anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan İztuzu
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Döşemealtı
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz

Göynük
Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Katrancı Koyu
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kilyos
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kumluca
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Mardin
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar Brj.
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Sardes
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedigöller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



Yazı ve Fotoğraflar: Haluk Özözlü

Dünyanın en rizikolu su yollarından birisi olan İstanbul boğazı tehlike sinyalleri vermeye devam ediyor!...
Zaman zaman arap saçına dönen ve deniz trafiği yoğunluğu nedeniyle adeta otoban yol a benzeyen İstanbul Boğazı geçiş kanalında "Kaza Geliyorum Diyor"...

Birbiri arkasına giriş yapan çeşitli tonajdaki gemiler farklı hızlarda seyredince çoğu kez birikimlere neden olup,birbirlerini geçmek zorunda kalırken, bu trafiğe eklenen olumsuz hava şartları, iç hat seferi yapan vapur ve yolcu motorları boğazdaki rizikoyu daha da artırıyor.
Boğazda yaşanan son olaylardan bir yenisi de 11 Nisan 2002 de meydana geldi.
Malta bandıralı "Alexandra Polues" adlı kuru yük gemisi Marmara dan Karadeniz e geçmek üzere Boğaz Köprüsüne yaklaşırken makine arızası yüzünden stop etmişti. Önceleri sürüklenip Kuzguncuk önlerinde demir atarak durabilen gemi daha sonra Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmelerine bağlı Kız kulesi , Poyraz, Söndüren II adlı römorkörler yedeğinde geri geri bırakılarak Kız Kulesi açığına kontrollü çekilip, geçiş trafiği durdurulan boğazın geniş bölümünde baştan ve kıçtan bağlı römorkörlerin başarılı manevrası ile Kumkapı açıklarına yönlendirilmişti.
Rizikolu geçişlerden bir yenisi ise 22. Nisan. 2002 günü sessizce, basına bile yansımadan, deniz trafiğinin en hareketli olduğu sabah saatlerinde yaşandı.
     

Malta bandıralı "Alexandra Polues" adlı kuru yük gemisi Marmara dan Karadeniz e geçmek üzere Boğaz Köprüsüne yaklaşırken makine arızası yüzünden stop etmişti. Önceleri sürüklenip Kuzguncuk önlerinde demir atarak durabilen gemi daha sonra Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmelerine bağlı Kız kulesi , Poyraz, Söndüren II adlı römorkörler yedeğinde geri geri bırakılarak Kız Kulesi açığına kontrollü çekilip, geçiş trafiği durdurulan boğazın geniş bölümünde baştan ve kıçtan bağlı römorkörlerin başarılı manevrası ile Kumkapı açıklarına yönlendirilmişti.
Rizikolu geçişlerden bir yenisi ise 22. Nisan. 2002 günü sessizce, basına bile yansımadan, deniz trafiğinin en hareketli olduğu sabah saatlerinde yaşandı.

Sabah 10.30 sularında birbiri arkasına aralıksız Boğaza giriş izni alan gemiler Üsküdar önlerinde yoğunluk kazanırken aynı yerde,aynı hat üzerinde, kısa aralıklarla dizili gemi sayısı fotoğraf karesine sığmayanlarla beraber 10 u geçti! Dümen kilitlenmesi, makine arızası, çarpışma, yangın, denize atlama, terör, gibi akla gelen gelmeyen bir çok olasılık düşünülürse Boğazın en işlek, en stratejik noktasında tehlikenin boyutları açıkça görülebiliyor.

Boğaz Yasakları
Çeşitli burunlarda değişik akıntılara sahne olan İstanbul Boğazı gemi geçişi sis, lodos gibi hava şartlarında daha fazla riziko taşırken Boğazda geminin gemiyi geçmesi, balıkçıların su yolunda ağ atmaları, kanalda balık tutmak, deniz sporları yapmak, yelken açmak bile yasak.

