anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Güney sahillerinin gözdesi, Alanya
Her yıl gelişen Alanya, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi.
Antalya'ya bağlı ve birçok ilden daha büyük olan Alanya'nın görkemli manzarasının en güzel seyredildiği yer, ilçeyi ikiye bölen yarım adanın tepesinde yer alan kale çevresi. Akdeniz'in önemli turizm merkezi Alanya, birbirinden cazip aktiviteleri, görülecek yerleri, antik değerleri, renkli gece yaşantısı, erken açılıp geç kapanan sezonu ve tertemiz denizi ile yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.


Her yıl biraz daha büyüyüp gelişen Alanya'nın 6.5 km uzunluğunda ki kent surları ile çevrili kalenin yaklaşık 110 burçlu duvarları Alanya'nın muhteşem manzarasını izlemek isteyen turistlerin akınına uğruyor.


Alanya'da Tatil

160 bini aşkın yatağı ile konuk ağırlayan Alanya'da, kahvaltı sonrası kilometrelerce uzanan kumsala erken saatlerden itibaren yerleşen turistler, Akdeniz güneşi altında gün boyunca denizin tadını çıkarıyorlar.
Su kayağı, jet ski, paraşüt, banana, kano, su bisikleti ile gezip veya güneş şemsiyeleri altında kitap okuyarak dinlenenler, öğlen yemeğini hafif geçiştirip akşama daha iyi hazırlanıyorlar.
Plaj veya otel havuzlarını tercih edenlerin yanı sıra limanda bekleyen teknelerle çeşitli yerlerde kumlanmadan denize girmek isteyenler günübirlik turlara katılarak deniz üzerinde esintinin avantajı ile değişik yerleri, koyları görme, bunalmadan yüzme fırsatı buluyorlar.

Tekne Turları
Alanya Yatçılar Kooperatifine bağlı 73 tekne iki sınıfta toplanıyor ve 44 tanesi günlük tur için geri kalanı özel tur için hizmet veriyor.
Sabah 10.30-11.00 arasında üzüm salkımı gibi dolup, birbiri ardına kalkan teknelerde yerlerini alan yolculara "I Feel Good", "Wonderful World", "Life is Life" gibi mutluluk hissettiren melodiler eşlik ediyor. Günlük yemekli turlarda kişi başı 15-20-30 TL civarında ücret ödeniyor. Teknelerin ilk mola yeri limanın dışında bulunan antik tersanenin önü oluyor. Tertemiz ve dibi net olarak görünen denize sahip koyda yolcular, Alanya'nın tarihi simgesi Kızıl Kuleyi, Alanya kıyılarını seyrederek yüzme imkânı buluyorlar.
Mola sonrası yeniden demir alan tekneler, topluca Korsanlar Mağarası, Fosforlu Mağara, Âşıklar Mağarasına, gidiyor, antik darphaneyi görüyor, Kleopatra plajında, kale eteklerinde ve yeni yapılan marina çevresinde yüzme molası veriyorlar. Bazı tekneler İncekum'a kadar yollarına devam ederken, bazıları yunusa çıkıyor!
Denizin açıklarında seyreden teknelere % 80 yunuslar yarışarak eşlik ediyor.
Arzu edenlere tekneden gözlük, şnorkel veriliyor, üç metre dipte yüzen, oyunlar yapan dost yunuslara yüzerek bakmak mümkün olabiliyor. Akdeniz'in tertemiz ılık ve tuzlu sularına kendilerini bırakanlar açık denizde serinliyorlar.
Teknede verilen öğlen mönüsü tavuk but, kanat veya köfte ızgara, spagetti, mevsim salatası ve iki çeşit meyve yiyen, dinlenmiş, mutlu ve bronzlaşan tenleri ile limana saat 16.00 da geri dönenler, akşam hazırlıkları için otellerin yolunu tutuyorlar. Yağmur isimli tekne haftada üç gece mehtap turu da yapıyor.
Yağmur Boat Tour
Tel:
0(242) 512 55 81

Plaj yerine çevre gezilerini tercih edenlerin başlıca eğlenceleri, rengi ve berraklığı ile denizden olduğu kadar, karadan gelen konukların da yüzmeye ve piknik yapmaya doyamadıkları yeniden düzenlenen "Ulaş Dinlenme Kampı" oluyor.
Meraklılar donanımlı dalış tekneleri ile su altını seyre gidiyor veya 4x4 araçlarla safari turlarına katılıyorlar.
Kiralık motorlar, atv çeşidi araçlarla, faytonlarla geziye çıkıyorlar. Alanya'da turistler Kızıl Kule, Tersane, Alanya Kalesi, Alanya Müzesi, Damlataş Mağarasını görmeyi de ihmal etmiyorlar. Özellikle Kızıl Kule şehir merkezinde olması ve gizemli hali ile ziyaretçi akınına uğruyor.

