anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Music: Procol Harum - A whiter shade of pale
İster zirveye çıkıp kuşlar gibi uçun,
isterseniz adalara yolculuk yapıp farklı koylarda yüzün; Ölüdeniz...

Fethiye girişinde yoğun trafiği ile fark edilen Ölüdeniz Kavşağı sizi önce yerleşimin hızla geliştiği Hisarönü mevkiine, sonra rampa aşağı Belcekız ve Ölüdeniz sahiline getiriyor.


Ölüdeniz başlığı altında bu üç ana merkez çevresinde daha bir çok gizli cennette yaşanan olağanüstü heyecanlar büyülü güzellikler ile dolu mekanlar a sahip yörede Babadağ yamaç paraşütü tutkunlarını, Kayaköy antik kentlere meraklı olanları, denizden yakın çevreyi merak edenleri ise günübirlik tekne turları bekliyor.

Spor, doğa, tarih gibi özellikleri bünyesinde toplamış olan Ölüdeniz de önce denize açılmak üzere günübirlik düzenlenen tekne turlarına katılarak hem ekonomik, hem de gün boyunca farklı koylarda deniz banyosu sunan hareketli, eğlenceli, yemekli, gezi sağlayan acentelara uğruyoruz.
Günübirlik tekne turu
Belcekız sahilinde yer alan acentelardan akşam veya sabah gezi öncesi alacağınız biletle saat 10.30 dan itibaren gezi teknelerinden birine biniyorsunuz.
Arzuya göre teknelerin güneşlenme terasını veya alt kattaki masalı bölümlere yerleşen gezi severler, yan yana yanaşmış olan 7 acentenın Focus, Eyüp Reis, Eftelya, Eazy Rider, Hazer 2, Volkan 3 gibi isimler taşıyan tekneleri önden attıkları çapaları üst üste gelmemişse saat tam 11.00 de sıraya hareket ediyorlar.

Bir yandan güneş yağları sürülüp minderlere uzanarak güneşe teslim olunurken, diğer yandan teknelerin hoparlörleri ile yapılan günün sevilen popular şarkıları eşliğinde yol alırken görevlilerce içecek siparişleri isimler yazılarak alınıp kendilerine sunuluyor.

Mavi Mağara
İlk durak "Mavi Mağara" burada yan yana yanaşan tekneler 15 dakika yüzme molası veriyor, isteyenler mağaranın içinde masmavi sularda yüzüyor.
Teknede bulunan palet, gözlük, şnorkel, gibi deniz malzemelerinin yanı sıra yüzme bilmeyenler için can yeleği de veriliyor.
Bu avantaj sayesinde bu tip malzemeleri beraberinizde taşıma zahmetinden kurtuluyorsunuz.
Mavi mağaradan hareketle öğlen saatleri içinde bulunduğunuzu saate bakmadan teknelerde başlayan ızgara kömür kokusundan anlıyorsunuz. Her mola da göreceğiniz dondurma botları teknenize yanaşıp ortadan kesilmiş küçük boy kavunların çekirdeği çıkarılmış yuvasına koydukları sade ve çikolatalı dondurmaları kağıt peçete ve plastik kaşık eşliğinde "kavunlu dondurma"adıyla sunuyorlar.
Dondurmacı botlarda poğaça, kek, börek satışı da yapılıyor.

Kelebekler Vadisi ve Akvaryum Koyu
İkinci durak "Kelebekler Vadisi", burada tam bir saat mola veriliyor. Tercihe göre büyük çoğunluk ağaçların altında bir müddet yürüyerek kayalıklara tırmanıyor, cılız bir şelale altında serinleyip kayalıklarda yaşayan ve nisan, mayıs aylarında daha çok gözlenen kelebeklere bakıp Kelebek Vadisinden ayrılarak 45 dakika içinde tekneye geri dönüyorlar.
Vadi yürüyüşü yerine kumsaldan denize girenler tekne kaptanının çalan düdüğü ile toplanıp, kıyıya uzatılan tekne köprüsünden çıkarak üçüncü durak olan bir saat yemek, deniz molalı "Akvaryum"a geliyorlar.

