TUR PROGRAMLARI ve ROTALAR
Bodrum-Bodrum
Birinci gün Bodrum'a ulaşan tekne yolcularına akşam yemeği Bodrum'da veriliyor. Konuklar ilk gece limanda teknede konaklama yapıyorlar.
İkinci gün Bodrum-Bitez yolculuğu için kahvaltı sonrası yola çıkılıyor Poyraz koyunda yüzme molası verip yemek yeniyor. Öğle sonrası Bitez koyuna yolculuk yapılıyor, yüzme molası verilirken, yolcular kano kullanma imkânı buluyorlar.
Üçüncü gün, sabahın erken saatlerinde Gökova Körfezinden geçilerek Mersincik Koyuna doğru yolculuğa devam edilirken öğle yemeği sonrası konuklar boş vakit bulabiliyorlar. Dördüncü gün Mersincik Yedi Adalar etabı tamamlanıyor. Kahvaltı sonrasında ormanlık bir koy olan Çatı Koyuna yolculuk yapılıyor, yüzme molaları veriliyor. Bir sonraki yüzme molası için Yedi Adalar'a geliniyor.
Beşinci günün programında Yedi Adalar-Söğüt-Yalı yer alıyor. Kahvaltı sonrası Kleopatra'nın yüzdüğü adalarda yüzme molaları veriliyor, ardından Söğüt Koyuna devam ediliyor, Akşam yemeği için Yalı Koyu seçiliyor.
Altıncı gün İngiliz limanına doğru yol alan tekne turu yolcuları, fotoğraf çekim imkânı ile kano gezisi yapacak zaman bulabiliyorlar. Öğleden sonra Tuzla Koyuna geliyorlar.
Yedinci seyir gününde Tuzla-Çiftlik bulunuyor. Kristal berraklığında farklı yapıda sularda, koylarda yüzüp, Çökertme Koyu geziliyor. Orak Adası, Karaada üzerinden geceleme için Bodrum limanına dönülüyor. Sekizinci gün tekne gezisi kahvaltı ve vedalaşma ile sonlanıyor.

Göcek-Ölüdeniz-Göcek
Göcek'te tekneye binen konuklara "Hoş geldin" kokteyli veriliyor. Kaptanın tekne, tur programı hakkında yolcuları bilgilendirmesinden sonra, akşam yemeği ve Göcek limanında yapılan geceleme ile tatil başlıyor.
İkinci gün rotası Göcek-Gemiler Adası olarak belirleniyor, kahvaltı sonrası limandan ayrılan yolcular, Göcek koylarında öğle yemeği yiyor, yüzme, dinlenme imkânı buluyorlar. Akşam yemeği ve geceleme yapmak üzere Gemiler adasına hareket ediliyor.
Üçüncü gün Gemiler Adası- Kaş etabını yapmak üzere Gemiler Adasında uyanıp güne merhaba diyen konuklar, kahvaltının ardından Kaş'a yol alıyorlar. Etrafı görmek, alışveriş yapmak için karaya ayak basan yolcular akşam yemeğini ve gecelemeyi Kaş limanında yapıyorlar.
Dördüncü gün standart kahvaltı ile Kaş'ta başlıyor tüm gün konuklar isteğe bağlı olarak günlük (ücretli) çevre turlara katılabiliyor, geceleme yine Kaş Limanında gerçekleşiyor. Beşinci günün etabı olan Kaş-Ölüdeniz için limandan ayrılan tekne yolcuları Ölüdeniz'de arzu ederlerse kısa yürüyüşler yapabiliyor veya bol bol güneşlenip, yüzebiliyorlar. Akşam yemeği ve geceleme Ölüdeniz'in durgun koylarında yapılıyor.
Altıncı gün sabah kahvaltısı sonrasında Ölüdeniz'den ayrılan tekne Turunç Pınarı-Fethiye etabına başlıyor. Öğle yemeği ve yüzme molası Turunç Pınarında, gerçekleşirken isteğe bağlı (ücretli) Saklıkent turuna katılmak isteyenler, öğleden sonra bunu yapacak imkân buluyorlar. Akşam yemeği ve geceleme Fethiye limanında gerçekleşiyor.
Yedinci gün Fethiye-Yassıca-Göcek için kahvaltı sonrası Fethiye'den ayrılıp Yassıca'ya gelerek yüzme ve öğlen yemeği molası veriliyor. Turun son akşam yemeği ve gecelemesi Göcek limanında yapılıyor. Sekizinci gün konuklar kahvaltı sonrası vedalaşıp tekneden ayrılıyorlar.