Ne var ki seyir trafiği ilgilileri ile konuşan gemi kaptanları "yukardan gelen var mı "? Sorusuna "yok" cevabı alınca, gemiler uygun durumda birbirlerini geçiyorlar.
Bunlardan birisi de geçmiş yıllarda Beylerbeyi açıklarında yaşanmış iki büyük gemi Boğaz köprüsü altında tehlike anlamına gelen beş kesik düdük çalarak birbirlerini geçmişlerdi.
Alınan tüm önlemler ve yasaklara rağmen,yaşanan olaylar, yalılara çarpan veya yanan gemiler sonucun acımasızlığını gözler önüne seriyor, ya faciadan kılpayı dönülüyor, ya İstanbul ucuz atlatıyor!

Gemi Kılavuzlarının en çok korktukları gemi olan "Havrim" adeta sıkıştırılmış LPG yüklü dev bir sanayi tüpü görünümünde. Kılavuzlar, geçişi sırasında endişe ve tedirginlik duydukları bu gemi için "Havrim geçerken nefeslerimizi tutarız"diyorlar!... Karadeniz'den Boğaz sularına giren gemiler, bu su yolunu kullanırken isterlerse Kavak Kılavuzluktan kılavuz alıyorlar. Kılavuz, Boğaz geçişi süresince tüm sorumluluğu kaptana ait olan geminin daha kolay geçiş yapabilmesi için - "Şu hızda gitsen, burunu açıktan alsan, bu bölge akıntısı gemiyi içeri atar" gibi deneyimleriyle kaptana tavsiyelerde bulunuyor.
Alınan kılavuz asla gemi kaptanının görevini üstlenmiyor , dümene geçmiyor, işine karışmıyor.


LPG yüklü bir tanker geçişinde ben de röportaj için bulunmuştum.

Gemiye dalgalı denizde çıkması daha da zorlaşan ip merdiven ile Kavak Kılavuzluk açıklarında özel izinle tırmanmış, kaptan köşküne kılavuzla beraber misafir edilmiştik.
"Groznyy" adlı tanker kanala girip yalıları yalarcasına geçerken fotoğrafı çekmek için çok geniş açılı balık gözü objektife bile sığdırmakta güçlük çektiğim, altımda balina gibi uzanan gövdesinin bitiminde görünen Fatih ve Boğaz Köprülerine yaklaşmıştık.
Sorumu Fatih Köprüsü'nün tam altından geçerken soruverdim. "Kaptan, şimdi şu anda, bu hızla, bu cins yükle, bu boy bir gemi ile aniden durmaya karar versen, tüm olanakları kullansan, tüm gücünle tornistan falan yapsan, nerede durursun?"... Dedim.... Kaptan köşkünde derin bir sessizlik oldu, bana ikram edilen yüksük kadar küçük Simirnof votka kadehinden bir yudum aldım, daha sonra da bu sürede bazı hesaplar yapmış olan kaptandan nihayet cevap geldi.
"Diğer Boğaz köprüsü altında bile duramam!!!!
Kamyon değil ki bu frene basınca durasın "!!!! Demişti!...

Geminin ambarlara aldığı yükün dağılım dengesi, Süper Kargo'nun yükü gemiye yerleştirmedeki ustalığı, boğaz akıntıları, rüzgarlar, dönemeçler, burunlar, hız, karşınızdan gelenler, yanınızdan geçenler, geminin boyu, taşıdığı yükün cinsi...
Ve önümüzde Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami, Ayasofya Müzeli Sarayburnu silueti sırıtarak belirirken kesik düdük sesleri ile irkildim!...
Kaptan Köşkündekilerin gözlerini kırpmadan baktıkları, önlerine çıkan her şeyin göründüğü arpa radar ekranı, rota üzerinde bir kayık tespit etmişti!
Tek başına ceviz kabuğu gibi inip çıkan küçücük kayıktaki amatör balıkçı istavrit tuttuğu çapari oltasını bir koluyla aşağı yukarı çekiyor, diğer kolu ile de burada balık tutuyorum siz açıktan geçin der gibi, eliyle, koluyla rotayı açığa almamızı işaret ediyordu!!!
Harem önlerinde gemiden ayrılıp kılavuzluk botuyla karaya çıktığımda dönüp bakarken anladım!
İstanbul'dan gemi, gemiden İstanbul başka türlü görünüyordu...
Günümüzde ise inşaatın ve çivi çakmanın yasak olduğu Boğaz kıyılarına yeni yapılan beton kulelerden gemilerin nasıl göründüğünü en iyi seyir trafik sorumluları biliyordu.



