anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Bursa'ya gitmek için çok neden var



İpek yolu üzerinde bulunan tarihi şehrin verimli ovası üzerinde, yolun her iki yanına dizili son derece modern fabrikaları görünce önceleri sanki bir Alman kentine giriyormuş izlenimi uyanıyor. Fakat şehir merkezine yaklaştıkça standart Bursa'da olduğunuzu çok geçmeden anlıyorsunuz.

Sadece camiler, türbeler, ipek, kadife, kestane şekeri, şeftali, Uludağ, teleferik turu, kılıç kalkan oyunu değil tabii Bursa'da yaşanan.
"Bursa" denince aklımıza tekstil ürünleri, özellikle havluları, bıçakları ve ipek böcekçiliği geliyor.
Daha bitmedi. Roma Bizans döneminden kalma tarihi eserleri, müzeleri, medrese, han, hamam, kervansaray, imarethaneler, köprüler, çeşmeler, parklar, anıt olmuş çınar ağaçları, kapalıçarşısı, yaşanası güzellikteki evleri, çevre köyleri, şifalı termal kaplıcaları gezip gördükten sonra ünlü iskender kebebını yemek için de sıraya giriliyor Bursa'da.

Ulu Camii
Kentin kalbinin attığı, en çok ziyaret edilen Ulu Camii, Bursa'ya gelenlerin ilk uğrak yerlerinden birini oluşturuyor.
Tarihi Ulucami'nin mimarisini, iç duvar hat sanatı örneklerini ve caminin ortasında yer alan fiskiyeli havuzuna ziyaretinizde hayran kalıyorsunuz.
Yeşil Türbe'nin ihtişamı, duvar çinileri ve Yeşil Caminin mermer çeşmesi tekrar tekrar gelmenize neden oluyor.
Tek mermer bloktan oya gibi işlenen mermer çeşme, turistlerin en çok fotoğraf çektikleri yerlerden biri.
Emir Sultan Camisi'nde görüldüğü gibi kimi duvarında bir serçe saray barındırıyor, kimi cami ise minaresi dikkat dikkat çekiyor.
Hepsi de son derece etkileyici Ata Yadigarı tarihi eserlerimiz.

Bursa’nın Hanları
Şehrin tarihi boyunca ticaret yollarının üzerinde bulunması ticaret merkezi olmasını sağlamış, bu nedenle çok sayıda han bulunuyor.
Bunların içinde en fazla yoğunluk görülen, Ulu Cami ile Orhan Camii arasında bulunan Koza Han,1490 tarihli ve Bursa’nın en güzel, en işlek hanlarından biri. Duvarları taş, tuğla örülü hanın dikdörtgen bir avlusu etrafında iki katlı konumlanmış.
Hanın taş kabartmalı abidevi kapısından başka üç kapısı daha bulunuyor.
Genellikle ipek ve tekstil ürünlerin satıldığı ve alt katı 45, üst katı 50 odalı hanın çevrelediği avlu ortasında taştan yapılmış sekiz ayaklı köşk mescit ile etrafında ulu çınarların gölgesinde oturup çay içilebilecek kafe yer alıyor.
Bursa’da Koza Han’dan sonra üç katlı tek han olan Balibey Hanı, Arabacılar Hanı olarak da bilinen İpek Han, Osmanlı hanlarının ilk örneği Emir Han, taş kabartma motiflerle süslü kapıya sahip Pirinç Han bulunuyor. Bursa’nın diğer hanları arasında ise Geyve Hanı, Fidan Han, Tuz Han, Kapan Hanı, Çukur Han, Eskişehir Hanı, Tahıl Hanı gibi tarihi değeri yüksek ve bugün hepsi turistik mekânlar olan hanlar yer alıyor.

Bunlara ilave olarak bir yer daha var ki imrendirici yerlerin başında geliyor. Daha Bursa'ya girişte, 3 km kala yani çevre yolunun hemen altında, çölde vaha misali bir emekliler parkı var.
Emekli olunca toprakla ilgilenmek ne keyifli bir uğraştır. Ama araziniz, bahçeniz yoksa bu zevki nasıl tadacaksınız?
Bu sorunun yanıtını Bursa Belediyesi veriyor.