Marmaris-Fethiye-Marmaris
Birinci gün tekneye yerleşenlere limanda akşam yemeği veriliyor.
İkinci gün Marmaris'ten Ekincik koyuna doğru yolculuk başlıyor, akşam yemeği ve geceleme Ekincik koyunda yapılıyor.
Üçüncü gün Kahvaltı sonrası Manastır koyuna seyir başlıyor ve çevrede bulunan uygun koyların birinde geceleme gerçekleşiyor.
Dördüncü günün sabahı kahvaltı ile başlıyor, Manastır'dan adalara ve bunların içinde en ünlüsü olan Tersane adasına yol alınıyor.
Beşinci gün Tersane'den kum burnu ile ünlü, dinlendirici özellikli, dünyaca ünlü Ölüdeniz'e dümen kırılıyor.
Altıncı günün programında sabah kahvaltısı sonrası rağbet gören limanıyla Fethiye'ye geliniyor. Görmeye değer güzellikler için karaya çıkıp, kaya mezarları görülebiliyor, sonrasında Dişibilmez'e doğru yola devam ediliyor.
Yedinci gün deniz banyoları, doğanın güzelliklerinden yararlanma olarak geçiyor, Marmaris limanına geri dönülüyor.
Sekizinci günün sabahında Marmaris'te yapılan sabah kahvaltı sonrası tekne yolcuları vedalaşıp ayrılıyorlar.
Seyahat acentelerinin bir haftalık Yunan Adalarına yapılan tur programları da bulunuyor.
Bu geziler Bodrum çıkışlı olup, Yunanistan'a ait Kos Adası, Simi Adası, Rodos Adası uğraklı olup, Datça, Palamut Bükü, Knidos, Mersincik, Karada üzerinden Bodrum'da bitiyor.

Teknede Konaklama
Tekne gezilerinde iki kişilik kabinlerde kişi başı, tam pansiyon, içecekler ve transfer hariç uygulama yapılıyor.
Depar günleri Cumartesi olarak kabul edilip, kapalı gruplarda çıkış günü müşteri tarafından kararlaştırılabiliyor.
Ev sahibi ve deneyimi ve bilgisiyle teknedeki patron olan kaptan, tüm koyları, sığlıkları, derinlikleri biliyor. Yolcuların güvenliğinden sorumlu olan kaptana, kararlara bu doğrultuda riayet edilmesi gerekiyor. Hava şartlarına göre programda yapılacak değişikliklere yolcuların uyum göstermeleri bekleniyor. Aşçı ve gemici teknenin küçük mutfağında yolcuları mutlu etmek amacıyla çeşitli yemekler hazırlıyorlar. Buna ilaveten teknede yapılması gereken diğer görev ve işleri de göz önüne alarak konuklar yatak yapma gibi ekstra isteklerde bulunmamaları gerekiyor.
Grup ve şirketlere mavi yolculuk turu düzenleyen çeşitli seyahat acenteleri farklı rotalar uygulayabiliyorlar.
Marmaris-Fethiye-Marmaris güzergâhında Marmaris, Ekincik, İztuzu, Agalimanı, Kleopatra ve Hamam koyları, Tersane ve Yassıca adaları, Fethiye, Ölüdeniz, Dişibilmez, İnceada, Gebekilise, Marmaris duraklı olabiliyor.
Bodrum-Gökova-Bodrum turunda Karada, Çatı, Kufre, Löngöz, Karacasöğüt, Kleopatra Adası, Değirmen Bükü, Akbük, Çökertme Koyu, Bodrum yapılıyor.
Göcek-Kekova-Göcek duraklı gezilerde ise Ölüdeniz, Gemiler Adası, Kaş, Kekova, Demre, Kalkan, Fethiye, Göcek gibi yeryüzü cennetlerini görme, bu koylarda yüzme fırsatı buluyorlar.
Dört gün, yedi gün yedi gece, on gün on gece ve Marmaris-Fethiye-Kaş-Kekova-Antalya-Marmaris etapları olan 15 günlük turlarda bulunuyor. Marmaris-Gökova-Bodrum gibi on günlük turlarda yapılıyor. Fakat müşterinin Marmaris'ten kalkıp, Bodrum'da indiği durumlar için teknenin kalkış yeri olan Marmaris'e boş dönüş ücreti ayrıca ödeniyor.

