olarak tasarlanıyor.
Eğer otomobillere, motosikletlere karşı böyle bir sevgi, hatta birikmiş anılarla dolu tutkunuz varsa, otomobilin tamamı olmasa bile otomobilin parça ve aksesuarlarının bir bölümü dekorunuzu tamamlamaya,anılarınızı daim tutmaya yetecektir.
İstanbul, Çanakkale, Alanya gibi mekanlarda görülebileceği üzere tekerlek, tampon, kapı, direksiyon, jant gibi parçalar konulduğu yeri renklendirebiliyor.

 
Şişe Boyama


Şarap, wisky veya orijinal görünümlü şişeleri boyayarak dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz
Üzerinde bulunan etiketleri sıcak suda bekleterek çıkartıp temizlenen şişeler, su bazlı boyalar kullanarak açık renkli zemin rengiyle fırça yâda rulo yardımıyla boyanıyor.
Beğendiğiniz herhangi bir fotoğraf veya resimden yaptıracağınız şişe yüzeyine uygun ebattaki fotokopi kâğıdını şişe yüzeyine, su bazlı boyalar için yapıştırıcı, dekupaj tutkalı sürerek, zeminle yüzey arasında hava kabarcığı kalmayacak şekilde yapıştırınız. Resim rengine uygun tonda boya rengi seçerek, kâğıt dışından başlayarak kâğıt üzerine dek girinceye kadar boyayınız.
Su bazlı boyalarla kâğıt üstüne dek yapılan boyamada kâğıt sınırları zemin ile kaynaşması sağlanmış olur.
Şişe kuruduktan sonra farklı renkte veya yaldız boya katılarak bir başka işleme geçiliyor. Delikli sünger (Tercihen deniz süngeri) önce ıslatılıp sıkılır, daha sonra boyaya batırılır, boya fazlası tabak içinde bastırılarak sıkılır, kalan miktarı şişe üzerinde çeşitli yerlere "pat patlama" şeklinde dokundurulur. Kuruma sonunda son işlem olarak kalıcılık sağlaması için şişe üzerine yarı mat ahşap verniği sürülür.
Arzuya göre sprey vernik de kullanılabilir.
Şişe boyamada bir başka teknik ise, beğenilen desende kâğıt peçete alınır. Kat kat ince tabakalardan oluşan peçete katlarına ayrılır, resim veya motif basılı olan son kat şişeye temas ettirilip peçete tutkalı parmakla resmin merkezine dokundurulup merkezden kenarlara doğru peçete kâğıdı üzerine dekupaj tutkalı yavaşça sürülüyor ve şişeye yapışması sağlanır.
Kuruduktan sonra bir öncekinde olduğu gibi aynı boyama sistemi uygulanıyor. Yıkanabilir özellik kazandırmak amacıyla iki kez vernikleniyor. Bu şekilde şişeler dekoratif görünümlü süs amaçlı olduğu gibi, abajur altlığı veya zeytinyağı, sirke şişesi olarak da kullanılabiliyor.

 
 
 
     