Akvaryum Koyu
Maviliği ve berraklığı nedeniyle Akvaryuma benzetilerek isimlendirilmiş olan koyda yol boyunca ızgarada pişirilmiş olan tavuk kanatları, makarna, salata, patates ilavesi ile konuklara sunuluyor.

Eğer gezi için Ölüdeniz'de ki tekneler arasında en büyüğü olan Grand Focus'u seçmişseniz içinde 28 metre Aquaparkı bulunan teknenin başındaki sarı tünelin ağzından girip su eşliğinde tekne içinde yol alıp kayarak denize ulaşabiliyorsunuz.
Bu kayma sırasında yolcuların çığlıklar atarak bir hayli eğlendikleri gözleniyor.
Teknelerin peşini bırakmayan gözlemeci sandalı, tekne içinde hamurunu oklava ile önünüzde açıp, kızgın saç üzerinde sıcak sıcak pişirdikleri gözlemeleri sarıp sarıp tekneye uzatıyorlar.
Denize girenler, beşik gibi bir o yana bir bu yana tatlı tatlı sallanıyor.
Bi düdük, bi korna, bi nara demir alınıyor.

Ayanikola Adası
Bu molalar sırasında iki arada bi derede balık tutanlar ada rastlanıyor.
Akvaryum koyu sonrası belki de en etkileyici koylardan biri olan "Ayanikola Adası", (Gemiler Koyu) na gelen tekne yolcuları giriş ücreti ödeyerek Ayanikola Adası'nın kilise kalıntılarını veya çevrenin yüksekten görünümünü doyasıya görmek, fotoğraflamak için adaya tırmanıyorlar.
Denizi tercih edenler ise bu bölümde hem yüzebiliyor hem de sürat motoruyla 5 milyon ücretle su kayağı, banana, hamburger gibi tekne arkasından çekilen su oyuncaklarına binme imkanı bulabiliyorlar.

