anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Doğa ve alabalık cenneti, Maşukiye


İstanbul un arka bahçesi, otoban bağlantısına sahip
birkaç tatil beldesinden biri.
Samanlı Dağı Kartepe eteklerinde yer alan Yeşil Cennet Maşukiye, bir tür şifa kaynağı.
Orman içinden akan Yayla Derenin oluşturduğu çağlayanlar üzerine kurulu restoran, çiftlik, piknik alanları, seyir terasları, pınarlar arasında bir huzur beldesi "Alabalık Vadisi" burada Her şey çok güzel oluyor!


Doğa ile başbaşa kalmak, orman içinde dolaşmak,toprağa basmak, temiz hava solumak,su ve kuş sesi dinleyip, haftanın yorgunluğunu atmak çoğu zaman kaçınılmaz ihtiyaç oluyor. Ekonomik günübirlik gezilerin bile lüks olduğu günümüzde İstanbul, Adapazarı, Kocaeli, Bursa illerinde oturanların tercih ettiği bir mekana Maşukiye'ye gidiyoruz.
Yöre halkının "Buraya gelen aşık olur "dediği ve Maşuk (aşık) tan gelen ismi ile Maşukiye Kocaeli'ne bağlı bir belde.
Yöre, temiz havası, 20 den fazla farklı yeşil rengin sayılabildiği, sık bitki örtüsü, yürüme alanları, şelale, çağlayan ve pınarları, su sesine karışan kuş sesleri, alabalıkları ile adeta cennet bahçesi görünümünde.


İsterseniz piknik yapın, isterseniz bir kır lokantasını seçin
Maşukiye'de orman içinden gelen Yayla Deresi'nin aktığı Alabalık Vadisi, üzerine kurulu piknik alanları, restoranlar ile alabalık üretim çiftliği hem dinlenmek hem de yemek yiyebilmek için özlenen imkanlar sunuyor. Çınar, meşe, gürgen, kestane, ıhlamur ağaçları gölgesinde ailece yemek yenebiliyor.
Yıl boyu açık kır lokantaları, ailelerin olduğu kadar gençlik gruplarının, emeklilerin, Maşukiye'ye tur düzenleyenlerinde gözdesi.
Yöreye piknik için geliyorsanız, aracınızı park edip, günlük kira ücreti ödeyerek ağaç masalardan birine yerleşiyor, beraberinizde getirdiğiniz piknik malzemesini hazırlıyor, mangalı yakıp, ağaçlara kurduğunuz hamakta dinlenmenin zevkine varıyorsunuz.


Voleybol oynayan gençlik grupları, neşe içinde şelale yürüyüşüne, çevre keşfine çıkanlar bir yana, şimdi kim uğraşacak kömürle, ateşle, dumanla diyorsanız o halde buyurunuz dere kenarına dizili lokantalardan birine.

Açık ve kapalı bölümleri ile hizmet veren restoranların bazıları alkollü bazıları alkolsüz menü sunuyorlar.
Akşamın geç saatlerine kadar konuk ağırlayan restoranların spesiyalitesi Bilecik Kınık'tan getirdikleri toprak kiremitlerde pişirilen yemekler.

Sapanca'nın karşı kıyısında hayvancılıkla uğraşan, tereyağı, peynir üreten köylerden aldıkları yöre ürünlerini vadide Kartepe'den gelen pınar sularıyla toprak kokusunun ete sinmemesi için beton havuzlarda üretilen alabalıklar ile konuklara sunmak.
Restoran mönülerinde, kiremitte, taş fırında odun ateşinde pişirilen peynirler, kültür mantarları, ızgara çeşitleri ve salatalar bulunuyor. Kiremitte balık, köfte, peynir, ızgara tavuk, biftek, porsiyonları, salata, tatlı ve meşrubatlar ekonomik ölçülerde fiyatlanıyor.

