Sayfa 1 2 3 4 5 6
İstanbul'da "En iyilerle lezzet turu" bölümünde damaklarda tat bırakan ürünleriyle beğeni kazanmış, haklı şöhrete
sahip, markalaşmış ağız tatlarına yolculuğa çıkıyoruz. Kendi konularında yarattıkları karşı konulmaz tatları, dayanılmaz lezzetleri, ustalıkları ve sunumları için sadece İstanbul'dan değil yurdun çeşitli yerlerinden, hatta yurt dışından gelenlerin yüzlerinde ki mutluluk, görülesi değer taşıyor. Tatlıdan tuzluya, etten, hamur işine çeşit listemiz oldukça uzun şimdiden afiyet olsun.

Kalamış CUNDALI Ayvalık Balıkçısı
Fenerbahçe Dereağzı tesislerini geçince nispeten yoğun şehir karmaşasından uzaklaşıp, Kalamış Marinaya'ya doğru uzanan sahil yolu üzerinde, iki katlı göz okşayan mimarisiyle bir restoran damak zevkine meraklı olanlara hizmet veriyor, ismi Kalamış Cundalı Ayvalık Balıkçısı.

Cundalı Restoran deniz ürünleri üzerine çalışıyor ve sahil yolu tarafı ile arka bahçe tarafında iki büyük salonunda konuk ağırlıyor. İki salon arasında mutfak, antika çini sobalı küçük bir istirahat bölümü, üst katta 20 kişilik özel davetler, gruplar için ayrı bölümü, balkon kısmı var. Ahşabın sıcaklığında, deniz temalı dekorunu akşam yumuşak ışıklar ve fonda sürekli çalan Yunan müziği tamamlıyor.
Cundalı Hüseyin Erdoğmuş 25 yılı aşkın Ege sofra kültürü birikimi ve tecrübesini, gayretini ilk günkü heyecan ve titizlikle Cunda'nın tüm lezzetlerini ot, balık çeşitleriyle İstanbul'a taşımaya devam ederek sürdürüyor.
Ailenizi, sevdiklerinizi, itibarlı konuklarınızı gurur ve gönül rahatlığı ile ağırlayacağınız restoranın daha kapı girişinde çarpıcı bir balık vitrini ile karşılaşılıyor. Restoranın meze yapımında kullanılan malzemeleri gibi balık çeşitleri de Ayvalık'dan getirtiliyor. balık vitrini yanıbaşında ise Türk Mutfak kültürünün ne denli zengin çeşitler içerdiğini ispatlamak için söze gerek bırakmayan uzun camlı ve hayli gösterişli, merak uyandıran çeşitlerle dolu meze dolabıyla yüz yüze geliyorsunuz.
12.00 - 24.00 arası, haftanın her günü servise açık olan restoran salonlarında ve restoran çevresinde sulu filtre baca sistemi sayesinde en yoğun anlarda bile balık ve kızartmanın egemen olduğu mutfak kokusuna rastlanmıyor. İsterseniz balık, isterseniz soğuk mezeler ve ara sıcaklarla vereceğiniz siparişler masanıza gelmeye başlayınca yapılışı her biri sanat olan farklı lezzetler mutluluk vermeye başlıyor.
Ege otları soğuk mezeler, ara sıcaklar
Hepsi teker teker beğenerek yediğimiz, sevdiğimiz kendine has özellikte lezzetler. Bir de bunları bir araya getirip formüle ettiğinizi düşünürseniz işte o zaman bu karışım, lezzet denizinden farksız oluyor.