Sevdiklerimiz Plak Kapları Masamızda

Günlük yaşantımız içinde yanı başımızda küçük bir sehpanın ihtiyacını çoğu zaman hissederiz. Pencere kenarında, balkonda bir kahve içimi sırasında elimizdekileri üzerine koyup, mola bitiminde ortadan kaldırmak isteriz. Ortalıkta yer işgal etmesin der, her yere götürebilmeyi arzularız. Kısa bir not tutma, iki satır mektup yazma durumlarında bazen de küçük bir çilingir sofrası kurup kaldırmada sehpalar çok işe yarar.
Bu tür amaçlar veya daha fazlası için oldukça şık, dekoratif, ilgi çeken, göze hoş görünen bir sehpa yapacağız.
Öncelikle İstanbul'da oturanların Eminönü ilçesi Tahtakale çarşısından açılır kapanır özellik taşıyan, çeşitli boylarda, boyasız, verniksiz, çıplak ham olarak satılan bir sehpa, masa almaları gerekiyor. Son derece ekonomik fiyatlı olup Tahta Boyama Kursu öğrencilerinin bilhassa rağbet ettiği bu sehpa masalar genellikle 50 cm veya daha küçük çapta, taşıması kolay hafif malzemeden imal ediliyor.
İkinci etapta sehpa üzerine uygulayacağım resmi seçiyoruz.
Bu bir CD veya albüm plak kabı üzerinde yer alan bir resim olabileceği gibi beğenilen bir tablo, afiş, sanatçı posteri de olabilir. Yine İstanbul da oturanlar Beşiktaş tanzim Satış Yeri arkasında hizmet veren Necdet Ozalit de resmi yapıştıracağınız masanın çapında, taranıp CD ye kaydedilmiş veya orada taratacağınız resminizi metrelik kâğıda bastırıyorsunuz.
Resmin kâğıda basımı sırasında size iki seçenek sunuluyor. Birincisinde resminizi normal mat veya parlak basılan kâğıdın arkasına zamk sürerek pürüzsüz olan masanızın üzerine yapıştırmak. İkinci seçenekte ise fotoğraf basılan kâğıdın arkası stiker gibi kendinden yapışkanlı olduğu için yapıştırma sırasında sehpa üzerine sererken yüzey ile hava kabarcığı kalmamasına ve resmin tam oturması bakımından sehpaya merkezleyerek sıvazlayarak yapıştırıyorsunuz.
Fotoğraf kâğıdının su dökülmesi, sararma, solma, sıcaktan kabarmaması için üzerine kırtasiyecilerde bulabileceğiniz tüp sprey verniği homojen biçimde gezdirerek püskürtüyorsunuz. Fotoğrafın daha dayanıklı olması istenirse ilk kat iyice kuruduktan sonra aynı işlem tekrarlanarak ikinci kat verniklenebilir.
Sehpa ayaklarını da vernikleyebileceğiniz gibi arzu ettiğiniz renk ve desende ahşap boyası veya yağlı boya ile boyayabilirsiniz.
Kuruma sonrası kullanıma hazır hale gelen masanızı hem kullanırken hem katlayıp duvara dayanmış halinde tablo seyreder gibi seyredebilirsiniz.
Resim seçiminde The Beatles grubunun Sergen't Paper, Yellow Submarine albüm kapakları veya beğendiğiniz diğerlerini masa üzerine kullanabileceğiniz gibi tüm albüm kapaklarını uygulamaları ile oluşan çok masalı, müziksever gençlere hitap edebilecek butik tarzı bir kafe bile açabilirsiniz.
Not: Masanın uzun ömürlü olması için yüzeye yapıştırılmış fotoğrafların üzerine sıcak su dökülmemesine ve masa üzerinde herhangi bir şey kesmemeye özen gösterilmelidir.

 
     



Saksılara Sevimli Korkuluklar
Tarladan saksıya taşınan korkuluklar dekoratif olduğu kadar şirin görünüşleri ile evler, ve işyerlerinde ki saksılara sempati kazandırıyor.
Ekinleri kuşlardan korumak maksadıyla yapılan gerçek korkulukların birer küçük maketi olan saksı korkulukları, bez, saman, elyaf gibi malzemeler kullanılarak üretiliyor.
Dekoratif korkuluklar, saksıların dibine batırılmış uzun çubukların üzerinde renkli giysileri ile saksı bitkilerine çiçek olmasa bile renk ve hareket kazandırıyorlar.
 


Mutfakları renklendiren dekoratif bez bebekler poşet saklama torbası oldu
Çarşı, pazar, market, butik alışverişlerinde kese kağıtların yerini alan naylon poşetler, çöpe atılmak yerine ikinci kullanım için saklanıyor.
İhtiyaç halinde poşet almak üzere mutfak kapılarının arkalarına asılan bu bez bebeklerin içinde biriktirilen poşetler bez bebekler içinde saklanırken renkli bebekler sempatik bir görüntü de oluşturuyorlar. Göbeklerine yerleştirilen sepetlere konulan kibrit, çakmak, gazoz açacağı gibi öteberinin yanısıra, sırt kısmında bırakılmış yarıktan doldurulan poşetler aranılan anda kullanıcıya ulaşmada kolaylık sağlıyor. Poşetlerle dolduruldukça bez bebekler şiştikçe şişip şişmanlıyor.
 