Yanık Köyü'ndeki üretim çiftliğinden günlük alınan kültür mantarları, Uzun Yayla'dan getirilen köy peynirleri, Mersu Alabalık Çiftliği'nden canlı temin edilen alabalıklar meşe ve gürgen yakılan odun fırınında dumanın transferiyle lezzetleniyor.
Kara fırın ekmeği, pınar sularına, Edremit Körfezi'nin has zeytinyağı dökülen salataları da eklenince vadide ortaya çıkan kışkırtıcı kokular sürekli iştahınızın açılmasına neden oluyor.
Tam balık yemişken çevreye yayılan kekik ve ızgara kokusuna bu defa sızma zeytinyağında bekletilip eti iyice yumuşamış olan piliç ızgaranın kokusu karışıyor. Masada oturmaktan sıkılan çocuklar için oyun bahçesi, gençler için voleybol oynama imkanı da pikniğin cabası sayılıyor.

Ulaşımı konforlu ve pratik

Türkiye'de otoyolla ulaşılan sayılı beldelerden biri olan Maşukiye, gün boyu temiz hava depolayıp ekonomik ve leziz yiyeceklerle dinlenme zevkine varanların olduğu kadar, arsa alıp üzerine birbirinden güzel yazlık ve çiftlik evi yapanların ilk tercihi sayılıyor.
Temiz hava yaşlı ve kalp hastalarına şifa kaynağı görevi üstlenirken, Hazmettirici özelliğe sahip sulardan Dalar Batmaz, Akpınar, Gümüşpınar, Melek suyu gibi pınarlarından doldurulan sular, ve bu su ile demlenen çayın lezzeti konuşuluyor. Kireçsiz ve buz gibi soğuk olan sular Alabalıkların etinin sıkı ve dinç olmasını sağlıyor.
Toprağa basarak yemek yeme imkanını yaşayanlar, kuşların dur durak bilmeyen korosuna karışan su sesiyle tüm yorgunluk ve stresin vücutlardan süzülüp gittiği farketmiş olmalılar ki, Maşukiye kendilerinde her hafta gelecek kadar alışkanlık yapıyor.

Maşukiye'ye gelen konuklar dönüşlerinde hediyelik eşya dükkanına uğramayı da ihmal etmiyorlar. Hediyelikler arasında en çok rağbet görenler korkuluk maketleri, kiremit kaplar ve hamakların olduğunu belirten Hayati Kelsoy, bölgedeki bahçeli evler için de iç ve dış mekan çiçek temin edip, bahçe düzenlemesi hizmeti de verdiklerini vurguluyor.
Ayrıca Maşukiye ve çevresinde yer alan yazlık ve villaların bahçelerine taş, odun, ağaç gibi malzemeleri kullanarak doğal şelaleler, düzenlemeler yapan ustalar, peyzaj mimarları da bulunuyor.

Dorat Çiftlik Restoran
Binicilikle ilgilenenler ve diğer doğa aşıkları için ideal Dorat Çiftlik Restoran'da acemi biniciler, profesyonel ekipten ders alabiliyorlar.
Daha deneyimli biniciler için rehber eşliğinde 1,5 saat süren orman turları mevcut. Önceden haber verilmek şartı ile treking turu düzenlenebiliyor.

Körfezin Çatısı Kartepe'den Sapanca ve Maşukiye'ye Bakış...
Kocaeli il sınırları içinde bulunan, yüksekliği 1606 metreyi bulan Kartepe çam, kayın, ıhlamur, fındık ağaçları, renk ahenk dağ çiçekleri, orman gülleri ile kaplı yemyeşil bir piknik alanı.
Dağın
özelliklerinin başında Kuzu Yaylası'na gelindiğinde göze sığmayan panorama içindeki yemyeşil bitki örtülü manzara,deniz ve gölün doyumsuz güzelliği göze çarpıyor.
Bazı bünyelerde deniz seviyesinden yüksek rakıma ani çıkışlar baş ağrısı yapabiliyor.
Diğer turistik bölgelerdeki dağlardan farkı ise, büyük kentlere yakın olan, hem de kış sporları yapılabilmesine imkan veren birkaç deniz manzaralı dağdan biri olması.