Çeşitlere göz atacak olursak bilinen klasik otlar, mezeler dışında sirken, papulas, kazayağı, kuzukulağı, ısırgan, labada salatası, madımak salatası, deniz börülcesi, hindiba (radika), akız (şevketi bostan), turpotu, hardalotu, istifno, muhliye, pazı hepsi bir ekip tarafından düzenli toplanıyor, Cunda'dan Kalamış Cundalı'ya getirilip çiğden hazırlanıp sunuluyor.
Neler yenir
Girit yahnisi yedi sekiz çeşit yöresel Ege otu toplanıp yıkanıyor. Çiporta denilen bu baharlı, aromatik ot karışımı haşlanmadan, yağlı tavada hafifçe kavrulup Marine ediliyor ve sarımsaklı yoğurt sosu dökülerek yeniyor.
Pazı yaprağına sarılmış balık, patlıcan üzerine taze lor peyniri, dereotu, baharat karışımıyla kızartılan Rum böreği, kalamarlı karides, karidesli mantar ızgara, karidesli veya ahtapotlu krep, ahtapotun dolması, tereyağlısı, uskumru turşusu, sirkeli, kaşarlı, kalamar ızgarası yahnisi, kâğıtta yapılan pişirim şekliyle damaklarda tat bırakıyor. Deniz ürünü bir başka ara sıcak çeşidi ise ahtapot dolması, doğranmış ahtapot kolları, çam fıstığı, kırmızıbiber, rende kaşar, tatlandırıcı baharatların karışımı ile hazırlanan iç malzeme ahtapotun içine doldurulup fırınlanıyor. Ara sıcak bu meze çeşidi de ana yemek öncesi rakı ve yemek süresince beyaz şarapla uyumlu bütünlük kazanıyor.
Sayısız meze çeşidi içinde sadece Cundalı Restoran'da yapılan mezeler de var, bunların başında "Mellizane" geliyor.
Girit kökenli olan Hüseyin Erdoğmuş'un araştırmacı kimliği nedeniyle eski Girit yemek tariflerini incelerken Yunanca patlıcan anlamına gelen mellizane ismini taktığı mezeye kendi formülünü yorumlayıp uygulamış. Ara sıcak mellizaneye konukların beğenisi ilgisi büyük olunca da Cundalı mönüsün de ki demirbaşlar arasına yerleşmiş.
Bostan patlıcanı ve deniz ürünlerinin muhteşem uyumu ile ortaya çıkan mellizane için orta boy bir bostan patlıcanının şapka kısmı kesiliyor, göbeği oyuluyor. Çıkartılan iç kısım farklı sürelerde ayrı ayrı haşlanıp eşit kıvama getirilmiş ahtapot, fener balığı lop eti ile mantar, karides, tane karabiber, kekik, tuz, az salça, bir tatlı kaşığı krema, sızma yağ, rende kaşar ilavesiyle karıştırılıyor. İçi oyulan bostan patlıcanı yağda kızartıldıktan sonra iç malzeme patlıcan göbeğine doldurulup 150 derece ısıda ki fırında 15-20 dakika arası fırınlanıyor. Mellizane rakı, şarap, bira dâhil tüm içeceklerle uyumlu, baharatı, deniz ürünleri ile patlıcan beraberliği son derece tatminkâr, doyurucu ve alışkanlık yaratabilecek lezzete sahip.
Kalamış CUNDALI
Münir Nurettin Selçuk Caddesi. No: 62 Kalamış/İstanbul
Rezervasyon Tel: 0(216) 550 97 97 - 99

SİRKECİ'de CAĞ KEBAP ZEVKİ
Şehzade Cağ Kebap ismiyle ünlenen Erzurumlu Özcan Özkan yıldırım kardeşler 25. Yıllarında önce Kadıköy’de başladıkları cağ kebapçılığına Karaköy’den sonra 7. Yıllarında yine Sirkeci’de bu defa aynı sokakta yeni yerinde hizmetine devam ediyor.