Sabit Tekerlekli Oturma Grupları
At arabalarında kullanılan eski tekerlekleri kimi koltuk, kimi masa, kimi dekor olarak kullanıyor. Bunların arasında en çok işterliği olan şüphesiz orjinaline benzetilerek demir, ahşap birlekteliği ile imal edilen tekerlekli bahçe masaları ve tekerlekli kanepe ve banklar.
Tekerleklerinin dönme imkanı olmasa da, hava şartlarına dayanıklılığı, görsel ve dekoratif estetiği ile göz okşayan demir aksamlı oturma grupları, Alaçatı Maria'nın Bahçesi gibi tatil merkezlerinde ki restoranlarda turistlerce büyük ilgi görüyor.


Tırabzan Tekerlek
Tekerlek bu defa da tırabzan olarak tasarlanmış. İstanbul, Tophane semti Galataport sokaklarında yer alan üç dört basamaklı bir kafe girişine daha bir estetik görünüm, biraz da hareket kazandırmış. Basamaklar demir yerine daha sıcak bir ortam için ahşap da olabilirdi.

Ahşap Fıçıların Yeniden Doğuşu

Öte yandan ahşabın özlenen sıcaklığı, dekoratif görüntüsü ahşap fıcıların yeniden günlük hayatımıza girmesine neden oldu. İstanbul Eminönü'nde sobacıların yanında faaliyet gösteren fıçıcılar, ürettikleri modellerle fıçıları masa, sehpa duvar süsü, bar tezgahı üstünde kullanılabilecek halde sunuyorlar.
Arzu edenler duvara asılabilen ahşap veya metal musluklu yarım fıçı da bulabiliyorlar.
Ayrıca ayran şarap, zeytinyağı, zeytin, süt, yoğurt, şalgam suyu, turşu, tereyağı için kullanılan fıcı, yayık, kovalar 200 ila 325 TL arası değişen fiyatlarla alıcı buluyor.


 

Deniz Kabuğu Masalar, Otantik Örtüler

Yaz tatilinizde kumsalda topladığınız veya gözlük şnorkel sığ sahillerden dalıp çıkardığınız deniz kabukları, deniz minareleri, istiridyeler, midyeler, renkli deniz taşları, tarak, pina kabukları, denizyıldızı, denizkestaneleri atmaya kıyamayacağınız kadar anılar taşır, güzellikler sergiler. Bu deniz kabukları değerlendirmenin yolları arasında bir kabuğu sabunluk, bir kabuğu kül tablası olarak kullanan da olur, denizkestanelerini tespih gibi üst üste dizip duvara asan da olur.
Dekoratif bir masa veya bir sehpa, bar tezgâhı üzerinde kullanmak ise bir başka seçenek olabilir. Masa üst kenarlarına bir çerçeve, bir cam kestirip arada kalan boşluğa deniz kabuklarını sabitlediğiniz zaman deniz kabuklu masanız hazır demektir. Fotoğrafta görülen masalarla Çeşme Karaburun’da bir kafede bulunuyor. Eski bir ahşap masayı değerlendirmenin en ekonomik ve pratik yolu ise, mobilya yağı sürüp tahtaya renk vermek veya boyamak, üzerine otantik bir örtü sermektir.
Selçuk, Bodrum, Milas, Buldan ilçeler ve çevresinde kurulan pazarlarda el emeği, el tezgâhlarında dokunmuş Denizli bezleri, dokumalar, deveci şalları, yemeniler, yazmalar, folklorik desenli kumaşlar masa dekorunuzu tamamlamaya yeterli olacaktır.


