anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Altınoluk ve Şahinderesi Kanyonu
İster dağa çıkın, ister denize inin...
Bu defa havası, suyu ve şifalı otlarıyla sizi bambaşka bir cennete davet ediyoruz. Altınoluk ve Şahinderesi Kanyonu huzur ve sağlık arayanlar için ideal bir yer... İsterseniz Kazdağı'na çıkıp dağ havası alın, isterseniz kanyonda dolaşın, isterseniz de kanyona girin...


İsmini çevresinde bulunan Şahinderesi Kanyonu ve altın sarısı renkteki zeytinyağından alan Altınoluk eski ismi papazlık olan bir Rum köyü.
Hem deniz, hem de dağ turizminin birlikte yaşanabildiği bölge bol oksijenli temiz havası ve dünya çapındaki zeytinyağıyla ünlü.
Kazdağı eteğinde Edremit Körfezi'nin incisi durumundaki yerleşim bölgesine aşırı talep nedeniyle hayli konut yapılmış, emekli cenneti olmuş.
Ancak kalabalık şehir merkezini, deniz tarafını bırakıp eşsiz güzellikteki yol tarafına bakarsanız kanyon girişi, dağ manzarası, şelale ve göletler göze, alabalık çiftlikleri ise damağınıza hitap edebilecek başka güzellikler de sunuyor.
Mayıs ayında zeytin, iğde, badem, ıhlamur, hanımeli, zambak ve kır çiçekleriyle baş döndürücü bir koku yaydıkları çiçek açma mevsimlerinde Yedigöller Milli Parkı'nı kıskandıracak güzelliğe bürünüyor.
Özellikle 610 metre yükseklikte bulunan (Fidanlık mevkii) bozuk dağ yoluna rağmen tüm yorgunluğunuzu unutturacak güzellikte şelale ve doğa yapısına sahip.



Altınoluk yöre halkı etraftaki diğer köylere nazaran masada yemek yemeye intibak eden ilk köy olmuş. Altınoluklular Midilli Adası halkı ile son derece samimi temas halindelermiş. Hatta zamanın beylerinin karbeyazı gömlek yakaları kolalanmaya Midilli'ye gönderirlermiş.
Yöre hanımlarının vazgeçilmez tutkularının başında ise takılar geliyormuş.
Altınoluk İda Dağında yapılan Dünyanın ilk güzellik yarışması temasını da sembol olarak kabul edip kompozisyonlu heykelleri meydanına koymuş.

Günümüzde Altınoluk 2016
Altınoluk aileler için tercih edilen yazlık tatil yerlerinin basında geliyor. Güne başlayanlar ücretsiz plajlarda yerlerini alıyorlar. Gün boyu denizin tadını çıkaranlar, deniz bisikleti, kano ile de dolaşıyorlar.



Zengin çarşısı, hediyelik eşya, zeytinyağı satan dükkanlar, cafe-bar ve çay bahçeleri gün boyu şenlenirken, akşam yemek sonrası başlayan hazım yürüyüşleri, gecenin geç saatlerine kadar devam ediyor.
Yürüyüş parkuru Altınoluk meydanı dondurmacı Vardar önünden sahil boyu ve dalgakıran sonuna dek sürüyor.
Vardar dondurmacısından renk renk, top top dondurmalarını alanlar, bir taraftan dondurmalarını büyük keyifle yerken, bir yandan da Altınoluk iskele meydanı sahiline yeni yapılan daha doğrusu eski yerinden sahile taşınarak restorana benzetilen Su Ürünleri Kooparatifinin akvaryumunda ki deniz balıklarını seyrediyorlar.
Meydana açılan çarşı avlusunda yer alan tezgâhlarda satılan, yöresel özellikli hediyelikler, takılar, yazlık ihtiyaçları oldukça rağbet görüyor.
Müzikli barlar, sahil boyunca uzanan manzaralı çay bahçeleri gençlerin, ailelerin yatma vakti gelene kadar vakit geçirdikleri yerler oluyor.
Altınoluk’ta sadece sahil boyunca değil, iç kısımlarda da canlılık yaşanıyor.
Marketler dolup boşalıyor, eski altınoluk evlerini görmeye gelenler, beğendikleri kompozisyonları kameralarına çekiyor, kahvelerde, çay bahçelerinde mola veriyorlar.