"Deve Plajı" sondan bir önceki deniz molası verilen kıyı oluyor.
Kumsala kıçtan yanaşan tekneler sahile indirdikleri köprüleri ile yolcularını çıkarıyorlar.
Bu yanaşmalar sırasında yolcuların tekrar binişlerinde tekneye ayaklarıyla kum taşımamaları için mutlaka ayaklarınızın suya batması için tekne ile kumsal arasında gerekli mesafeyi özenle koruyacak şekilde demirliyorlar.
Burada da Akvaryum koyunda olduğu gibi "Aqupark" ın tekne başındaki kafes kapağı açılıyor denize kayarak girmek isteyenlere bir olanak daha sağlanıyor.
Soğuksu
S on durak olan ve aynı koyun karşı sahilinde yer alıp akşam saatlerinde gölgede kalan "Soğuksu" ya geliniyor. İsminden de anlaşılacağı üzere dipten içinden kaynayıp deniz suyuna karışan soğuk tatlı sular yüzenleri uyarıcı soğukluğu ile neşelendirip coşturuyor.
Tekne reisinin ilk açılışı yaparak cesaretlendirdiği yolculardan hünerlerini göstermek isteyenler, 25 metrelik kayalara çıkıp tepelerden denize atlayarak ssyredenlere show yapıyorlar.
Yörenin en temiz suyu olarak adlandırılan Soğuksu koyunda yüzme sonrası tekrar tekneye çıkanlara bu defa soğuk dilimlenmiş karpuz ikram eden mürettebat gün boyu harcama yapanların ekstralarını tahsil ederek 18.00 de gezi teknesi sahile yanaşıyor.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Fethiye Ölüdeniz'i Bodrum'dan, Marmaris'den ayıran en büyük özelliklerin yöreye özgü klimatik havanın oluştuğu Babadağ'dan yamaç paraşütü yapılıyor olması.
Uçma tutkusu, cesareti olanlar BelcekızBüyütmek için tıklayın sahilinde hizmet veren 7 acentedan birisine gelip uçmak istediklerini belirtiyorlar. Profesyonel yamaç pilotları eşliğinde uçacak olanlar 50 sterlin veya yaklaşık 130 milyon TL. ödeyerek atlayış için 50 bin Euro tutarında teminatla sigortalı olarak uçuşa hazırlanıyorlar.
Paraşütçüler havanın öğleden sonra daha da ısınması ile havada kalış süresi 45 dakikaya kadar çıkarken sabah saatlerinde 30 dakikada yumuşak iniş yapılabiliyor. Pilotlar ve uçucu yolcuları gerekli malzemeleri alıp 4x4 lere binerek 1950 veya 1965 metre yükseklikteki uçuş pistlerine ulaşmak için 25 km lik Babadağ yolunu tırmanıyorlar.
Burada paraşütler yere seriliyor, tulumlar kasklar giyiliyor ve pilot uçacağı kişiye son olarak yapması gerekenleri anlatıyor. Rüzgarın esmesi ile şişen paraşütle yamaç aşağı koşarak uçuşa geçiliyor.
Birbiri arkasına gelen 4x4 ler ile bir anda havada 15'e yakın paraşüt görme imkanınız olabiliyor.
Kalkış sırasında rüzgarın ani yön değiştirmesi veya pilotun yapmasını istediği hareketleri yapmada geciken uçucu yolcu koşmakla durmak arasında tedirginlik yaşarsa düşmelere neden olabiliyor, yamacın dibinde son anda uçuştan vazgeçip eski kalkış noktasına dönülerek uçuş tekrarlanıyor. Eğer havada olumsuz bir durum ile karşılaşılırsa bu defa yedek paraşüt açılarak denize iniliyor.
Bu çok seyrek rastlanan durumda, çevreyi kontrol eden botun anında düşme noktasına gelip yardımıyla paraşütçüler sahile çekiliyor.
Normal uçuşlarda eğer yolcu isterse pilot yolcuya adranalin yükseltici, heyecanı artırıcı, artistik hareketler olan "Spiral", Ringover" gibi burgu, vida benzeri paraşütün ekseni etrafında dönüş hareketlerini yaptırıyor.
Belcekız sahilinde kumsalın gerisinde bulunan iniş pistlerine adeta konan paraşütçüler görevlinin yardımıyla paraşütlerini bağlayan kemerlerden, kelepçelerden kurtuluyor ve istinasız hepsinin yüzünde mutluluk gülücüklerine rastlanıyor.


İZLENİMLER
Şimdi de uçmadığım için havada yaşamadığım yamaç paraşütü izlenimlerimi, konuştuklarımı anlatacağım.
Önce pilotlar:
Günde birkaç kez uçuş yapan ve bugüne dek 3000 atlayış yapan yamaç paraşütü pilotuna, bana çılgınlık gibi gelen bu tutkunun nasıl bir şey olduğunu sorduğumda cevabı şu oldu: Sana nasıl anlatayım bilmem ki, acaip bir şey, yaşaman lazım, uçuyosun ,çok güzel. İyi ama dedim güzel olan ne ? neye benziyor ? nasıl bir zevk?
Bu defa durdu, bekledi düşünebiliyor musun tepende bir naylon parçası iplerle tutmuşsun uçurtma gibi havadasın özgürsün Babadağ'ın klimatik ortamında çiçek tozları, arasında sedir ağaçlarının buram buram kokusunu teneffüs ederek uçuyorsun, kuş gibi süzülüyorsun altında Türkiye'nin tanıtım posteri olmuş doğa harikası Ölüdeniz Kumburnu silueti, karşında Ayanikola adası Gemiler koyu...daha ne diyeyim?..
Bu pilot diğer konuştuklarım arasında olayı en iyi ifade edeniydi konunun üstüne gitmeye devam ettim. Uçurduğun yolcular, ilk kez uçanlar sana ne diyor, havada neler hissediyorlar, ne yapıyorlar diye sorular yöneltim. Bu defa gülümsedi anlat yaa dedim mesela hanım yolcular ne diyor.
Biri geçen haftaydı havadayken bana dönüp "Better than sex on sunday " demişti.(paraşütle atlamak hafta sonu sex inden daha iyi) bazen mutluluk noktasını aşan da oluyor, dönüp pilotu öpene de rastlanıyor. Diye ilave etti.
Giyinme faslı bitti, kancalar takıldı, kontroller yapıldı, rüzgar geldi, paraşüt suuuussssst sesi ile yükseldi.
Sadece konuşmaları duymak için dikkat kesildim.
Yamaçın dibinde Pilot sordu "Are you ready" (Hazırmısın) adalardan olduğunu tahmin ettiğim bayan yolcu cevap verdi YES.
Bu defa hanım yolcu sordu -"Do you love me? "Pilot YES dedi.. Onu da duydum. Yamaç aşağı koşmaya başladılar. "Koş" dedi. Pilot "run....run...run...ruuuuunnn......" diye sesi boşluğa uzanırken ayakların yerle teması kesildi, paraşüte bağlı kundaklara oturarak süzüldüler........
Babadağ'da yamaç paraşütü atlayışı yapan
Studiocat'ten Nejat Bey'in izlenimleri
Plajda sakin sakin, masmavi, pırıl pırıl sulara kendinizi bırakmak size yeterince keyif vermiyorsa, gün boyunca siz plajda uzanırken başınızın hemen üzerinde akbabalar gibi dolaşan yamaç paraşütlerine korkmadan (yükseklik korkunuz olsa bile) heves edebilirsiniz...