Mesafeler
Borum Knidos………21 deniz mili
Bodrum Sedir Adası..39 deniz mili

Bodrum Gökova……45 deniz mili
Knidos Datça……….20 deniz mili

Datça Bozburun…….19 deniz mili
Bozukkale Marmaris..26 deniz mili
Marmaris Fethiye…...50 deniz mili
Fethiye Kalkan……...42 deniz mili
Kalkan Kaş………….15 deniz mili
Kaş Kekova…………18 deniz mili
Kekova Finike………15 deniz mili
Finike Kemer………..40 deniz mili
Kemer Antalya………18 deniz mili
.::Harita için tıklayınız::.

Bulutlara göre hava durumu
Tül şeklinde veya lifler, lüleler halinde uçları dağınık olup gökyüzünü kaplayan beyaz yüksek bulutlar, havanın bozacağı anlamı taşıyor.
Koyu veya açık kurşuni renkte olup gökyüzünü kısmen veya tamamen kaplayan, yer yer güneşi buzlu cam arkasından gösteren tabaka bulutları, orta bulut sınıfını oluşturuyor. Çeşitlerine göre koyu krem renkli kümeler halinde de bulunabilir ve havanın kararsızlığa dönük olacağı durumlarda görünüyorlar.
Alçak bulutlar sınıfını oluşturan küme bulutları gri ve beyazımsı olup kış aylarında yağmur getirmeyen fakat gökyüzünün tamamını kaplayan bulutlardır. Kalın tabakalı, gri renkli, buz kristalli, kar taneli, çisenti bulutları, kötü hava belirtisi olarak kabul ediliyor. Karnabahar görünümlü koyu kurşuni renkli, dikine yükselerek şekillenen kararsızlığa dönük hava tahmini veriyorlar.
Güzel havada görülen küme bulutları, havadaki dengenin bozulup rüzgâr çıkacağına yorumlanıyor. Çizgili yüksek bulutların görünmesinden 12 saat sonra kötü hava ile karşılaşma olasılığı bulunuyor. Tepelerin çevresini saran bulutlar, yamaçlara süzülürse yağış getiriyor yükselirse dağılıp havanın düzeleceği anlamı taşıyor. Güneşin ufuk hattında bulut bandına girerek batması havanın bozup, yağmur yağacağının belirtisidir. Güneş ve ayın etrafında hale meydana getiren bulutlar, 24 saat içinde yağmur beklenebilir. Gün doğumu ve batışında gökyüzünü kaplayan bakır kırmızıya dönüşmesi halinde havanın yüklü miktarda su buharı taşıdığı, yağmurun yaklaştığına delalettir. Bulutsuz bir havada gece yıldızların net veya mat sönük görüntüsü de yağmurun, fırtınanın, hava değişiminin, rüzgârın durumu hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Balık Meraları
Güllük Körfezi, Orfoz, Lâhos, Trança, Akya, Levrek, Dil, Pisi, Barbunya, Mırmır, Sokkan, İskaroz balıklarına ev sahipliği yapıyor, ayrıca Ahtapot ve Kalamar da bulunuyor.
Hisarönü Körfezi, açık denize kapalı bir körfez durumunda, balıkların yumurta bırakmak için geldiği bölgede oldukça zengin deniz ürünlerine rastlanıyor. Orfoz, Lâhos, Trança, Akya, Fangri, Tekir, Ahtapot en sık görülenler.
Dalyan İztuzu açıkları, Köyceğiz Gölü, Kefal balığı bakımından oldukça zengin bir bölge.
Köyceğiz gölünden giriş çıkış yapan Kefal çeşitleri hem deniz, hem göl'de beslenmiş olduğu için etinde toprak kokusu sinmemiş olup makbul balıklardan sayılıyor. Dalyan'da bulunabilir bir başka deniz ürünü ise yılan balığı ve sazlıklar arasında olta ile avlanabilen mavi yengeç. Fethiye Körfezi'nde Akya, Orfoz, Lâhos, Karagöz, Tekir, Ahtapot görülebiliyor.
Kaş Kekova, Kefal, Akya, Karagöz, Saragoz, Lâhos, Sinarit, Ahtapot ender de olsa Trança, Sinarit yaşıyor. Seyir halinde tekneden bırakılan oltalara Palamut, Zargana takıldığı oluyor. Finike Körfezi ile Suluada, Çavuşburnu, Adrasan arası mevki balıklarının başında Lâhos ilk sırayı alıyor derin su balıklarına rastlanıyor. Mercan, Kefal, Ahtapot görülüyor.