Kartepe'nin zirvesine kadar araçla
rı ile seyir ve piknik amaçlı çıkanlar yol boyunca zümrüt yeşili orman denizi üzerinden, masmavi Sapanca Gölünü, dağın sol tarafına yol alanlar ise Kartepe'nin kış sporlarının yapılabileceği bir turizm merkezi haline getirmek için yıllar önce yapımına başlanıp 2005 yılında bitirilen dev bir otel ve apart otel binaları ile karşılaşıyorlar.
Zirvedeki TV yansıtıcılarının bulunduğu noktadan otel sahasına kadar uzanan ağaçlar kesilmesiyle gerekli düzenlemeler yapılarak iniş için hazırlanmış kayak pistleri görülüyor. Marmara bölgesi ve Maşukiye, İstanbul gibi dev metropolden 1,5 ila 2 saat mesafede, otoyolla ulaşılan ve yıl boyunca turist
çeken otelin batı cephesi doğrultusunda bakanlar ise tarihte "Astakozlar Körfezi" olarak bilinen İzmit kıyılarını ve denizi seyredebiliyorlar.

Dağ yolu geniş olmasına karşın,
yol boyunca rampa ve keskin virajlar var. Ucurumlu yerlere korkuluklar takılıyor. Bu sayede bir çok piknikçi aile ve motosiklet tutkunları Kuzu Yaylaya kadar bir çeşit safari zevkiyle tırmanarak ulaşabiliyor...
Dağın havası ise zindelik veriyor, iştah açıyor, enerji depolamanıza yardımcı oluyor. Doğa parfümü hakimiyetindeki serin ve taze hava nefes alırken burun deliklerinizi yakacak kadar oksijeni bol, konservelenip satılacak kadar imrendirici kokuya sahip.
Dağ havasını, kür süresi olan 21 gün boyunca soluyanların kanları yenileniyor, bebek gibi olup, yüzleri elma yanak oluyor.!

1970 li yıllara kadar yazın yörüklerin konakladığı dağ, halk arasında adresli dağ olarak ta tanınıyor. Hemen hemen her yeri, her durağı isimlendirilmiş olan Kartepe, Muşmula Pınar, K
öy Yeri, Maşrapalı Su, Domuz Batağı, Birinci Kulübe Deresi, Asma Köprü, Ayı Yatağı, Osman Efendi Suyu, Muhammet Dere Yolu, Kuzu Yayla gibi isimlerle anılıyor.

Kocaeli'nin Tarihçesi
Dünyanın önemli yollarının kavşak noktası durumunda olan İzmit ve civarı tarih öncesi çağlardan M.Ö. 3000 e varan bir yerleşime ev sahipliği yapmış.
Önceleri Frigler M.Ö. 12 yy daha sonra Yunanistan a ait Megara şehrinden kendilerine yeni bir yer aramak için
yola çıkan göçmen bir grup şimdiki Başiskele Mevkiinde "Astaragoz " adını verdikleri şehri kurmuşlar. Trakia Kralı Lysmakhos 'un Astaragos'u tahrip etmesiyle bugünkü İzmit in üzerinde Nikomedia adında yeni bir şehir kurulmuş.
II yy s
onlarında Nikomedia Selcuklularca zapt edilip bir süre Latinlerin işgalinde kalmış. Tekrar Selçuklular'a geçen şehri Orhan Gazi zamanında Adapazarı ve Hendek yöreleri valisi Akçakoca almış, kent bu şekilde Osmanlı egemenliğine girmiş. Başlangıçta İznik'in yan komşusu anlamına gelen İznikmid olan şehir zamanla İzmit'e dönüşmüş.
1888 yılına kadar İstanbul a bağlı kalan İzmit bu tarihten sonra ayrı bir kent, Cumhuriyetin ilanından sonra Kocaeli vilayetinin merkezi olmuş.




Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med.Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi
Mevlana Müzesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Gizemi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hn. Mz.
Rahmi M.Koç Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi
Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.

Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.