Kentin en lezzetli cağ kebabının Şehzade'de yeneceğini söyleyen işletmeciler, bunun için eti çok iyi tanıdıklarını, Trakya ve Balıkesir süt kuzu etini kebap yapımında kullandıklarını belirtiyorlar. Kebapçı ortaklar süt kuzunun bekletilmeden sunulduğunu, sinirlerin itinayla alındığını, etin iyice işlendiği, sadece tuz, baharat ve soğan beraberliğinde hazırlanan kebapta kıymasız sadece et kullanılıyorlar. Bir porsiyonda iki şiş cağ kebap bulunuyor, bir buçuk siparişi verenlere üç şiş aralıklarla sunuluyor. Kebaplar lavaş içinde servis ediliyor, lavaş ekmekleri Samandere’de yaptırılıyor. Güveçte verilen manda yoğurdu Tuzla Aydınlıköy’den, kapalı bardak Palandöken suyu su ise Erzurum’dan getirtiliyor.
Cağ Kebap yemek isteyenler ya sokak masalarına, ya salona veya salonun üst katında ki masaları seçiyorlar.
Meşe ve gürgen odun közünde pişen kebaba duman, is sinmemesi için ocak içinde duman emici fan kullanılıyor, bu fan ateşin sürekli canlı yanmasını sağlıyor. Cağ Kebabın böylesine lezzetli olmasının püf noktaları arasında etin şişe takılırken yatay, yassı ve ince kesiliyor olması büyük önem taşıyor. Kesilen etin şişte kalan iç kısmı ızgarada ikinci kez pişiriliyor. Bu pişirim sırasında lezzetin yüzde onunun azalıyor, iki yüzü pişmiş halde servis ediliyor. Etin gerçek lezzetini tatmak isteyenler ikinci pişirmeyi asla tercih etmiyorlar.
Öğlen saatlerinde başlayan Cağ Kebap servisi akşam 19.00-19.30 gibi tamamen bitiyor. Kebap beraberinde isteyenlere acılı ezme, salata, ızgara yeşilbiber, güveçte manda yoğurdu veriliyor.
Kebap hararet yapmıyor, sadece et yediğinizi görüyorsunuz, lezzeti ise tarifsiz güzel olup, dönerden daha farklı olduğuna kanaat getiriyorsunuz. Ailece gidebileceğiniz kebapçı turistlerin de ilgisini çekiyor.
Masalar cam kaplı, cam altında gazetelerde yer alan röportajları görülüyor.
Şehzade Cağ Kebap Sirkeci’den Cağaloğlu yokuşuna çıkmadan Filibe Köftecisinin yan sokağı başında yer alıyor.
Kebap ziyafeti sonrası Cağaloğlu Yokuşu kitapçıları, Mısır Çarşısı, Çiçek Pazarı, Tahtakale gezi seçenekleriniz olabilir.