Göründüğünden daha az ürkütücü ve zevkli olan bu sporu denemek için sahil boyunca yer alan Tandem Paragliding şirketlerinden birini seçmeniz yeterli olacaktır ki Focus bu şirketlerin en tecrübeli pilotlarına sahip olanlarından biri. 2002 yaz sezonu itibarı ile 70 Pound ödeyip (bazen pazarlığa tabi) rezervasyonunuzu istediğiniz zaman dilimine yaptırabiliyorsunuz ki tavsiye edilen saat sabah 08:30 uçuşudur. Güneş ardınızda kalır, hava temizdir, görüş alanı yüksektir. Fotoğraf makinası ya da kamera çekimi yapmaya niyetliyseniz 08:30 uçuşuna kaydınızı yaptırdıktan sonra yere inenleri izleyebilirsiniz prova olsun diye.

Ne giydiğiniz pek önemli değil şort ve t-shirt, sağlam bir ayakkabı (tercihen bot) ile sabah ya da seçtiğiniz saatten 10 dakika önce o şirketin önünde olmanız yeterli. Ortalama 10-15 kişi ile başlıyorsunuz Babadağ tırmanışına, tabi bir kamyonet ile...
Yol zor gibi görünse de şoför günde 6-7 kez tırmanıyor olmanın rahatlığıyla sizi de rahatlatıyor. Ortalama 30 dakikalık yol boyunca pilotlarla sohbet sizi rahatlatabilir.
Uçuşlar rüzgara göre iki kademeden yapılıyor, 1700 ve 1900 metre. Nereden atlanacağına pilotların tecrübesi karar veriyor. Rüzgar yeterince iyiyse 1700 metreye ulaştığınızda ve herkes araçtan indiğinde varsa heyecanınız ikiye katlanıyor. Pilot ve yolcu dağılımları kilo ortalamalarına göre yapılıyor ve pilotunuz giymeniz gereken giysiyi giymenize yardım ediyor, kask takılıyor.
Artık pilotunuz paraşütü sererken beklemek ve adrenalin arttırmak zamanı. Havalanan bir iki kişiyi, özellikle ayaklarını izlemeniz faydalı olabilir. Daha rahatlatıcı olanı ise pilota yardım etmek. Bu arada pilotunuz size kısaca yapmanız gerekenleri anlatıyor.