Kızıl Kule
Giriş katı sergi galerisi olarak kullanılan, ışık efektleri ile donatılmış kulenin ilginç mimarisi içindeki merdivenlerle kule terasına çıkanlar, burada bol bol anı fotoğrafları çekip, burçların arasından Alanya'yı tepeden seyrediyorlar. Kızıl Kule'nin yanından ayrılan dar patika ise eski Alanya evlerinin çokça bulunduğu kale içi semti Tophane'ye ulaşıyor.
Burada bulunan çardak altı kafe ve büfelerde verilen kısa molalarda limanı seyrederek tost, demli bir çay, soğuk bir meşrubat içerek dinlenme imkânı bulunuyor.
Antalya yönünden başlayıp Gazipaşa sahiline kadar devam eden kıyı bandı üzerindeki konaklama ve eğlence merkezleri ile ilçeyi ikiye bölüp, yarım adanın tepesinde yer alan Alanya Kalesi ziyaretçilerin vazgeçilmezleri gezi yerlerinin başında geliyor.

Alanya Feneri
Alanya'da yapılacak yürüyüşlerin en keyif veren yerlerinden biri de kızıl Kulenin devamında Dalgakıran üzerine çıkıp, bir tarafınıza denizi, bir tarafınıza Alanya sahilini alarak yüksekten etrafa bakarak yürümek olabilir.
Diğer yerlere nazaran daha esintili ve iyot kokulu temiz havalı dalgakıran boyunca limanı, Alanya kıyılarını kaleye uzanan genel manzarasını, limana giriş çıkış yapan teknelerin fotoğraflarını çekmek, seyretmek bile dinlendirici oluyor.
Son yıllarda yapılan üç katlı deniz feneri gölgesinde veya kayalıklardan çipura, zargana gibi balıkları tutmak, amatör balıkçılar için oldukça zevkli dakikalar yaşatıyor.

Alanya Kalesi
Adeta koca bir fuar kent görünümü kazanan Alanya'da gün batımında bambaşka bir atmosfer yaşanıyor. Sakin, keyifli, serin geziler için akşam saatlerinde Alanya Kalesine çarşı içinden veya Damlataş mağarası önünden çıkanlar, kale içindeki Bizans kilisesi, sarnıçlar, kale burçlarını görüyor, kale surlarında yürüyor.
Denizden 250 metre yükseklikteki "Adam Atacağı Kulesi"nden denize taş yetiştirebilmeyi deniyorlar, gün batımını izliyorlar.
Restorasyon çalışmalarının devam ettiği kalede Kale giriş kapısı ise bu yıl içinde restore edilen yerler arasında bulunuyor. Kaleye çıkışta ve inişte bir birinden sempatik hediyelikler haline getirilen su kabağından yapılma bebekler, su kabağı tavşanlar, abajurlar, çeşitli dokumalar, el işi oyalar, takılar ilgi görüyor.
Alanya merkezinde gezilecek yerlerden biri de çok renkli sarkıt ve dikitlerin süslendiği Damlataş mağarası.
Çevresi yeniden düzenlenen restoran, otopark, plaj bölümü daha kullanılır hale getirilen ünlü mağara ziyaret yerlerinin bir başkası olarak ilgi çekiyor.
Beş gözlü Tersane, Bizans, Roma, Helenistik uygarlıklarına ait eserlerin sergilendiği Alanya müzesi, Atatürk Müze Evi, ilginç olduğu kadar iç ve dış modern mimarisi ile dikkat çeken merkezdeki Kuyularönü Camii görülecek başka gezi ve ziyaret yerleri olarak öne çıkıyor.
İlçe merkezinde bulunan ve su parklarından biri olan Damlataş Agua Center'ın su kaydıraklardan kaymak, su tünellerinden geçip, rafting botlarında yol almak gençlerin rağbet yerlerinden sayılıyor.
Alanya Belediyesinin yeni çalışmalarıyla halkın kullanıma kazandırılmış ve palmiye ağaçlarıyla, kaktüsler, çiçeklerle bezenmiş yüzme havuzlu, fıskiyeli su havuzlu, parklarda dinlenmek, yürüyüşler yapmak, kortlarda tenis oynamak, oldukça keyif veriyor.
Cuma günü pazar kurulan Alanya'da alışveriş bir başka zevk sayılıyor. Daimi açık dükkânların, butiklerin, kuyumcuların, halıcıların, dericilerin hediyelik eşya dükkanlarının bulunduğu çarşılar ise dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turistlerin ayrılamadıkları yerlerin başında yer alıyor.