KAVACIK'da - BAYRAMOĞLU DÖNER
İstanbul’da döner yapan birçok yer var fakat bu lezzette döner yapan ender yerlerden biri olan Bayramoğlu Dönercisi etin seçimi, tadı, pişirimi, sunumuyla diğerlerinden ayrılıyor.
Daha birkaç yıl öncesine kadar Kavacık yolu üzerinde köşe başı küçük bir yerde hizmet veren ve 1990 yılından bu yana istikrarlı çıkışını sürdüren Bayramoğlu Dönerin, kısa sürede şöhreti kulaktan kulağa öyle çabuk yayıldı ve tanındı
ki, müşteri sayısı hızla arttı, yetersiz kalan salonu büyütüldü.
Bayramoğlu dönercisi yoğun bir trafik akışı olan Rüzgarlıbahçe Cumhuriyet
Caddesi no 2 de hizmet veriyor ve karşı sokağın köşesinde 50-60 arabalık ücretli bir otopark bulunuyor.
Döner salonu tek katlı ve iki kademeli, girişin sağ tarafında genellikle
ailelerin oturduğu üst bölümü bulunuyor.
Sol taraf çevredeki iş merkezlerinden gelip, öğle tatili süresine döner sıkıştıranların tercihi. Kapının sağ dış tarafı balkonumsu set ise sigara tiryakilerinin çay, kahve içme yerleri.
Bayramoğlu Dönercisi “Közde Döner Tandır Lavaşı” sloganıyla yola çıkmış. Mönüsünde sadece döner var. Siparişinizi bir veya bir buçuk olarak veriyorsunuz. Eğer sıcak sıcak dönerin yağı donmadan yiyeyim diyorsanız önce bir porsiyon sipariş verip, bitime doğru ilave yarım istemek çok daha iyi bir seçim olacak. Servis hızlı, masanıza buyur edildikten hemen sonra sipariş alınıyor ve patates kızartması, küçük acı biber turşusu, salata sofranıza ilk gelenler oluyor. Bilhassa döner servisi yapılana dek tadımlık gelen öncüler, döner yeme imajıyla kabaran iştahınızı, bastırmada faydalı oluyor. Duruma göre yan yana iki veya üç odun kömürü ocağında pişmekte olan dönerler, beyaz temiz pak önlüklü, eldivenli dönerci ustaları tarafından incecik kesiliyor ve lavaş ekmeği içinde sunu
luyor. Dönerin kalitesine etki eden en büyük unsurların başında Trakya’dan tedarik edilen genç etlerin seçilmesi, etin dönere hazırlanırken ince yaprak fileto halinde kesilip, bir gün süre ile marine edildikten sonra sıkıca bastırılarak döner şişine takılması, odun közünde pişirilip ince kesilmesi önem taşıyor. Döner kesildikten sonra her porsiyon için 110 gram döner terazide tartılıyor, tandırda pişen 65 gramlık sıcak lavaş üzerine konarak sıcak sıcak servis ediliyor.
Döner siparişi alındıktan hemen sonra ev türü kesilmiş patates kızartması, kâse içinde domates, salatalık karışımı salata, Arnavut biber turşusu, arzuya göre soğan servisi yapılıyor. Döner isteği bir bucuk porsiyon yapılmasına rağmen iki porsiyon yiyenlerin sayısı da oldukça fazla olduğu görülüyor. Sürekli olarak sıcak lavaş servisi yemek bitene dek devam ediyor. Etin yağı, lezzeti, itinayla seçilmiş, hazırlanmış olduğu daha ilk lokmada anlaşılıyor. Müşterilerin çoğu döneri lavaşın içine çatalla koyup eliyle sarıp yiyorlar, ama birçok masadan bıçak isteyenleri de oluyor.
Yemek bitiminde çay, kahve, kolonyalı mendil ikramıyla yapılıyor.
Paket servisi de olan Bayramoğlu Dönercisi, lezzet kalitesini açıldığından bu yana istikrarlı şekilde sürdürüyor.
Bayramoğlu Döner: Tel. 0216. 413 00 45

LİDER PİDE - ÜMRANİYE
En sevilen yemeklerin başında gelen pidelerin malzemesi ve yapımına özen gösterilirse yemeye doyum olmuyor. İstanbul’da neredeyse her semtte bir veya birkaç pideci olmasına rağmen Karadeniz’e has yöresel özellik taşıyan açık ve kapalı pideler arasında MÇC lider Pide reklam yapmadan ilan vermeden, kulaktan kulağa yayılan tavsiyelerle en iyilerle İstanbul lezzet turunda kendi branşında bir numaraya oturmuş. Merak konusu olan MÇC anlamından başlarsak anlatmaya 1991 de aileden pideci Ahmet Zor işi kurmuş, oğulları, Metin, Çetin, Cemil kardeşler özenle pidecilik işini geliştirerek Ümraniye’de biri merkez, ikisi şube olarak toplam üç ayrı salonda pidelerini konuklarına sunuyorlar. Lider Pidenin açık ve kapalı olarak iki tür pide yapımı, şekil olarak peynirli pideleri uzun açık, yuvarlak açık olarak hazırlarken, çeşit olarak, peynirli, dana eti, baharat, soğandan müteşekkil kıymalı, kavurmalı, peynirli, kavurmalı veya karışık olarak yapılıyor, istek sahibine göre pidenin ortasına birde yumurta sarısı konabiliyor.
Pidelerin beğenilmelerinde birçok neden bulunuyor. İlk sırada hamuru Trabzon unundan yaptıkları 280 gramlık pide hamurlarını kestikten sonra bir saat kadar dinlendiriyorlar. Sipariş peynirli ise Trabzon’dan getirilen iki çeşit pideye uygun az tuzlu peynir harmanlanıyor, pide kavurmalı ise Kavurma Erzurum’dan getirtilen kavurma ilave ediliyor.
Pidelere en büyük lezzet katan unsurun ise her porsiyon için sabit gramajlı Trabzon tereyağında saklı olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra ustanın tecrübesi, , pidelerin pişirildiği is, duman yapmayan meşe odunu yakılan taş fırının özelliği, kısık ateşte 12 ila 15 dakika süren yavaş pişirim süresine riayet geliyor. Ustalar ve servis elemanları Trabzonlu, konuk memnuniyetini ön planda tutan ve her biri kendi dükkânının sahibiymiş gibi işlerini severek yapıyorlar. Tavsiye ve görüşlerini nedenleri ile açıklamayı görev biliyorlar ve pide severlerin lezzetin doruklarına ulaşmalarını sağlıyorlar. Bu nedenle pişmiş malzemenin sofranıza kurumadan gelmesini sağlamak için kıymalı pideyi kapalı tavsiye ediyorlar. Pide fırından çıktıktan sonra içinde öylesine ısı birikiyor ki açılan pencereden içine kırılan ve sadece sarısı konulan yumurta 50 saniyede fırına ikinci bir kez sokmadan pişiyor. Genellikle sabah kahvaltısını pideyle yapanlar yumurta kırdırmayı ihmal etmiyorlar.