Herşey hazır olduğunda pilotunuz ilgili bağlantıları yapıyor, bağlantılar bir yardımcı aracılığı ile kontrol ediliyor ve başlıyorsunuz uygun rüzgarı beklemeye. Burada pilot önemli. Her esen rüzgar havalanmaya yetmiyor. Pilot doğru rüzgarı bulana kadar bekliyorsunuz. Bu 1 dakika da sürebilir 10 dakika da. Önünüzde bir uçurum var. Keyfini çıkarın, adrenalin salgılayın, korkmayın. Herşey güzel olacak.

Doğru rüzgar geldiğinde pilotunuz paraşütü hemen başınızın üzerine kaldırıyor. 3-5 saniye toparlanma süresi ve... KOŞ !!....
Önce kısa, zor adımlar... sonra koş !! ... Rüzgarın uygunluğuna göre maksimum 5 büyük adım sonra ayaklarınız yerden kesiliyor.

Şimdi başka bir zaman dilimi başlıyor... Sonsuz bir özgürlük hissi... Uçuyorsunuz...

İşyerindeki problemleriniz, sıkıcı şehir hayatınız, trafik, yaz sonunda başlayacak olan okulunuz hatta uçmaya başlamadan önce son olarak ne düşündüğünüz bile yok aklınızda... hepsi bir anda yok oluyor... altınızda dünyanın en güzel kenti var, uçuyorsunuz ve güvendesiniz...
Pilotunuz soruyor:" Sorun var mı?" Şaka gibi...

Babadağ yamaçlarında süzülmeye başlıyorsunuz önce. Rüzgarın durumuna göre kalkıştan hemen sonra dağ seviyesini aşmanız mümkün, yine rüzgarın durumuna göre hemen seviye düşürüp termal rüzgar akıntılarında alçak seviye uçuşu yapmak da. Gerçekten uçtuğunuz hissine nesnelere yaklaştıkça hissediyorsunuz... Gerçekten kelimelere sığmayacak bir duygu. Havadayken bu sporun neden bu kadar hızlı fanatik kazandığını anlamak hiç zor değil.

Yavaş yavaş Ölüdeniz üzerinde uçmaya başlıyorsunuz... Manzaranız konuşunda tek şüpheniz bile olmasın... Bu ana kadar baş dönmesi kusma gibi pilotların da alışkın olduğu bir sorun yoksa aşağıya bakmanızı tavsiye ederim... Herşey maket gibi ve siz az önce şuradaydınız... komik...
Deniz üzerine geldiğinizde pilotunuz keyfinizi ikiye katlıyor, kaskınızı çıkarıyor... Saçlarınızın arasına rüzgar dolmaya başlıyor...
Ne dinliyor olmak isterdiniz havada? Bunu gerçekten bilemiyorum...
Fly like an eagle?... Born to be wild?... Satisfaction?...
Bir sonraki uçuşta neden yanınızda bir CDman olmasın?
30 dakika ile 1 saat arasında (ki bu süre rüzgarın durumu ve pilotunuzun size yapacağı kıyak ile ilgili) süren uçuşunuz boyunca son derece rahatsınız. Fotoğraf çekebilir, kamera kullanabilir, hatta dergi bile okuyabilirsiniz.

Pilotunuzun elinde bir de kameravar sizi görüntülüyor eliniz boş geldiyseniz bu kamerayı da kullanabilirsiniz. Aşağıya indiğinizde kasete sahip olmanız da mümkün ki bence kaseti alın... böyle birşeyi insan kaç kez yapar ki? -Dedem keyifli bir adammış cümlesini duyarsınız...