Kanchen Junga İstanbul Boğaz Geçişi

Dünyanın en büyük tankerlerinden biri olan Hindistan Bandıralı Kanchen Junga 1990 yılı, 01 Ocak ayı sabah saatlerinde İstanbul Boğazı’ndan 265 bin ton ham petrol ile geçerken deniz trafiği ve transit geçişler iki yönlü durdurulmuş, adeta nefesler tutulmuştu...


Çanakkale Boğazı’ndan giriş yapan 333 metre boyunda, 52 metre eninde, draft 21,6 metre olan yüklü tankerin geliş haberini aldıktan sonra İstanbul Boğazı’ndan geçişini fotoğraflamak için uygun noktaları planlamış, beklemeye başlamıştım. Amacım Dünyanın 10 büyük gemisinden biri olan tankerin büyüklüğünü, gözler önüne sererken hem İstanbul simgelerini kullanmak hem de geminin görkemini anlatabilmek için herkesin bildiği bir obje ile mikyas mukayesesi yapabilmek gereğiydi.
Bu nedenlerle şehir hatları gemileri, cami, köprü gibi büyüklüğünü herkesin bileceği, tahmin edebileceği, oranlayabileceği büyüklüklerle beraber fotoğraflamak en idealiydi.

Dolmabahçe'den başladım ve önce TRT Ortaköy stüdyolarına çıkan yokuştan, sonra Hisarüstü Fatih Köprüsü altından geçerken, gerekirse bir de Garipçe Köyü yoluna boğaz çıkışına kadar geminin paralelinde takip edecektim. Tanker Kılavuz kaptanların tabiriyle aşağıdan gelip yukarı çıkacaktı.
Marmara Boğaz girişinden Karadeniz’e süren bir saati aşkın sürede sağlı sollu iki römorkörün yedeğinde yavaş seyrediyor, Boğaz'ın da tam ortasını yani kanalın en derin yerini kullanıyordu.
Birinci nokta olan Ortaköy sırtlarında bordasında INDIA yazılı koca gövdeyi Boğaz köprüsü altında fotoğraflamış, ikinci nokta olan Fatih Köprüsü altından geçişini de fotoğraflamak üzere hastaneye yaralı yetiştiren ambulans hızında, zamana karşı VW ile telaşla gidiyordu
m.
Aynı görevi tek elemanla, birkaç noktada ve günümüz İstanbul trafiğinde yapamazdınız.
Boğaziçi Üniversitesi sırtlarına gemiden önce gelmiş, göz takibine başlamıştım. Bulunduğum mevkiden Boğazın iki yakası da net olarak görülebiliyordu, üstelik kanalda deniz, nadir rastlanan akıntı sakinliği ve göl gibi durgun olduğu sularında 139820 gros tonluk gemi, gövdesinin büyük kısmı (27 m) suyun altında kalmış vaziyette kıpırdamadan mum gibi yol alıyordu.
Dehşet bir gemiydi, kelimeler azametini anlatmakta yetersiz kalıyordu, deniz kenarında durup bakanların gözüne sığmıyordu.
180 derecelik panoramik fotoğraf makinesi ile fotoğrafladığım Kanchen Junga’nin boyunu hayalinizde canlandırmak için şöyle bir benzetme yapayım
.

Bir futbol sahası bir kaleden diğer kaleye 110 metre uzunluğunda, şimdi bu futbol sahasından üç tanesini uç uca ekleyin, bir de bu mesafeye üç metre daha ilave edin, yan yana çift bacalı Kanchen Junga adlı geminin boyu, tam tamına 333 metreydi!
Bir başka deyişle bu gemiden üç tanesini uc uca ekleseniz, Boğaz Köprüsü'nün ayak açıklığı olan 1076 metre mesafeyi, Ortaköy-Beylerbeyi mevkinde yürüyerek Boğazı geçebilirdiniz.
Boğaz'ın en dar yeri olan 700 metrelik Kandilli-Bebek arasına koyarsanız iki tane bu gemiden yeterli olabilirdi!..
.