Yöreyi ziyaret eden sevilen sanatçıların konserleri varsa, söz birliği etmişçesine tiyatroda toplananlar etkinliğini neşe ve coşkuyla izliyorlar. Plajlar ise hem ücretsiz hem de her yerden denize girme imkanı sağlıyor. Yaz mevsimi sonu Eylül ayında adeta uyuyan deniz, dipte gazete okuyacak kadar net görünüp berraklaşıyor.

Balık Havuzu ve Eski Plaj
Altınoluk sahilinde yer alan Altınoluk Su ürünleri Kooperatifinin balık havuzunda, önceki yıllarda Altınoluk açıklarında tutulmuş köpek balıkları, (Mustelus), Vatozlar (Çuçuna), Kocagöz balık yavruları bulunuyordu.
Akvaryum misali cam ve duvar bölümleri içinde sergilenen balık havuzunun yanına girmek isteyen izleyiciler turnike girişinde 1 TL aile giriş ücreti ödüyorlardı.


Akvaryum etrafında toplanan meraklı izleyiciler sudan başlarını dışarı çıkarma huyu edinmiş balıkların kafalarını okşuyorlar.
Köpek balıkları ile birlikte yaşayan Vatozlara sardalye balığı yem olarak veriliyor, balıkların kendilerini sudan dışarı atmamaları için gece akvaryumun üstü ağ ile kapatılıyordu.
Üçgen biçimli kanatlarıyla sürekli hareket halinde olan kuyruklu vatozlar, üsten bakıldığında kahverengi ve ürkütücü görünüşlerine tezat, göğüs kısmı beyaz ve bebeksi suratı ile sempati ve büyük ilgi topluyorlardı.
Kooperatifin ikinci akvaryumunda ise çok sayıda çipura ve levrek balıklarının canlı yaşamı sergileniyordu.
Videosunu izlemek için TIKLAYINIZ...


Belediye arsası üzerinde olduğu belirtilen Su Ürünleri Kooparatifi 2014 yılında bulunduğu yerden kaldırılıp sahile taşındı, yine balık satılıyor. İlave olarak satışta ki balıklardan seçtiğiniz balığı pişirtip yeme imkanı da veriyorlar, camekanlı restorana dönüştürüldü, eski yeri de park oldu.


Bir başka değişiklik ve düzenleme ise balıkçı barınağının dışında bulunan plajda yapıldı. Plaj sahası toprak doldurulup, kayalardan yüksek bir duvar örülerek içerde kalan kısım yürüyüş alanı olarak ayrıldı.
2014 yılında Akçay sahillerine özenilerek yapılan yeni uygulama, Altınoluklular ve tatile gelenler tarafından hiç beğenilmedi.
Kayaların kıyı bandına yığılmasıyla örülen duvarın sahilde oturulan yerlerden yüksek olması nedeniyle deniz görünmez oldu.
Dalgakıran içinde ki balıkçı teknelerinin de bir başka yere taşınması gündemde.!
Kaz Dağı Düden Yaylası
Tur'a katılan günübirlik gezi yapmak isteyen gruplarla eski Altınoluk yerleşim merkezi Çam Mahallesinden saat 10.00 da Kaz Dağına doğru dağ yoluna giriliyor.
Sırasıyla Küp Gediği, Sarısu, Üç Pınarlar, Karaçam, Kazak Pınarı, Şah Taşları sonrası Düden'e geliniyor. Tur rehberi güzergâh boyunca iki kez mola vererek hem gezi boyunca görülecek yerler, hem de Kaz Dağının mitolojik geçmişi hakkında aydınlatıcı bilgi veriyor.
Düden mevkii, kapalı ev ekonomisinin geçerli olduğu yıllarda, dağın iki yamacında oturan insanlar senenin belirli zamanlarında mallarını ihtiyaç doğrultusunda takas yoluyla değiştirdikleri yer olarak biliniyor.
Türkmenlerin konargöçer olarak
yaşadığı, yaz aylarında oba kurup kamp yaptığı ve günümüzde Milli Park sınırları içinde olan bölge Altınoluk'a gelenlerce mutlaka gezilip görülüyor.