Uçuşunuz yavaş yavaş sona eriyor... Nesneler yaklaşıyor, uçtuğunuzu bir kez daha net olarak hissetmeye başlıyorsunuz. İniş anınızı görüntülemek isterseniz pilot kamerayı size veriyor... İnmek havalanmaktan da kolay. Yere temas anında ayağınızı yere sağlam basmanız ve yürür pozisyona geçmeniz yeterli. 3 adım sonra duruyorsunuz. İlk anda yüzünüzde ister istemez garip bir gülümseme oluyor. Bunu engellemek güç, bütün kaslarınız gevşiyor... hemen şirketinizin elemanları üzerinizdeki ağırlıkları alıyor. Kendinizi hala havada hissediyor olmanız doğal...
Uçmadan önce sizin diğerlerini imrenerek izlediğiniz gibi sizi de izleyenler var. Onları farketmeye başlıyorsunuz hemen 3-5 saniye sonra. Göğüsünüz kabarıyor... Evet yaptınız...
Üzerinizdekileri çıkartıyorsunuz ve rezervasyonunuzu yaptırdığınız yere girip pilotunuzun kaydettiği görüntüleri izlemeye başlıyorsunuz...
İzlemek aynı hissi vermiyor... Orada olmanız gerekiyor...

Gökyüzü artık sizin de tutkunuz.

Notlar:
*Yamaç Paraşütü gerçekten güvenli mi?
Evet yamaç paraşütü de her spor gibi bilinçli yapıldığı takdirde futbol kadar güvenli.
*Yamaç Paraşütü için en iyi yer neresi?
Ölüdeniz bu sporu yapmak için dünyanın en güvenli ve uygun yeri. O yüzden dünyanın her yerinden bu sporu yapmak için gelen pilotlara rastlamak mümkün.
*Yamaç Paraşütü neden bu kadar pahalı?
Bir paraşütün uçuş ömrü 400 saat. Buna iniş ve kalkışlardaki yıpranmayı da katarsak bu süre oldukça kısalıyor. Bir paraşütün fiyatı iste $4000 civarında.
Sizi yukarıya çıkaran kamyonun yakıtı, bakımı ve 2 haftada bir değişen lastikleri, Orman Bakanlığı'nın dağa her çıkış için aldığı ücret (bu ücret müşteriden değil pilottan alınıyor ki bunu çok enteresan buldum çünkü profesyonel bir ekip olarak yukarıya çıkıp atlamayan gruplar var), pilotun emeği, şirketin giderleri vs. gibi kalemler işin içine girdiğinde fiyatın böyle olması gayet doğal oluyor.
*Yamaç Paraşütü nasıl öğrenebilirim? Nasıl yalnız uçarım?
Sizi uçuran şirketler aynı zamanda eğitim de veriyor. 4 haftasonu süren bir eğitime tabi tutuluyorsunuz ve kendinize sonrası için bir kanat (paraşüt) edinmeniz gerekiyor...
Yamaç Paraşütü eğitimini veren bir diğer kurum ise IKARUS.
www.ikarus.com.tr

ÖLÜDENİZ'DE GECE
Gün boyunca tatilin, gezilerin, denizin tadını çıkaranlar havanın kararmaya başlamasıyla Belcekız sahiline gelmeye başlıyorlar.
Kaldıkları konaklama tesislerinde açık büfe yemeklerini yiyip bu kalabalığa katılanlarla daha da hareketlenen sahil boyunda gezinenlerin bir kısmı cafe-barlarda müzik eşliğinde yorgunluk atarken, ressamların karşısında poz verenler, çarşıda kuyumcu galerilerini gezenler, hediyelik eşya dükkanlarında alışveriş yapanlar veya acenteların günübirlik geziler ile yamaç paraşütü videolarını izleyenlerle canlılık geç saatler kadar devam ediyor.
Bu arada Yamaç paraşütü için geçenlere teklifte bulunan acente görevlilerinin bu teklif karşısında yerli turistlerden en çok duydukları cevap "sen kafayı mı yedin.? Ben ecelime susamadım" oluyor.
Sabahın erken saatlerinde rüyalarında görmüşçesine dağa çıkış yaparak uçuşa geçenlerle Ölüdeniz bir başka güne başlarken yöreye gelen turistlerin hemen hemen hepsi Hisarönü yoluyla terkedilmiş hayalet şehir görünümlü Antik Kayaköyü ziyaret ederek, kiliseyi, çeşmeyi, içinde oturulmayan evleri görmeyi de ihmal etmiyorlar.
.:Kayaköy ve Turunç Pınarı için tıklayınız:.


Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.