Dünyanın en geniş boru döşeme gemisi

477 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki "Pioneering Spirit" İstanbul Boğazı'ndan geçti. Dev gemi 02 Mayıs 2018 saat 05.30 sıralarında Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na girdi, beş römorkör refakatinde 13.30 sularında Kızkulesi açıklarından Marmara Denizi'ne açıldı.

Boğazda yaşamış bazı gemi kazaları

İstanbul Boğaz'ı deniz trafiği seyir kulelerinin henüz yapılmadığı, Boğaz deniz trafiğinin çift yönlü olduğu yıllarda daha çok kazaya maruz kalırdı. Bunlardan biri yoğun sisli bir havada Arnavutköy-Bebek arasında ki Akıntı Burnu mevkiinde meydana gelmişti. Dev gemi kılavuz almamış, kötü hava koşullarının etkisiyle akıntının en fazla olduğu buruna olanca hızı ile girmişti. Betonu adeta yutan gemi uzun süre yardım beklemiş, daha sonra Ahırkapı açıklarına çekilmişti. Deniz trafiğinin yoğun olduğu günlerde özellikle Boğaz'ı geçmek için verilecek izini bekleyen gemilerle, mürettebat değişimi için Çatladıkapı-Yenikapı-Kumkapı açıklarında gemi parkında demir atıp bekleme yapan gemiler, lodos havalarda demir tarayıp sahile sürüklendiği sık sık rastlanan kazalardı.
Bunlar arasında bazıları kurtarılır, kurtarılamayanlar yıllarca çevre ve görüntü kirliliği yaratarak yerinde kesilip sökülerek hurdalar taşınırdı. 1976 yılından bu yana Eiphnhk, Selin 5, Ay6pabhnk, San Ce Orge, İndependenta adlı olanlar, karaya dek yanaşmışlar enkazları aylarca çekilmeyi, kaldırılmayı beklemişti.



1976 Yenikapı sahili Eiphnhk


San Ce Orge Çatladıkapı önleri


Ay6pabhn Çatladıkapı önleri


Ahırkapı açıklarında lodos nedeniyle alabora olan yük gemisi


1978 yılı İstanbul'da kuvvetli lodosta palamarı kopartan Limasol Limanına kayıtlı Vasoula adlı gemi Harem Salacak arası kıyı kayalara sürüklenmiş, uzun süre yatmıştı.
.


Kasım 1979 da Yunan Evriali ile Haydarpaşa açığında kılavuz almak için beklerken çarpışan Romen tanker İndependenta, 27 gün boyunca yanmış, yıllarca kum zemine oturmuş, gemi enkazı yerinde sökülüp kalan parçalar Tuzla'ya taşınmıştı.


2005'de Selin 5, Yenikapı'da karaya vurmuş, yerinde sökülmüştü


Marmara Denizi girişinden İstanbul Boğazı

İstanbul Boğazı'nda Deniz Trafiği

   
Dünyanın en büyük inşaat gemisi "Saipem 7000"in boğaz geçişi
 
   
Makinesiz, Dümensiz Varyag Savaş Gemisi'nin Boğazdan Geçişi.
   
1979 Kasım Romen Bandıralı "Independenta" Tanker Yangını...
Daha Fazlası için Olaylara tıklayınız...
 
   
Kanchen Junga Tankeri ve Petrol Arama Platformu...
 
   
1986'da gelen A.B.D'ye ait Missuri Savaş Gemisi ve Boğaz Trafiği...
 
   
Kız Kulesi, Ortaköy, Sarayburnu Tanker Geçişleri...



© 2000, Bu sayfadaki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, izinsiz kullanılamaz.


.:Sihirlitur Anasayfaya Dönüş İçin Lütfen Tıklayınız

Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
İstanbul Heykelleri
Çeşmeler
Kapalıçarşı

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu

Deniz Malzemesi

Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Victoria's Secret 2015
Victoria's Secret 2016
Victoria's Secret 2017

Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler
Karpuzun Faydaları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler
Ekmekler&Fırınlar

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.