Sayfa 1 2 3 4 5 6
 

Kumul Tepelerde At Gezisi Patara - Antalya


Patara dünyanın ilk deniz fenerine sahip antik kenti, dalgalı denizi, eşsiz güzellikte kumsalı, kumul tepeleri ile ünlü. Asırlar önce temiz denizlerin göstergesi taş yiyip taş üreten bir canlı türünün ürünü olan kumul tepeler, rüzgârın şiddetine göre şekilleniyor, bir yerden bir yere taşınıyor. Bir bakıyorsunuz zirvesinden eksilmeye başlıyor, diğer tarafta birikip kum dalgacıkları halinde kilometrelerce uzanıyor. Gün batımının renkleriyle tarifsiz duygular uyandırdığı kumul tepeler üzerinde at gezilerine çıkmak, denizle buluşup jakuji etkisi yaratan dalgalara karşı durmak ise bambaşka bir zevk veriyor. Hani nasıl derler, kızgın kumlardan serin sulara...

Löngöz Marmaris - Muğla


Bir yerin adı çıkınca görücüler konvoy halinde gelmeye başlar, kısa sürede in çin top oynuyor denen yer tanınmaz hale gelir ya, Löngöz’de bunlardan biri olmaya aday bir yerdi. 90’lı yılların başında Marmaris yoluna girince sık ormana dalmış bilmediğim kimsenin olmadığı orman içi toprak patika da Löngöz’e ulaşmıştım.
Savaş zamanı harp gemilerin izlerini kaybettirmek, görünmez olmak için girdiği yaklaşık 600 metrelik haliç sonrası denize açılan Löngöz’de yangın kontrolü için tahtadan yapılma bir baraka da ayıcı Kemal haricinde kimse yaşamazdı. Ayıcı Kemal geçmişte ayı yakaladığı için bu isimle anılır olmuştu, muhtemel orman yangına karşı bekçilik yapıyordu.
Kanalın en uzun fotoğrafını çekmek için çam ağaçlarının bakış açınızı kesmediği zirveyi, ister istemez zorluyorsunuz. Ter başınıza ter içindetırmanıp, panoramik fotoğraf çektiğiniz yer ise daha önce pek de ayak basılmamış, tepeden yeryüzü cennetine bakış noktası oluyor. Yayın sonrası su kayağı yapmaya çok müsait yere bir ilgi, bölgeye bir ziyaretçi akını başlıyor, akabinde Turgut Özal zamanı Okluk Koyu’na Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılıyor, nöbetçiler tarafından girişler kontrol altına alınıyor, plajına yakın koylardan kum taşındığı da rivayet ediliyor.
Derinliği nedeniyle yıllar önce gelip kanala gizlenerek demir atan savaş gemileri, çapalarının bir türlü dibi bulamaması nedeniyle denizin gözü anlamına geldiği söylenen Löngöz şimdilik bakirliğini koruyor.

Uyuyan Güzel Löngöz Marmaris - Muğla


Reşadiye ve Datça Yarımadası öylesine güzel doğa harikası koylarla bezenmiş ki Özal bu koylar için "Bütün Avrupa'yı doyurur" demişti. Yapılması düşünülen projeler arasında her koya bir tatil koyu yapmak, yarımadanın Balıkaşıran Mevkiine hava meydanı inşa etmek, yarım adanın en ince noktası olan Balıkaşıran mevkiini ana karadan ayırıp Marmaris veya Bodrum çıkışlı mavi yolculuk teknelerinin yarımadayı dolaşmadan her iki tarafa geçmesi gibi haberler dolaşıyordu, sonuçta Turgut Özal'ın ömrü yetmedi.

Teos Antik Kenti Sığacık Seferihisar - İzmir


Teos Antik Kenti Seferihisar Sığacık İzmir İzmir’in şirin ilçesi "yavaş şehir" unvanına sahip Seferihisar’a bağlı Sığacık, sığınak olarak kullanıldığı için bu ismi almış. Kale içine kurulu köy zamanında 12 İyon kentinden biri, Ekmeksiz plaj yolu üzerindeki TEOS ören yeri ise İyon uygarlığına bir ara başkentlik yapan antik kent sanat merkezi durumunda işlev görmüş, hatta Efes kentiyle yarışmış.

İçi Ayrı, Dışı Ayrı Dünya Kalesi İle Ünlü Sığacık Seferihisar - İzmir


Seferihisar ilçesinin sahil Mahallesi Sığacık kıyısında tarihi bir kale yer alıyor. 2015 yılı içinde kale içi evlerinin restorasyonu ile bambaşka bir kimliğe bürünen Sığacık'ta kaleiçi butik pansiyonları, konaklama hizmeti veriyor.
Kalenin içinde kurulan semp pazarı Sığacık tatlarını evlerden, bahçelerden taşırken yöre kültürü tanıtımında önemli rol oynuyor. kale çevresinde koy ve marğina manzaralı restoranlar davetkar mönuları ile damakları fethediyorlar.
Parkları, çay bahçeleri, mandalin bahçeleri, plajları, Teos Antik Kenti, İzmir'e yakınlığı ile Sığacık cazibesini koruyor.