Alanya Geceleri
Sahil boyunca ve çarşı içinde çeşitli restoran, bar, diskoların yer aldığı Alanya Merkezine akşam saatlerinden itibaren yoğun bir turist akını başlıyor.
Otellerin yeni uygulaması ile her şey dâhil sistemde yemeklerini yiyen turistlerle, yemeyi otel dışında yemeyi tercih edenler ve bilhassa eğlence için barlara geliyorlar.
En çok rağbet gören yerlerin başında eski "Tek" binasının yer aldığı alanda hizmet veren "Queen Garden" bulunuyor.
Etrafı alt katları bar olan binalarla çevrili bir meydan içindeki restoranda yemek yiyenler, hem kaliteli servis, hem de müzikli, eğlenceli, renkli bir akşam yaşıyorlar.
Yusuf Açlan ve Hasan Akyürek işletmesi olan restoran barda servis elemanları ile barmenlerin katılımıyla çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Rusya, Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip, kısa sürede birbirleri ile kaynaşan turistler, danslar, alevli yemeklerin hazırlanışı, maytaplı içkilerle coşuyor, masalar arasında kuyruk olup, halay çekiyorlar.
Müzik kabini olarak kullanılan eski model bir otomobil içinden yapılan yayına, ülkelerinde duydukları popüler müziklere hep bir ağızdan eşlik eden turistler, memnun ayrılıp, defalarca aynı yere geliyorlar. Barın gözde ve sevilen kokteyl içkisi Majito yeşil limon, nane, bakardi, limon suyu, soda, kırık buz ilavesi ile hazırlanıyor ve çok seviliyor. Gece 00.03 'e dek sürüyor.
Queen's Garden Rez:
0(242) 511 15 82


"Bistro Elite" restoran bar ise bir başka gözde yer sayılıyor.
Kalabalıktan ayrı bahçe içi, havuz çevresinde bulunan masalara yerleşenlere saat 10.30 dan itibaren canlı müzik yapan bir grup eşlik ediyor. Konuklar, Alanya gecelerine renk katan saksafon nameleri arasında caz, rock, cauntry rock müzik örnekleri arasında coşuyorlar.
Meşaleler yakılıyor, kâğıt peçete makinesi ile suni kar yağdırılıyor, sis makinesinin çıkardığı dumanlar arasında yerli yabancı turistler coşarak dans ediyorlar.
Barın en çok siparişi verilen içkisi ise bardaksız içiliyor. Kocaman bir karpuz veya kavunun içi boşaltılıyor. İçine tropik meyve suları, buz ve çeşitli kokteyl malzemesi konuluyor. Portakal dilimlerinden kulak takılan karpuza, bıçakla ağız, göz, burun yapılıp içine pipetler konuyor üzerine de maytaplar yakılıyor.
Bu servis ve show masaya gelen doğum günü pastası gibi ilgi çekiyor.
Bistro Elite
. Hükümet Caddesi Tel: 0(242) 513 56 64

Bistro Bellman
Saatlerin 24.00'e yaklaştığı sırada restoran ve barlardan ayrılanlar bu defa sabahı karşılayacakları diskolara akın etmeye başlıyorlar.
Kıyı bandı üzerinde yer alan diskolar içinde en gözde olanlarının başında "Bistro Bellman" geliyor.
Diskonun uzun barı ve bar çevresinde oturanlarla, üst kat, yan taraf, balkon, kapalı salon gibi çeşitli bölümleri dolduranlar, ritmik müziğin akışına kendilerini kaptırıyorlar. Sıcağın tetikledi atmosferde durgun hava dev vantilatörlerle dağıtılmaya çalışılıyor.
Gecenin ilerleyen saatlerinde kırmızı meşaleler yanıyor, sürekli ışıklarla çevreye renkler saçılıp, lazer Show yapılıyor. Her an yeni bir şey oluyor veya olacakmış gibi bir intiba yaratılıyor. Çoğunluğu genç hanım turistlerin doldurduğu diskoda, fıçı bira başta olmak üzere içki çeşitleri ve enerji içecekleri su gibi tüketiliyor.
Bistro Bellman. İskele Caddesi. Tel: 0(242) 512 19 92