Kiralık bahçeler
Bursa'nın eski Belediye Başkanı Ekrem Barışık, Almanya ziyaretinde gördüğü bir uygulama üzerine Bursa'da dere yatağını düzeltip 250 metre karelik bahçeler parsellemiş, etrafını tel örgüyle çevirip içlerine de ahşap küçük kulübeler kondurup emeklilere kiralamış.
Kiralama şartları çok basit:
Emekli olacaksınız ve her yıl bahçeyi ekip biçeceksin o kadar. Bursa'lı emekliler her sabah büyük hevesle kiralık bahçelerine geliyor, kimisi çiçek yetiştiriyor kimi sebze. Su sorunu yok, parkta buz gibi kuyu suyu var, kullanımı da ücretsiz. Emekliler parkında akla gelen her türlü hizmet düşünülmüş. Parkın 24 saat görev yapan bekçisi var, postacı bile geliyor, telefon kulubesi de var hemde çalışıyor.
Bahçeler arası yarışmalar yapılıyor. Emekli Şükrü Çerezci gül birincisi olmuş. Eski Başkan sürekli hayır duasıyla anılıyor.
Emekli İbrahim Albayrak ise "Emekliler parkındaki" bahçesinde marul, maydanoz, dereotu kısaca kış sebzeleri yetiştiriyor.
Neredeyse gerçek tadını, yaprağının kokusunu unuttuğumuz domatesleri, taze soğanlardan yaptığı demeti sarıp evine götürüyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce kiralanan bu bahçelerin benzerini de Yıldırım Belediyesi Vakıf köyde 50 dönüm araziyi parselleyerek yapmış ve hemen kapışılmış.
Şehirlerde apartmanlara sıkışmış sakinlerin böyle kiralık bahçelere ne büyük ihtiyacı olduğunu düşünerek yazdığım satırlar umarım diğer Belediye Başkanlarına da örnek olur.
Hergün bir yenisi sırıtarak yükselen gökdelenlerden, plazalardan, otellerden arta kalan arazilere bir de belki bu gözle bakarlar!

Irgandı Köprüsü
Bursa tarihinde önemli yer tutan geçiş noktalarından birisi de Irgandı Köprüsü. Gökdere üzerinde dizili olan ve Yıldırım İlçesi ile Osmangazi İlçesini birbirine bağlayan önemli köprülerden biri olan Irgandı Köprüsü, diğer benzer köprülerden farklı olarak, Dünyada ki dört çarşılı köprüden biri olma özelliği taşıyor.
1442 yılında Pir Ali Oğlu Tüccar Muslihiddin tarafından yaptırılmış. Kaynaklara göre üzerinde 31 dükkân, bir mescit, iki ahır depo, bulunan köprü, 1855 depreminde hasara uğramış, 1922 yılında ise Yunanlıların şehri terk sırasında bombalanarak tahrip edilmiş.
Yaşanan bu olaylar sonucu köprü yapımından bu yana arasta çarşısına ait hiçbir eser kalmamış.


2005 yılında Osmangazi Belediyesinin faaliyetleri sonucu köprüye sanat köprüsü olma amaçlı proje geliştirilerek uygulanmaya konulmuş.
Günümüzde hat, ebru, tezhip, minyatür, sedefkârlık, ahşap, Bursa bıçağı, metal işleme sanatı gibi Türk el sanatları çalışmaları yapanlara imkân tanınarak yerli yabancı turistlerin ziyaretleri amaçlanmış.
Köprü üzerinde bulunan kafe ve birkaç dükkân dışında dükkânların çoğu kapalı. Faaliyet gösteren birkaç sanaçtı, dükkânlarının önünde imalatlarına devam ederken, yaptıkları el ürünlerini tezgâhlarında sergiliyorlar.
Köprü yanından Gökdere’ye yatağına iniş için yapılmış merdivenler demir kapılar kilitli. Köprüyü görmek bir fotoğraf çekmek için araç park edecek hiçbir cep düşünülmemiş. Turistler için yiyip, içebilecekleri manzaralı mekânlar yapılmamış, cazip değer, ne yazık ki ruhsuz, cansız kaderine bırakılmış. Buna rağmen köprübaşında Dere Kafe kısıtlı imkânlarla da olsa köprüye bakarak oturup kahvaltı, tost, mantı türü yiyeceklerle oturup bir şeyler içebilme imkânı var.
Gökdere yatağına yapılacak kademeli havuzlarda su biriktirerek kayıkların, gondolların dolaşabileceği daha manzaralı, aktiviteler kazandırılabilir. Işıklandırılmış köprüye bakan yeşil alan içine yapılacak set restoranlarla ziyaretçi potansiyeli artırılabilir.


Irgandı Köprüsü panoraması, trafik işleyen Setbaşı Köprüsünden görülebiliyor, fotoğraf çekimi için öğle saatleri sonrası köprünün tamamı aydınlık oluyor.
Not: Dünyada ki diğer çarşılı üç köprü, Ponte Vecchio, Ponte Rialto İtalya’da, Osma Köprüsü ise Bulgaristan’da bulunuyor.