Küp Saksılar
Yurt gezileri sırasında Kınık, Akhisar, Menemen, Kula, Edremit gibi daha birçok yerde yol kenarlarında çömlek, testi, küp gibi topraktan yapılmış veya araba tekerleği, saban, yaba gibi dekoratif özellikli ahşap tarım araçları satılan tezgâhlar görebilirsiniz.
Oldukça ekonomik fiyatla alıcı bekleyen bu objeler, bilhassa bahçesi olanlar için düz zemini monotonluktan çıkarıp, yükseklik ve hareket kazandırıcı dekorlar kurulabilir.
Yarı beline kadar toprağa gömülüp içine toprak konup, çiçek dikilmiş su veya zeytinyağı küpü, dibi kırık, çatlak bile olsa bahçenize “nokta” dekor özelliği yaratılabilir.
Çaprazına, karşısına, çevresine dikeceğiniz diğer çiçek ve ağaçlarla, üçgenler, kareler, yürüyüş yolu başlangıçları oluşturulabilir, geceleri ışık elemanları ile aydınlatılabilir.



Dekoratif Yastıklar
Yastık yapımında kirlenmeye karşı yıkanabilir yumuşak kumaşlar seçilebildiği gibi, kadife, deri kullanımıyla katmerli, büzgülü, hatta kedi, köpek, ayıcık, kalp şeklinde yastıklar çiçek desenli televizyon yastıkları, pachwork çalışması düğmeli, taşlı yastıklar yapılabilir. Gitar, TV şeklinde dekoratif yastıklar genç odalarına renk katacaktır.
Yastık yüzlerine sevdiğiniz albüm kapaklarını da işletebilirsiniz.
Oda veya salonun tamamlayıcı dekoruna katkı sağlayacak olan yastıkların içini, pamuk, yün, elyaf, kadın çorabı, sünger ile doldurabilirsiniz.
Sevdiğiniz porteleri, resimleri, desenleri salon yastıkları, yatak odası yastıkları, sosis yastıklara, puflara da, adapte edebilirsiniz.
Yastık ağızlarını fermuarlı yapmak, formunun bozulmaması için yastık içi torbası kullanmak, kuru temizleme, yıkama sırasında kolaylık sağlayacaktır.
























ŞARK KÖŞESİ Yapanların Kaçınılmazları MOZAİK ABAJURLAR

Son yıllarda Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Sultanahmet de ki ve birçok hediyelik eşya dükkânı tavanlarına asılı duran birbirinden renkli mozaik abajurlar ilgi çekiyor. Şark köşesi yapmak için mutlaka bir Türk Halısı, bakır mangal ve ibrik, İzmik, Kütahya çini objeler ile Anadolu'ya has folklorik desenler taşıyan dokumalar kullanılıyor. Işıklandırma ise Osmanlı Saray tarzı mozaik cam abajurlarla tamamlanıyor.
Tek üniteli veya set halinde ki tasarımlar, bulunduğu ortama şark köşesi havası katması, loş, yumuşak, dinlendirici, fantastik bir atmosfer sunması nedeniyle tercih ediliyor.
Osmanlı saray havasını yansıtan aydınlatma objeleri, vitraydan bozma renkli cam parçaların şeffaf cam üzerinde birleştirilip yapıştırılmasıyla oluşuyor.

Pirinç, bakır telkari süslemeli mozaik abajurlar 60 TL den başlıyor ve fiyatları 3000 TL'ye dek uzanırken ünite sayısı sınırsız sayıya ulaşabiliyor. Işığı farklı biçimde giydirmek isteyenler için sunulan mozaik abajurlar, değişik renk, motif ve çeşitleri Galata Kulesi yakınında Yüksek Kaldırım Caddesi No1/A Ekrem Baş'a ait Otantik Shop'da bulunabilir. Gsm: 535 623 83 29



Köy Çiftlik Yaşantısını Özleyenlere Dekorlar

Betonlaşan kent hayatı içinde yaşayanlar için çiftlik, köy dekorları, deniz, nehir, göl, şelale, orman manzarası olmasa bile bulunduğu yere seyir zevki sunuyor.