Etkinlikler
İlçenin tarihi eserleri Kızıl kule, Alanya kalesi ve surları, Tersane başta olmak üzere geceleri ışıl ışıl aydınlatılıyor.
İskele caddesinde çeşitli sponsor firmalar ürünlerini tanıtırken çeşitli turnuvalar, etkinlikler, konserler düzenliyorlar.
Alanya'da her hafta turist değişiyor. Baş döndürücü güzellikte turist hanımlar ara sokaklarda ki konaklama tesislerinden plaja gidip gelirken, alış verişe çıkarken plaj kıyafetleri ile dolaşıyorlar.
Cuma günü turist getiren İsrail gemileri limana yanaşıyor.
Bu nedenle güvenlik için özel gayret sarf ediliyor.
Gümrük sahası olan limanın kapıları girişlere kapatılıyor.
Gece görüşüne sahip 162 adet kamerayla kontrol altında tutulan ilçede % 40'ı sivil giyimli özel güvenlik birimleri turistlerin rahatsız edilmemeleri ve huzuru kaçıracak bir olay çıkmaması için sürekli görev yapıyor.


1 Nisan'da turizm mevsimini açan Alanya, Kasım ayına kadar yazı yaşıyor. Yabancı konukların ilgisiyle yıl boyu oturulan ilçe soğuk, kar gibi mevsimsel olaylarla karşılaşmıyor. Royal Garden Hotel, Gardenia Beach Hotel, Grand Kaptan Hotel gibi oteller, arberetum benzeri bahçeleri, yüzme havuzları, voleybol sahaları, sağlık salonları, saunaları, alışveriş dükkanları toplantı salonları ile hem tatile hem de konferans toplantılarına da olanak tanıyorlar.

Gedevet Yaylası
Deniz haricinde gezi, piknik yapmak isteyenler için Türkiye'nin merkezden en çabuk ulaşılan yaylalarından olan Gedevet Yaylası deniz seviyesinden 1100 rakımda ve ilçeye 21 km uzaklıkta bulunuyor.
Tüm yolları asfaltlanmış kimi apartman, kimi villa, kimi çiftlik evi ile dolu yayla, 2006 yaz aylarında günü birlik piknik alanına kavuşmuş.
Kalem gibi düz ve uzun boylu sık çam ormanı içine kurulan mesire yerinde kamelyalar, hamaklar, tuvalet, piknik masaları bulunuyor. Geniş araç park yerine sahip alana, ücretsiz giriş yapanlar, Park Orman isimli restoranda yemek yerlerse yediklerinin ücretini ödüyorlar.
Çam kokulu mesire yerinde, yaz aylarının simgesi Ağustos böceklerinin korosu altında tatilin, pikniğin tadını çıkarıyorlar.
Bilhassa Alanya nemli havası ve sıcağı ile etkilerken, Gedevet Yaylası klimatik ortamı, nispeten serin havasıyla soluk aldırıyor.
Yayla yolunda bulunan Dokuzoluk Köyünün, yan yana dokuz çeşmesinden akan suyu beğeniliyor.
Yaşları 900 olduğu sanılan Dokuz anıt çınar ağacı ulu gövdeleri ile hayret uyandırıyor. Yaşayan anıt ağaçların birinin boşalan gövdesi, yazlık berber dükkânı olarak işlev görüyor!
Köyün misafirperver yerlileri esintili, gölgeli çınar ağaçları çevresinde yaptıkları ahşap terasları, kahve ve buluşup sohbet ettikleri yerler olarak kullanıyorlar.

Soğuğun ve sıcağın işlemediği doğal kovuklar:
Mağaralar
Hava şartları ister yağışlı ister soğuk olsun hiç üşümeyeceğiniz, etkilenmeyeceğiniz yerlere, Antalya'nın güzel ilçesi Alanya'da ki Dim mağarasına gidiyoruz.