Nasıl Yeniyor.
Lider Pide salonlarında metal tabak içinde sunulan pideler için asla bıçak servis edilmiyor. Trabzon Pide kültürünü, yöresel adetlerle tatların tadına varılabilmesi için Trabzon yağının elinize bulaşması gerekir diyorlar. Kapalı pide servis öncesi yüzeyinden kapak gibi kesiliyor, açık pide yine havuzun kenarları yüzeyinden kesiliyor be kesik kısım havuz içindeki pide harcına yani tereyağlı erimiş peynire, yumurtanın sarısına veya kıymasına batırılarak elle yeniyor. İlk kez deneyenler için önceleri tedirginlik yaratsa da tüm konukların elle pide yediği bir salonda uyum sağlamakta gecikmiyorsunuz. Kâğıt peçete, kolonyalı bez mendil yemek bitiminde işinizi görüyor. Pidecide minik turşu ikramı var, bunun dışında kavurmalı pide ile ayran siparişi veya kola soda, su tercihi yapabiliyorsunuz. Pidelerin porsiyonu 12 - 16 TL arası değişiyor.
Üç Ayrı Mekân Ümraniye’de ki mekânlardan ikisi yani merkez ve şube birbirine çok yakın konuklar aynı otoparkı kullanıyorlar. Merkez Lider Pide betonarme bir binanın ilk katı, şube 100 metre bir başka alanda ahşap dekorlu açık bölümleri olan kapalı salondan oluşuyor. Lider Pide’nin Çırçır Korusu mesire yerinde ki yeni şubesi ise içlerinde en güzeli. Burada giriş ücretli, güvenlikli, kent karmaşasından, trafikten uzakta daha serin, daha sakin ve dekoratif ortamda pide yeme imkânı bulunuyor.
Hafta sonu kahvaltı saatlerinde başlayan servis akşam saat 21.00’e kadar sürüyor. Yüksek tavanlı dağ evi sıcaklığında ahşap dekorlu salonun etrafını çevreleyen teraslarda 60,salon içinde 06 kişilik oturma imkânı bulunuyor. Mesire yerinin üst kısmında orman içinde aileler araçlarıyla gelip huzurlu, temiz, doğa ile bütünleşerek uygun ortamda piknik yapabiliyor ihtiyaçlarını tedarik edebiliyorlar.
Tepeüstü Merkez- Ihlamurkuyu Mahallesi
Poyraz Caddesi No.36
Tepeüstü-Ümraniye/İstanbul
Tel: 0216 314 51 12
Tel: 0216 415 59 55
Tepeüstü Şubesi - Ihlamurkuyu Mahallesi
Poyraz Caddesi No.17
Tepeüstü-Ümraniye/İstanbul
Tel: 0216 526 63 61
Tel: 0216 526 63 62
Çırçır Korusu Şubesi - Çırçır Korusu Tesisler Mevki (Trabzon Park) Tepeüstü-Ümraniye/İstanbul
Tel: 0216 611 13 61
Tel: 0216 415 56 61

GÜVENÇ KONYALI "Etli Ekmek ve Fırın Kebabı"

