Beyoğlu  
 

Balıkadam Balıkçısı

 
 
Hazırlayan: Haluk Özözlü
 
  Balıkadam Balıkçısı Beyoğlu Balık Pazarı'nda 2012 Eylül ayından bu yana hizmet veriyor.
Balıkadam balıkçısı günlük mevsim balıklarının yanısıra, kendi imalatı soğuk meze deniz ürünleri ile de müşterilerin beğenisini kazanıyor.
Ayrıca kalamar, ahtapot gibi Saroz Körfezi menşeili yerli ürünlerin bol olduğu zamalar tedarik edip, temizleyip buzdolabında yılın her ayı bulma imkanı sağlıyor.
Balıkadam Balıkçısından müşterinin alıdığı her balık pişirime uygun şekilde ayıklanıp temizleniyor, tuzlu su ile yıkanıp strafor tabaklarda selofana sarılıp sunuluyor.
Balığın hangi mevsimde ızgarası, tavası, buğulaması, fırında, tuzda pişirim şekilleri iyi olacaksa yapım tarifleri konusunda da tavsiyelerle yardımcı oluyor.
Sergilenen balıkların hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için tezgahta az miktarda sergilenen balıklar, soğuk odada bekletiliyor.

Her Çeşit Balık Bulunuyor
Mevsim balıkları öncelikli olmak üzere balık av yasağının kalktığı Eylül ayı itibariyle palamut, lüfer, çinekop ile başlayan sezon, yıl boyunca mezgit, dil, pisi, kalkan, kırlangıç, fener, istavrit, gümüş, hamsi, sardalye, tekir, barbunya, deniz levreği, deniz çipurası, çiftlik türleri, uskumru, ithal somon balıkları ile devam ediyor. Günün durumuna göre mercan, lipsos, minekop bulunabilen balıklar arasında oluyor.
1-2-3 numara olarak değerlendirilen kırmızı karidesler ile Biga ve Mersin jumbo karidesler yine çeşitler arasında.


Balık Halinden Toptan Balık Almanın İncelikleri
Balık Halinde balık almanın da incelikleri bulunuyor. Balık halinden sadece kart sahibi balıkçılar balık alabiliyor.
Özellikle gece tutulmuş balığı almak "günün balığı" anlamına geliyor ki, bunun için de balık aldığınız yeri tanımak, dostluğuna güvenmek, trol balığı olmamasına dikkat etmek, kaliteli balık seçmek, semte göre alınabilir fiyatı kaldırabilmek, satacağınız müşteri kitlesine göre balık almak için tüm hususlar geçerli oluyor. Bu tür nedenlerle tüm balık dükkanlarına balık tedarik eden alıcılar, 02.00-03.00 saatlerinde semtine göre balık seçebilmek için balık haline akın ediyorlar.
Balıkadam Balıkçısı sadece Beyoğlu Balık Pazarına gelen müşteriye değil İstanbul'un isim yapmış, balık müdavimleri olan birçok restoranın da balık gereksimini de karşılıyor. Bulunduğu yer itibariyle Asmalımesçit, Nevizade de hizmet veren balık restoran ve meyhaneleri, oteller genellikle buzdolaplarında balık bulundurmuyor, ihtiyaca göre balıklarını günlük ve taze olarak Balıkadam balıkçısından tedarik ediyorlar.

boğaz turu
boğaz turu
Siparişe Göre Balık
Mevsim balıklarını her zaman bulmak mümkün, bununla beraber, her balık hava koşulları etkisiyle her zaman bulmuyor. Oteller, turistik sayılabilecek veya grup yemeklerinde sunmak üzere kılıç, lahos, orfoz, trança, akya, sinarit, iri kalkan, (istakoz) gibi balıkları sipariş veriyorlar. Balıkadam Balıkçısı Ege ve Akdeniz balık hallerinden uçakla temin ettikleri balıkları en kısa sürede sipariş sahibine ulaştırıyorlar. Bazen'de yerli kalamar, yerli ahtapot, karides, pavurya bacağı gibi yerli deniz ürünlerinin en lezzetli olduğu mevsiminde bolluk zamanı oluyor. İthal satmak yerine çok miktarda satın alınan bu tür deniz ürünleri temizlenip, işlenerek mevsim dışı talepler için derin dondurucu da bulunduruluyor. Arzu edenlere sipariş balıkları çiğ veya pişirilmiş olarak evlerine kadar servis ediliyor.

boğaz turu
boğaz turu
Kılıç Balığı ve trança
boğaz turu
boğaz turu
Deniz çipurası ve levreği
boğaz turu
boğaz turu
Tekir, barbunya, sarıkanat, çinekop
boğaz turu
boğaz turu
Hamsi, istavrit
boğaz turu
boğaz turu
Lüfer ve gümüş balığı
boğaz turu
boğaz turu
Torik ve uskumru
BALIKADAM BALIKCISI DENİZ ÜRÜNÜ MEZELER VİTRİNİ

Beyoğlu Balıkadam Balıkçısı'nın diğer bir hizmeti de kendi imalatı soğuk deniz ürünleri mezelerini müşterilerine sunmak. Mevsiminde alınan en ideal torik balıklarından yapılan lakerdalar, restoran ve damak zevkine düşkün olanların özellikle sipariş mezelerin başında geliyor.
50 yılı aşkın süre balık üzerine çalışmalarıyla hayli birikim sahibi olan lakerdacı, fümeci Hikmet Ünal, rakı sofralarının en kıymetli mezesi lakerdanın yanısıra somon balığı füme, yılan balığı füme, torik, uskumru, palamut, Mersin füme çeşitleri ile de haklı şöhrete sahip.
Somon füme, lakerda, palamut füme, uskumru çiroz, yılan balığı füme, lakorinos gibi bir çok deniz ürünü soğuk mezeler için sadece İstanbul'dan değil, Ege ve Akdeniz'den bir çok ünlü otel restoranı, mavi tura çıkan yat yolcuları ve damak zevkine düşkün meraklı sipariş veriyor.




Balıkadam Balıkçısı deniz ürünleri meze vitrininde lakerda usulu uskumrudan yapılan garato, Köyceğiz Dalyan'dan ve Adana, Karataş'dan getirtilen mumlu kefal havyarı, üretme çitliği Mersin Balığı siyah havyarı, uskumrudan yapılan çiroz mezesi, akya balığından yaptığı balık pastırması da aranan mezeler arasında yer alıyor.

Balıkadam Balıkçısı
Cemil Ünal gsm: 0536 224 97 54
Hüseyinağa Mahallesi Dudu Odaları Sk. NO: 22 Beyoğlu Balık Pazarı/İstanbul

NOT:
BALIKADAM BALIKÇISI 2017 ARALIK AYI İTİBARİYLE FAALİYETİNE ARA VERMİŞTİR


Sihirlitur Anasayfa'ya geri dönmek için lütfe tıklayınız

© 2015
, Sihirlitur'daki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, alıntı
yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.
sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com