Dim Mağarası

Yağmur sularının Kireçtaşı kayalarında neden olduğu yarık ve çatlaklar boyunca oluşmuş doğal bir mağara Dim Mağarası. Son jeolojik zaman diliminde mağarayı şekillendiren yeraltı suları günümüzde daha da derinlere, yani Dim çayı seviyesine inmiş.
Buna bağlı olarak mağara hacminin genişlemesi durmuş, fakat damlataş oluşmalarının yer yer devam ettiği görülmüş. Yağmur suları havada ki ve toprak örtüsündeki karbondioksitin bir kısmını içine alarak, karbonik asit oluşturmuş. Karbonik asitli sular kayaların yarık ve çatlakları boyunca sızarken, kireç taşlarını eritmiş. Bu kireçli sular mağara başlangıcına girdiğinde, basıncın azaltılmasıyla birlikte karbondioksitin bir kısmı tekrar havaya geçerek ve kireç çözeltisi tortulanmasını sağlamış.
Bu sürecin binlerce yıl devam etmesiyle, mağara tavanından aşağı doğru dikitler oluşmuş.
Dikitler, zamanla büyüyerek ve bazen de birleşerek doğal sütunları oluşturmuşlar.


Dim mağarasının oluşum yaşı hakkında araştırma yapılmakla beraber, yaşının Türkiye'deki diğer karstik mağaralar gibi, yaklaşık 1 milyon yıl olacağı tahmin ediliyor.
Dim mağarası, 360 m uzunluğunda ve 10-15 m genişliğinde.
Deniz seviyesinden 232 metre yukarıda yer alıyor.
İçindeki damlataş oluşumlarının zenginliği ve gölcükleri ile Avrupa'nın sayılı, Türkiye'nin ise ikinci büyük mağarası olma özelliğini taşıyor.
Eski çağlardan beri yöre halkı tarafından bilinen ve barınak-ağıl olarak kullanılan Dim mağarası, mağara bilimcileri tarafından araştırılarak 1986'da ortaya çıkarılmış.
Dim mağarası yurdumuzda özel girişimcinin açtığı işlettiği ilk mağara olması açısından da önem taşıyor. Mağ. Tur. A.Ş. mağarayı turizme kazandırmak amacıyla, 1997 yılında bakanlık onayı ile Orman Genel Müdürlüğü'nden kiralamış.
Dim mağarası, 1990 yılında doğal sit alanı ilan edilerek, 1998 yılı Eylül ayında ziyarete açılmış.
Yıl boyu her gün 09.00-17.00 arası açık ve girişi ücretli olan Dim Mağarası içinin sıcaklığı, yaz - kış 18 derece.
Mağaraya ilk giren, planlarını çizen ve ölçümlerini gerçekleştiren Dr. Nuri Gürdal, yürüme platformlarını yaparken mağara oluşumlarının spot ışıklarından zarar görmemesi için olağanüstü dikkat gösterdiklerini belirtiyor.
Yürüme parkuru, metal korkulukları ile gezi alanları belirlenirken, ısıyı arttırıp yosunlanma ve kararmaya neden olabileceği için ışıklandırma ölçülü tutulmuş.
Damlataşlar tel örgülerle korunmuş, ücretsiz olan fotoğraf çekimi için sehpa ve yüksek asa film gerektiren mağarada, elektrik kesilmesi halinde, 5 saniyede devreye giren jeneratör bulunuyor.
Gişede ise broşür ve kartpostallar satılıyor.

Dim mağarası gezi yolu
Mağaralar genellikle kasvetli, nem oranı yüksek basık tavanlı olur ama Dim mağarasında içinizi daraltan bir atmosfer ile karşılaşmıyorsunuz. Mağara ağzına merdivenle çıkıp patikaya girince, yol içerde ikiye ayrılıyor. 50 metrelik galeriyi görüp geri dönüyor ve uzun bölümü geziyorsunuz. Sonunda yeşil bir göl bulunan 300 metrelik yürüme alanına sahip galeride şaşırtıcı oluşumlar ziyaretçileri hem büyülüyor, hem de hayran bırakıyor. 18 derecede gömlekle gezebiliyor, üşümüyorsunuz.
Klip çekimi için ideal bir mekân olan mağara inişli, çıkışlı bölümlerinde sarkıt, dikit, perde ve makarna oluşumları, Pamukkale salonundaki mağara gülleri, travertenleri ile görülmesi gereken mağaraların başında geliyor.
© Son Güncelleme Haziran 2016 Yazı ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, izinsiz kullanılamaz.


Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.