Bu tür dekorları yansıtmanın en kolay yolu ise kağnı, at arabaları tekerlerinden başlıyor.
Dekoru zenginleştirmek istenirse bazen kullanılmaz durumda bir arabanın içine birkaç saman balyası, etrafına, testi, küp, klilim, yaba, hasır gibi köy yaşamını anımsatan tarım malzemesi objeler ile çeşitlilik sağlanıyor.
Ahşap araba tekerleklerini Güre-Edremit arası, Akşehir yaklaşımı, Kula-Manisa arası gibi şehirlerarası yollarda satış yapan açık galerilerden veya köyiçi gezilerinizde kullanılmaz diye kenara atılmış olanları satın alabilirsiniz.
Bazen tek başına balkon duvarına yaslayacağınız doğal haliyle kullanılmış bir teker bile yanına koyacağınız çiçeklerinizle bütünleşecek, göz zevkinize zevk katacak, sizlere emeklilik planları yapmaya yetecektir.
Günümüzde İstanbul Eminönü Tahtakale Çarşısı veya Ege Akdeniz başta olmak üzere her hafta kurulan ilçe, köy pazarlarında ki satıcılardan daha ekonomik fiyata edinebilirsiniz…



Ahşap Kayık Dekoruyla Çiçekli Duvar Panosu

Denizde ki görevini tamamlamış, kırık dökük ahşap kayıklar kimi yerde içine toprak doldurulup çiçek havuzu olarak kullanılmış kimi
yerde boyuna ikiye kesilip duvara monte edilerek restoran dekoru olmuş. İşe yaramaz diye kenara ayrılan ahşap kayıkların üzerine kalın cam veya tahta kesilip masa gibi dekoratif ürün olanlar da var, bar tezgâhı olarak işlev gören de var.
Ayvalık Cunda Adası ara sokaklarında ise arkasına motor takmaya elverişli bir kayık dik durumda dayatılıp gövde boşluğuna saksılar asılarak düz duvara estetik bir bahçe oluvermiş.
Pansiyon, Otel işletmecileri veya yazlık sahipleri için bahçe veya uygun durumda ki teraslarında kullanabileceği kayık dekoru, yanlarına küreklerin de ilavesiyle aynı biçimde bu defa raflarkonup üzerine şişeleri dizerek "açık hava bahçe barı" da yine deniz temalı tercih seçenekleri arasında yer alıyor.
Tasarımların sonu yok, iki kapak ilavesiyle malzeme dolabı veya kitaplık olarak da kullanılabilir.

Her Mevsim Açık Kalan Güler Yüzlü Ay Çiçekleri

















Dar alanda bir kaç saksı ile yetinmek zorunda kalınan balkon ve pencere önlerini, hem çiçeklere, narin yapraklara zarar veren kuşlara karşı korumak hem çiçeklere dayanak olarak, görüntüyü renklendirip zenginleştirmek mümkün.
Kumaş görünümlü, güneşe, sıcağa, soğuğa, suya dayanıklı plastik yapraklı bir çubuk üzerindeki güler yüzlü bir kaç ayçiçeğini kendiniz yapabileceğiniz gibi, İstanbul Tahtakale'de bulunan dükkanlardan da temin edebilirsiniz. Saksılarda doğal çiçek olmasa bile ayçiçekleri sizlere çiçek yokluğunu hissettirmeyecek.


















Pencere önü çiçekli saksılara "Bahçe süsü saplama" adıyla satılan bu sempatik tel ucunda ki teneke uçak ve arı hem sallanıp saksıya kuşların konmasını önlüyor, hem çiçeklerin zamanı geçtikten sonra da bakılacak bir süs yerine geçiyor. Bauhaus ithal malı 35.00 TL.
Çeşitler arasında papağan, Ağustos Böceği, Arı Maya, Baykuş ve diğer kuş çeşitlerinden örnekler bulunuyor.