   

Altınoluk - Düden arası yer yer engebeli toprak olan dağ yolunda 4x4 türü dağ araçlarıyla ulaşım sağlanıyor. Düden Yaylası, Anadolu yükseltileri arasında cüce sayılmasına rağmen deniz seviyesi sıfır noktasından 1250 metreye 26 km gibi kısa mesafede ani çıkılması nedeniyle ilgi çekiyor. Yazın en sıcak aylarında bile serin olan yaylada rüzgâr sesi ile nefis botanik kokusu buram buram hissediliyor. Endemik bitkiler, dağ laleleri,
mevsiminde kelebekler, tüm doğal ortam fotoğraf severleri mutlu etmeye yetiyor.
Yol boyunca tur yolcuları bazen yaban hayatın sürprizlerinden ayı, domuz, karaca görme şansı bulabiliyorlar.
Dağın ilk 500 metre yükseltileri zeytin ağaçları, 650 metre kızılçamlarla Akdeniz orman tipi görülebiliyor. 4 mevsim yaşanan dağın Kuzey yamacında ise karasal iklim nedeniyle kızılçam bulunmuyor.
Mayıs sonu başlayıp, Eylül ayı sonuna dek tur düzenlenen turlarda Düden Mevkiinde mola için soluklananlar yemek siparişlerini verip Küçük Düden Mevkide 15 dakikalık bir yürüyüş yaparak burada ki koyun ağılında süt sağma, peynir yapımı gibi yöresel üretimleri görüyor, acıkmış olarak Düden kamp alanına dönüyorlar.

   

Tavada pişirilmiş alabalıklar, henüz açılan hamurlarla yapılan gözlemeler, salata ve meyveler, buz gibi pınarlarda soğutulmuş biralar, meşrubatlar büyük iştahla yenip içiliyor. Yemek, dağın pınar sularından demlenen çaylar, kahvelerle tamamlanıyor.
Sürenin durumuna göre Şahin dere kanyonu Gücük Burun'dan kanyonun muhteşem ve tüyler ürpertici,
görkemli manzarası seyrediliyor.
Bol bol anı fotoğrafları çekiliyor.
Son etapta dağın zemin sularında ki tertemiz göletlerde yüzüp safarinin tozu atılıyor.
İnanışa göre gerçekleştiği söylenen dilekler, şelaleler altında yüzülürken, geçilirken mutlaka tutuluyor.
Dileği yerine gelenler, aynı yere bir kez daha bu defa teşekkür için geliyorlar.
Akşam 18.00 de doğanın natürel kalbinden ayrılıp Altınoluk'a dönen grup yeniden betona yenik düşmüş sahillere ve trafiğin içine girerken bir başka geziye katılmak üzere vedalaşıp ayrılıyorlar.

Mare&Monte Seyahat Acentesi:
Tel: 0(266) 396 17 30
Acentenin Hasanboğuldu, Sutüven Şelalesi, Tahtakuşlar Etnografya Galerisi, Başdeğirmen Şelalesi, Adatepe, Yeşilyurt, Zeus Atları, Ayı Dere, Bozcaada, Kuşadası, Gökçeada, Assos, Truva, Gelibolu Yarımadası Milli Parkı, Kaz Dağı Zığındere gibi turları bulunuyor.