Konya'nın ünlü etli ekmeğini kentin ortasında nerede yiyebilirim derseniz İstanbul Sirkeci, Ankara Caddesi üzerinde Hocapaşa lezzet Sokağı girişinde kısaca Koska'nın yanında Güvenç Konyalı'da bulabilirsiniz.
1988 yılından beri Konyalı ustalarla hizmet veren Güvenç Konyalı sadece etli ekmek değil, Konya fırın kebabı incik, Konya fırın kebabı kaburga, bamya çorbası diğer et tavuk ve tatlı çeşitleriyle adından sıkça söz ettiriyor.
Etli ekmeğin ilk sırada olduğu ve püf noktasının dinlenmiş hamuru, Konya Ereğli'den gelen koyun ve dana karışımı etinde gizli olduğuna vurgu yapan ustalar. Damaklarda tat bırakan hafif buruk yoğurt'un da Aksaray ilinden özel getirtildiğini belirtiyorlar.

Güvenç Konyalı'nın önünde sokak masaları var, giriş katının salon duvarları kebapçıya gelen ünlülerin çekilmiş fotoğraflarıyla dolu, merdivenleri çıkınca asma katta herkesin görebileceği ustalar, duvarları mavi beyaz çinilerle bezenmiş süslü fırın ve mutfak bulunuyor, ikinci ve üçüncü kat salonları konukların masalarına ayrılmış.
Etli ekmek siparişi verildikten sonra ustalardan biri hamuru açıp uzatarak arzulanan inceliğe getiriyor, üzerine malzemeyi homojen biçimde yayıp fırına sürülüyor.
Yaklaşık üç dakika pişirilip kısa bir süre sonra bir kez yönü ters çevirip üç dakika daha fırınlanıp çıkarılarak kesiliyor.
Pideden ince, lahmacundan biraz daha kalınca olan çıtır halde ki etli ekmek kesildikten sonra soğumaması için tabağa üst üste konarak fırında közlenmiş yeşil sivri biber, limon eşliğinde servis ediliyor.
Bıçak ve çatal aramadan tadına varmak için her bir etli ekmek yaprağını etrafında iki üç kez sararak parmaklarınızla lezzetine vararak yiyorsunuz.
Güvenç Konyalı'nın Konyalı fırın kebabı 30 TL ve bamya çorbası da 13 TL farklı nefaseti ile beğeniliyor.
Etli ekmek için 17 TL ödüyorsunuz bir de ayran içerseniz toplam 20 TL ödeniyor.
Özellikle paket yaptırırsanız şöyle bir avantajı var etli ekmek ertesi güne kalsa bile lezzetinden hiç bir şey kaybetmeden aynı nefasetle ısıtıp yenilebiliyor.
Ustalar diğer kebap çeşitlerinde bunun pek de mümkün olmadığını gururla belirtiyorlar.
Güvenç Konyalı Sirkeci: Tel: 0212 527 52 20 - 0212 519 40 43 - 0212 511 89 91


MODA SAHİL RESTAURANT&BAR

2016 yılı sonunda İstanbul'un nezih semti Moda sahilinde yenilenerek yeniden hizmet vermeye başlayan restoran leziz mezeleri, balıkları ve eşşiz manzarasıyla göz dolduruyor.