Büyük Göl Yedigöller Milli Parkı - Bolu


Sonbahar ve kış mevsiminin en güzel yaşandığı yerlerin başında, hiç kuşkusuz Bolu, Yedigöller geliyor.
Doğaseverlerin yorgunluklarından sıyrılıp, doğayla başbaşa kalabilecekleri dinlendirici ortam, birçok güzelliği gözler önüne seriyor. Batı Karadeniz Bölgesi'nde, dere, ırmak ve vadiler arasında yer alan Yedigöller Milli Parkı, çeşit çeşit ağaç bezeli, ortasında yüzük taşı gibi göllerin yer aldığı bir yöremiz.
Yeşilin her tonunun görülebildiği ortamda, pırıl pırıl, oksijeni bol, soğuk sularda yaşayan alabalıklar, yaban hayatının parçası. Geyikler, karacalar, tilki, sincap, tavşan ağaçkakan ve diğer kuş türleri de cabası.
Renklerin çoştuğu en ideal dönemi 29 Ekim haftası olurken, kışın Bolu’dan gelenler karlar arasında yol alırken, çukurda kalan Yedigöller’de ve Karabük tarafında karsız ortamla karşılaşabiliyorlar.

Nazlı Göl Yedigöller Milli Parkı - Bolu


Karadeniz suyunun yardımıyla oluşan heyelan gölleri, Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl isimleri ile anılıyorlar. Doğaseverlerin yorgunluklarından sıyrılıp, doğayla başbaşa kalabilecekleri dinlendirici ortam, birçok güzelliği gözler önüne seriyor.
Çok öncelerden rezervasyon yapanlar ağaç evlerde konaklama şansına sahip olurken günübirlik gelenler göl kenarında piknik yapmanın tarifsiz mutluluğuna erişiyorlar. Çukurda kalan göller güneşe gün ışığına erken veda ediyorlar, dolaysıyla hava kararınca erken ayrılmak zorunda kalanlara Yedigöller'e doyamıyor.

Kleopatra Koyu ve Hamamı Göcek Fethiye Muğla


Yat turizmine gönül verenlerin vazgeçilmez mekanlarından biri olan Göcek Koyları temizliği, doğal güzelliği cenneti andıran görüntüsüyle kusursuz bir tatil olanağı sunuyor. Bu güzel doğa harikası koylarda, dilediğinizce yüzebilir, tekne gezilerine çıkabilir ve doğal ortamın keyfini sürerek dinlenebilirsiniz.
On iki adayı kapsayan bu yolculukta, yatların geceleme yaptığı, panoramik kameraya bile sığmayan güzellikte ki Yassıcalar, Tersane Koyu, Kleopatra Hamamı, Boynuz Bükü, Bedri Rahmi Koyu sadece bunlardan bir kaçı


Karadeniz'in Nadir Koylarından Biri Kovanağzı Kandıra - Kocaeli


Kocaeli Kandıra' yoluyla ulaşıp, sahil boyunca devam edince Kerpe'ye sonrada ismi gibi bir koy olan objektiflere sığmayan güzellikte Kovanağzı Koyuna ulaşılıyor. Kefken, Cebeci yakınlarında ki Kovanağzı Koyu Karadeniz'in dantel gibi içeri doğru oyduğu nadir rastlanan koylardan biri. Yazlık villaların çokça görüldüğü koyun sahili, yazlık pansiyon ve kampçıların tatil adresi. Koyun yanı başında ise ünlü Pembe Kayalar yer alıyor. Bir zamanlar Karadeniz'in az tuzlu denizine intibak eden tatlısu alabalıklarının yetiştirildiği Pembe Kayalar'da artık deniz alası üretimi durdurulmuş.

Pembe Kayalar Kandıra - Kocaeli


Pembe Kayalar, Karadeniz Sahili boyunca Şile, Ağva, Kerpe Kartal Kayalıkları, Miço Limanı ile süren kayaların görsel lezzeti Pembe Kayalar mevkii ile devam ediyor. İlginç jeolojik yapısı nedeniyle görülmesi, korunması gereken yerlerden biri olan Pembe Kayalar Mevkinde, denizin içinde yumuşak olan kayalar, dışarı çıkarıldıktan sonra sertleşme özelliğine sahip oluşu nedeniyle Osmanlı döneminde insan gücüyle dikdörtgen olarak kesilerek deniz yoluyla İstanbul'a taşınmış, Sultanahmet Camii dâhil birçok caminin inşaatında ve Rumeli Hisarı yapımında kullanılmış. Pembe renkli kayalar renk ve yapı itibariyle hafta sonu piknikçilerin vazgeçilmez güneşlenme teraslarından biri olarak rağbet görüyor

Gün Batımı, Orman ve Deniz Havası, Taze Balık Cebeci - Kocaeli


4 km uzunluğundaki kumsal sırtını ormana vermiş kamp alanı ile başlıyor, yazlıkların, lunapark, konaklama tesisleri, büfe, kafelerin sıralandığı Cebeci sahili denizden ayrı karadan ayrı güzellikler sergiliyor. Sağ tarafınızda Kefken Adası, sol tarafınızda Kovanağzı Koyu, bilhassa Karadeniz'in bu bölümünden ufuk hattına bakanlar, tıpkı Akçakoca'da olduğu gibi Kefken - Cebeci sahili boyunca denize batan güneşin doyumsuz şölenini izliyorlar. Az tuzlu Karadeniz'in leziz balıklarının tadı ile cik cik denilen kum midyelerinin tadı unutulmuyor.

Sayfa 1 2 3 4 5 6
.