Şahinderesi Kanyonu
Altınoluk'u oksijen çadırına dönüştüren etkenlerin başında Şahinderesi Kanyonu geliyor.
Bölgede hava değişimini sağlayan kanyon, dağdan çektiği çam kokulu havayı ovaya dağıtırken, denizden aldığı iyot kokulu havayı, dağa çıkartarak bir çeşit baca görevi görüyor. Karşılıklı hava sirkülasyonunu sağlayan 27 kilometre uzunluğundaki kanyonun yüksekliği 600 metre. Açık U şekilli aralığı 700 metre civarında. Çevresi şifalı bitki ve otlarla bezeli olan Şahinderesi Kanyonu'na Orman İşletme Müdürlüğü'nden izin alınarak giriliyor. Rehbersiz gezmenin oldukça zor olduğu Şahinderesi Kanyonu'nda 25 kilometrelik bozuk toprak yol daha ziyade Jeep türü araçlara geçit veriyor.

Kanyonda bekleyen sürprizler
Şahinkale'nin kuzeyine gitmek için Avcılar Köyü'nden orman yoluna giriliyor. Ormana giriş izninizi görevli bekçiye gösterip köprü başından Kışla Dağı'na varılıyor.
Yol üzerinde çok soğuk, kireçsiz vücut üzerinde çarçabuk kuruyan suya sahip gölcükler bulunuyor. Bunlardan biri olan Dereçatı mevkiinde yüzebilirsiz.
Bu nedenle yola çıkmadan önce mayo ve havlunuzu yanınızda bulundurun.
Su ve kuş sesinden başka ses duyulmayan bölgede pınar suları hayli bol. "Dereçatı suyu" çiçek ve kekik kokularını da beraberinde getirip, yosunlu kayaların kalbinden akıyor.
Biraz ilerideki pınar ise nane otları arasından aktığı için "Naneli pınar" ismiyle anılıyor.
Kanyonda ilerleyen Gücük Burun, Ağlayan Çam, Kestane Deresi, Yörük Pınarı, Selvili Mezarlık, Ayı Kapıları, Damla isimli etapları geçip kabaran iştahınızla Altınoluk'a dönebilirsiniz.

Şifalı otlar
Birçok hastalığın tedavisinde başrolü üstlenen otların tüm çeşitlerini Kazdağı'nda bulmak mümkün. Bitki ve otlara meraklılar eczacı ve doktorların aradığı isim ise, dağın neresinde, ne zaman ne yetiştiğini çok iyi bilen İbrahim Arısoy, hiç oturulmamış bir evi seramikle döşetip bitki ve ot kurutuyor. Tel: 0(266) 396 05 28
Dağın otları arasında en başta çarpıntıyı önleyen Melisa geliyor, stresi yok edip, kalbe ve taniyona iyi geldiği de söylenenler arasında.
Kandil Çayı: Bademcik ve boğaz hastalıklarında kullanılıyor.
Papatya, nane: Nezle ve sinizüteetkili olduğu belirtiliyor.
Isırgan otu
: Çayı, tohumu havanda dövülüp bal ile karışımlarda kullanılarak tüketiliyor.
Karabaldır otu: Prostat ve basura iyi geldiği söyleniyor.
Üç çeşidi bulunan kekik otu şeker hastalığına ve her derde deva olduğuna inanılıyor.
Milli park sınırları içinde her türlü ot ve bitki toplamak yasaklandığı için meraklılar sadece fotoğraf çekmekle yetiniyorlar.

Kayalar
Kaz Dağı'ndaki karların erimesiyle debisi iyice artan sular , dereler ve şelaleler oluşturuyor. Kanyonun kalbi sayılan ve 70 derecelik açıya sahip dik yamaçları, granit kayaları aşındırıp zımparalanmış kaya şekilleri yaz sonunda suların azalmasıyla ortaya çıkıyor.
Bu görüntü ise pastoral fotoğraf meraklılarına görsel bir ziyafet çekiyor.


Altınoluk, Plajlar, Çarşıdan Görünümler




Altınoluk’ta ki antik kent Antandros
İda Kaz Dağının güney eteğinde Edremit Körfezi kıyısında bulunan antik kente, Altınoluk çıkışından dört kilometre sonra Tekçam mevkiin de ulaşılıyor.