2. gurup eski eser olan bina, 1935 yılında yapıldığı şekilde yani birebir aslının aynı olarak, bir rekonstrüksiyon tarzı restorasyon uygulaması ile hayata kazandırılmış.
Tarihi Moda İskelesi, Kalamış Koyu'ndan, Adalar'a uzanan geniş bir panaromaya sahip, yeni mekanın iç dekorasyonu ise denizkızı heykelleri, gemi maketleri, tablolar süslüyor.
Zengin çeşitler barındıran meze vitrininde günlük hazırlanan soğuk ve sıcak mezelerin yanısıra, deneyimli aşçılar tarafından yapılan özel balık yemekleri, Ege otlarıyla yapılmış zeytinyağlı çeşitler, salatalar yer alıyor.
Moda Sahil Restoran&Bar'ın özel spasiliteleri arasında yer alan erik dolması deniz ürünleri ile hazırlanan iç malzemesi ve mayhoş tadıyla hiç bir restoranda bulunmayan meze, rakı sofralarının vazgeçilmezlerinden sayılıyor.
Bebek ahtapotların Saroz Körfezinden tedariki ile tereyağda tatlandırıcı baharatlarla hazırlanıp kızgın güveç içinde masaya servis edilen damla sakızlı ahtapot güveç ise restorana ziyaret sebebi olabiliyor.
Moda Yatçılık Gösteri Hizmetleri ve Turizm LTD. Şti olarak sosyal hayata geçirilen işletme tarihi kulüp binası restorasyon projesinin tamamlanmasıyla 84 metre sahil şeridi, üzerinde denizden tekne ile geleceklere özel iskelesi, geniş ferah yüksek salonları, terası, bahçesi ve deneyimli servis elemanları ile hizmet veriyor.


Moda Sahil Restaurant&Bar: Caferağa Mahallesi Moda Caddesi No: 192 Moda/Kadıköy

KARADENİZ PİDE VE DÖNER - Beşiktaş Çarşısı
Dönerci Asım Usta Beşiktaş Çarşısı içinde köfteci, turşucu, fırın, balıkçı, kaymakçı Pando, dondurmacı gibi dükkânlar kendilerine şöhret sağlamışlar bunların yanı sıra bir de damakta tat bırakan lezzetiyle dönerci Asım Usta var.
40 yıllık dönerci Asım Usta mesleğine aşık, onun dönerini yemek için İstanbul dışından gelenlerin sayısı öyle fazla ki pide arası bir döner alabilmek için sıraya girip bekliyorlar.
Asım Usta Beşiktaş ilçe sınırları içinde yüksek okulların çokluğu nedeniyle gençlerin de gözdesi. Gençler ona "Efsane Dönerci" lakabını takmışlar.
Asım Usta her sabah özenle bizzat kendi hazırladığı dönerin, yedikten sonra bile hararet yapmadığını, döner lezzetinin 40 yıldır hiç değişmediğini, bunu da kıyma kullanmadan sadece kuzu döşü et döneri yaptığına borçlu olduğunu söylüyor. Döner etini kendi seçip, kendi hazırlayan ve pişirip kesen, İstanbul’un en şişman dönerlerinden birini döndüren Asım Usta, normal günlerde 100 kiloluk dönerinin, Beşiktaş futbol takımının İnönü stadında maçı olduğunda daha da ağırlaşıp 150 kiloya çıktığını belirtiyor. Uygun havalarda dükkanın önünde bir kaç masada yer bulanlar kendini şanslı sayıyor. Sevilen dönerci Kartal Heykeli karşısında hizmet veriyor.
Karadeniz Pide ve Döner: 0(212) 261 76 93

Sayfa 1 2 3 4 5 6

Lezzet Turu'nun diğer sayfalarında Ataköy Gelik Restoran, Eminönü Hamdi Restoran,
Süleymaniye Ali Baba Kanaat Lokantası, Ali Muhittin Hacı bekir, Güllüoğlu, Üç Yıldız Şekerleme,
Gurme Boncuk Restoran, Baylan Pastahanesi, Vefa Bozacısı, Beyaz Fırın, Kuru Kahveci Mehmet Efendi,
Bebek Badem Ezmesi, Tarihi Hacı Salih Demir Tuşucusu, Büyükada Pasta Börek Fırını,
Lale İşkembecisi, Kokoreçciler Kralı Zülfü Usta, Namlı Gurme, Tarihi Sarıyer Muhallebicisi, Meşhur Sarıyer Börekcisi, Meşhur Tahtakale Pilavcısı, Bahriye Fırını, Karadeniz Kalkanoğlu Pilavcısı, Hacı Abdullah Lokantası, Üsküdar Kanaat Lokantası, Galata Simitcisi, Siirt Şeref Büryan Kebap Salonu, Kanatçı Pala, Halil Lahmacun, Köşem Karadeniz Pide Salonu, Asmalı Canım Ciğerim, Beyoğlu Söğüş Kellecisi bulunuyor.

.