 

ZEMİNE HAYAT VEREN RENKLİ DENİZ TAŞLARI

Eğer bir bahçeniz, biraz toprağınız veya patikanız var ise yağmurda su birikip, çamur oluyorsa toplayacağınız deniz taşlarını döşeyerek hem seyir zevkinize hem kullanımınıza hitap edip işinize yarayacak.



Villaların, çiftlik evlerinin veya fabrikaların bahçelerine yapılan doğal görünümlü şelalelerle yepyeni mekânlar yaratılıyor. Doğal taşlar kullanılarak düzenlenen şelaleler ve suyun geçiş yollarında oluşturulan gölcükler, estetik görünümler sergilerken aynı zamanda devridaim sistemi su kullanarak ekonomik biçimde sürekli su akışı sağlanıyor.
Albenisi olan dekoratif taşlar, sabitleştirme malzemesi yardımıyla şelale olması gereken yere yerleştiriliyor. Mekânın yerine ve istenilen yüksekliğe göre konumlandırılan şelale çevresi, çiçeklerle, sarmaşıklarla ve çeşitli uyum sağlayan bitkilerle süsleniyor.
Su birikimi ile oluşan havuzlar, su kanalları, su dökülüş yerleri ile 10 günlük bir çalışma sonucunda bitirilen şelale dekoratif görünüşü ile göz zevkini okşarken, çevreye yaydığı su sesi ile de dinlendirici, serinletici özelliği de bulunuyor.



FİGÜRATİF HEYKELLER


Bahçe, teras ve balkonların dekorlarında kullanılan çeşitli figürler kümes hayvanları çeşitli roman kahramanları, bulundukları mekana sempatiyle bakılan estetik konum sağlıyor.
Bu tip dekoratif heykelcikleri Menemen, Selçuk, Bodrum, Muğla gibi işlek karayoları üzerindeki satış dükkanlarında bulabilirsiniz.



Bahçe aksesuarları satan yapı marketlerinden (Bauhause) tanesi 100 ve 139 TL fiyatla tedarik edebileceğiniz çeşitli heykeller, bahçenize hareket getirirken, sevimli, sempatik görünüşleriyle bitkilerle güzel bir uyum sağlayacak.

Şarap Rafı
Restoran veya evlerde dekoru, ambiyansı tamamlayacak unsurlardan biri olan şaraplık görünüşü ve şarapları kuralına uygun saklama muhafaza etme açısından önem arzediyor.

Şaraplığınızı kendiniz yapmak isterseniz boyunu, yüksekliğini şişe kapasitesini isteğinize uygun olarak ayarlıyabilirsiniz.
Öncelikle 20-25 cm lik ahşap bir profile şarap şişelerinin gövdesinin girebileceği çapta sırayla delikler delecek, keskin kenarları yuvarlaklaştırmak için törpüleyip sonra da zımparalıyacaksınız.
Aynı işlemi arka panel içinde yaptıktan sonra iki paneli yanlardan panelin yüksekliğinde yan panellerle sağlamca monte edecek, boya veya vernikleyip loş ve serin bir yere koyup, şişeleri dizebilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken şarap, hava almadan saklanabilmesi için mayinin mantarla temas halinde olmalı, mantar kurumadan sürekli şiş olarak kalmalıdır. Bu nedenle şaraplar 70 derecelik açıyla yan olarak yatırılıp saklanmalı. Haliyle arka profilin şarap gövdesi girecek delikleri ön panele göre daha alltan delinme, şişeye açı verilmelidir.


© 2000, Sayfadaki tüm yazılar ve fotoğraflar Haluk Özözlü'ye aittir, izinsiz kullanılamaz.
Sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com


.:Sihirlitur Anasayfaya Dönüş İçin Tıklayınız:.

Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
İstanbul Heykelleri
Çeşmeler
Kapalıçarşı

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)

Neşejoy Fashion Line

Masal Butikler
Bogaz Turu

Deniz Malzemesi

Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Victoria's Secret 2015
Victoria's Secret 2016
Victoria's Secret 2017

Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler
Karpuzun Faydaları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.