Mavi Yolculuk Durakları
Güllük Körfezi
Çukurcuk Limanı, Büyük Turnalı, Karakuyu İskele, Kuruerik Bükü, Akbük, Kazıklı İskele, Çamlı Koy, Narlı Bükü, Kıyıkışlacık Asin Limanı, Ülelibük, Salih Adası, Kuyucak Limanı, Torba Limanı, Ilıca Bükü, Türk Bükü, Gündoğan Koyu

Güllük-Gökova arası
Yalıkavak Bükü, Gümüşlük, Çatal Ada, Turgut Reis Karatoprak.

Gökova Körfezi
Akyarlar Gökdiken, Aspat Kalesi, Bağlar Koyu, Bitez Ağaçlı Koyu, Gümbet Limanı, Bodrum, Kara Ada, Pabuç Burnu, Kargıcık Bükü, Orak Adası, Alakışla Bükü, Çökertme Koyu, Çamaltı, Akbük Limanı, Gökova İskelesi, Şehir Adaları, Söğüt Limanı, Çanak Limanı, Değirmen Bükü, Löngöz Kargılı Koyu, Tuzla Koyu, Yedi Adalar, Gökçeler Bükü Limanı, Küçük Çatı, Büyük Çatı, Körmen Limanı, Mersincik Limanı.

Datça Yarımadası
Hisarönü Körfezi, Knidos, Palamut Bükü, Palamut Limanı, Ova Bükü Adatepe Koyu, Parmak Bükü Mağara Koyu, Kargı Koyu, Datça İskelesi, Çiftlik Limanı, Kuruca Bükü.

Hisarönü Körfezi
Bencik, Hisarönü Limanı, Keçi Bükü Orhaniye, Selimiye Koyu, Dirsek Bükü.

Yeşilova Körfezi
Bozburun Limanı, Kızıl Ada.

Yeşilova Körfezi-Karaburun-Marmaris Arası
Bozukkale, Serçe Limanı, Gerbekse İnce Ada, Çiftlik Limanı, Kadırga Limanı, Kumlu Bükü, Turunç Bükü, Marmaris Limanı.

Marmaris-Fethiye Körfezi Arası
Ekincik Limanı, Delik Ada, Baba Adası, Kızılkuyruk Koyu.

Fethiye Körfezi
Kapı Koyu, Merdivenli İskele, Çamlı Koy, Manastır Koyu, Sarsala İskele, Sıralı Bükü, Bedri Rahmi Koyu, Boynuz Bükü, Ak Bükü, Domuz Adası, Tersane Adası, Göcek Limanı, Fethiye Limanı,

Fethiye Körfezi-Kaş Arası
Gemiler Adası, Ölüdeniz, Yeşilköy Limanı, Kalkan Limanı, Çukurbağ Koyu, Kaş Limanı, Bayındır Limanı,

Kaş-Finike Aras
ı Kekova Girişi Tersane, Karaloz, Kekova Batı Koyu, Üçağız, Kale, Gökkaya, Kokar Koyu, Finike.

Finike-Antalya Arası
Taşlık Burnu, Çavuş Limanı, Ceneviz Limanı, Tekirova Phaselis, Kemer, Antalya Büyük Liman. Antalya Limanı.
 
  << Mavi Yolculuğa çıkış için tıklayınız
<< Sihirlitur anasayfaya dönmek için tıklayınız

 
   
 

© 2012
, Sihirlitur'daki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, alıntı
yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.
sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com