Antandros kentinin gemi yapımında kullanılan kerestelerinin ünü Troia Savaşı’na kadar eskiye uzanıyor. İda Dağı’ndan elde edilen keresteler nedeniyle antik dönemde önemli bir tersane olan Antandros, tarih boyunca dikkatleri üzerine çekmiş bir kent.
Tüm Anadolu’da olduğu gibi daha sonraları Roma egemenliğine giren Antandros Hıristiyanlık döneminde piskoposluk merkezine dönüşmüş. Kentin üzerinde bulunduğu Kaletaşı Tepesi, denize doğru dik bir eğimle sona ererken, tepenin doğu yamacında herhangi bir buluntunun olmamasına karşılık, asıl yerleşimin tepenin batı yamaçlarında olduğu gözleniyor.
Antandros nekropolis kazıları 2001 yılında küçük bir sondaj ile başlamış, yoğun gömü nedeniyle dört bir yana genişletilerek devam edilmiş. Nekropolis coğrafi konumu nedeniyle kuzeyindeki tepeden erozyonla gelen toprak nedeniyle tabakalı yapısı içinde bugüne dek 277 mezar saptanmış.
Antandros kazı çalışmaları üç ana sektörde yoğunlaşmış, Yamaç ev, Nekropol Mezarlık, Yerleşim alanı yol altı ve yol üstü bölümlerde yapılmış.
İlk çalışma alanı olan ve Yamaç Ev olarak isimlendirilen M.S. 4. yy yapıldığı anlaşılan Roma dönemi villasının 19 mekânı ve eve ait tuvalet, hamam kalıntıları ortaya çıkarılmış.
Antik kaynaklardan önemli bir tersane merkezi olduğu anlaşılan Antandros’un birinin ismi Aspaneus olan en az iki limanının olduğu biliniyor. Yapılan deniz içi tarama çalışmalarında gemi safraları olarak kullanılmış taşlara rastlanmış.


Görülecekler arasında Roma Villası hamam mozaikleri, misafir odası duvar resimleri, kalıntılar, M.Ö. 6.yy ait Pithos mezarı, Helenistik döneme ait mezar hediyeleri, çeşitli buluntular, pişmiş toprak kadın figürleri, kazlı kadın figürlü heykelcikler bulunuyor.
Yıl boyu gezilebilen antik kentteki zemin mozaikleri kış şartlarında yağışlardan etkilenmemesi için üzerleri örtülerek korunuyor.
Ege üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gürcan Polat bilimsel başkanlığında bir ekip ile Balıkesir Müzesi’nin ortaklaşa başlayan kazı çalışmaları devam ediyor.
Antik yazarlar tarafından Batı Anadolu’da ki tek yerleşim merkezi olarak gösterilen Antandros’da, ilk kazı çalışmaları 2001 yılı kazı sezonu içersinde Antandros Antik kentini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği ve Akbank sponsorluğu ile Altınoluk Belediyesince katkılarıyla gerçekleştirilmiş.


Kazdağları'nda bir başka gezi için tıklayınız


2018 © Sihirlitur'daki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, alıntı
yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.
sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com




Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı


Unutulanlar
60'ların Beyoğlusu
Mis Kokular

Sebze Meyve Hali
Sobalar
Nostaljik Rock
Rolling Stones Konser
Spor Anıları
Eski Sokak Satıcıları
Çırağan Sarayı
Eski Dolmuşlar
Araba Vapurları
Marmara Gemisi
Haliç
Geçmişte Eyüp
Sahil Yolu
Sihirli 45'likler
İnönü Stadı Anıları
Moda Ruzgari

Galata Köprüsü
Panoramik Bakış
Panorama Anadolu
Kibrit Kutusu
Öykülü Fotoğraflar
Eski Reklamlar
Hürriyet SHOW Dergi
SABAH Magazin
Puan Dergisi
Bizim Aile

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.


Büyütmek için TIKLAYIN