Türkiye'de tek Ormancılık Müzesi.
Bursa'da gezilip görülmesi gereken yerlerden birisi de kendi konumu itibariyle Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip Ormancılık Müzesi.
Çekirge semtinde aynıisimle anılan caddesi üzerindeki "Saatçi Köşkü", 19.yüzyıldan kalma Barok mimari tarzı mimari ve çevresiyle dikkat çekiyor.
Köşk günümüzde ormancılıkla ilgili bir nevi ihtisas müzesi olarak da işlev görüyor.
Ormancılık Müzesi'nin kurucusu ve müdürü olan Bülent Zafer Öztaptık, ziyaretçilere ormancılık hakkında bilgi verildiğini, çevre bilinci konusunda fikir sahibi olmarı sağlandığını belirtiyor.
Müze teşhir salonlarından doldurulmuş orman canlıları, vahşi hayvanlar ve kuşlar, orman hayatında görülebilecek zararlı ve faydalı böcekler, biyolojik mücadele, kudağ'da zirveye yakın yer bitkileriyle beslenen endemik kelebekleri görülüyor.
Ayrıca dünyada sadece Amerika'da bulunan "Sekoya" ağaçlarının Anadolu'da bulunup ve doğadaki konservasyonu ile günümüze gelebilmiş fosilleri, ağaç kesitleri de sergileniyor.
Pazartesi hariç her gün ücretsiz görülebilen Ormancılık Müzesi gezisinden sonra dönemin özelliklerini yansıtan Saatçi Köşkü bahçesindeki terasta kamelya ve havuz yanında oturup ağaçlar altında dinlenebilirsiniz.
Aynı cadde üzerinde Karagöz ile Hacivat'ın mezarı ve kendilerine ayrılan temsili maketlerinin bulunduğu bölüm de yer alıyor.


Bursa Saat Kulesi
Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Sultan 1.Osman ve Sultan Orhan türbelerinin kuzeyindeki Tophane Parkı içinde bulunuyor. Osmanlı devrinde Ramazan ayı iftar vaktini bildiren topun atıldığı yerde bulunması nedeniyle "Tophane" diye de anılan kule, Sultan 2.Abdülhamit'in tahta çıkışının 30'uncu yıldönümü olan 31 Ağustos 1906'da bitirilerek, Vali Reşit Mümtaz Paşa tarafından törenle Bursalılar'ın hizm
etine sokulmuştu.
4.65 x 4.65 metre planlı, 6 katlı saat kulesi, 25 metre yüksekliğinde.
Günümüzde orijinali yerine elektronik bir saat takılan kule, Bursa Belediyesi'nce yangın gözetleme amacıyla da kullanılıyor.

Açık hava müzesi görünümündeki şehir turunuz bitince dönüşte alabilecekleriniz arasında şubeleri büyük şehirlere de yayılan ünlü havlucuların ürünleri olabilir.
Bursa ile özdeşleşen iskender kebabın lezzet sırrı, Uludağ eteklerinin kokulu ot ve kekikleriyle beslenen koyunlarının eti ve özel mandıranın imali tereyağından geliyor.
Hemen hemen her yerde İskender kebabı yapan mekan bulunuyor.
İsmini de 4000 yıllık Türk yemeği kuzu çevirmeyi döner kebabına çeviren İskender'den almış.
Yüzyıllarca yerdeki ateşe paralel olarak pişirilen kuzuyu sinir ve kemiklerinden arındırıp dikey metal çubuk üzerine kendi ekseninde dönmesini sağlayan İskender pişen kısımları uzun bıçakla yaprak yaprak keserek döner kebabını bulmuş.
Kuruluş tarihi 1867 olan Kebapçı İskender'in devamını oğulları Nurettin, Süleyman ve Cevat kardeşler sağlamış. Babaları Süleyman olan üçüncü kuşak Fahri, Yavuz ve torun İskender yüz yılı aşkın süreyi geride bırakmanın gururunu yaşıyorlar.

Hünkar Köşkü Müzesi
1844 yılında Osmanlı padişahı Abdülmecit adına av kşökü olarak inşa edilen Hünkar Köşkü, 19 günde bitirilmiş. Abdülaziz ve V.Mehmet Reşat kalmış. 1925 yılında ise Atatürk, resmi ziyaretlerin dışında 4 kez dinlenme amaçlı kısa sürelerle kalmış.
1995 yılında restorasyona başlanarak, 29 Mayıs 2003 tarihinde ziyarete açılan Hünkar Köşkü, pazartesi günü dışında 09:30 - 17:00 arası ücretsiz gezilebiliyor.
Sanat tarihçisi Zehra Ursavaş'ın müdürlüğünü yaptığı Hünkar Köşkü, tavan kalem işi süslemeleri, Bursa seyir panoramasına hakim bahçesi, dönemi yansıtan orijinal eşyaları ve Atatürk odasıyla ilgi çekiyor.


Büyütmek için tıklayın   Büyütmek için tıklayın   Büyütmek için tıklayın

Bursa Kent Müzesi
3 katı ile hizmet veren müze, girişte ziyaretçileri antika bir araba ile karşılıyor.
Atatürk köşesi, Bursalı ünlü iş adamları ve çeşitli standları gezen ziyaretçiler, üst katta Bursa Futbol Tarihi Sergisini görüyorlar. Müzenin zemin katında ise, çeşitli iş kollarının çalışmalarını yansıtan cansız mankenlerle sunumu yapılıyor.
Kalaycı, nalbant, semerci, kumaşçı, şekerci, dönerci gibi dükkanlar aslına uygun dekorları ile ilgi çekiyor.

Büyütmek için tıklayın   Büyütmek için tıklayın   Büyütmek için tıklayın

Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

Bursa'nın gezi yerleri arasında bir de Umurbey Mah. Kapıcı Cad. Yıldırım semtinde Bursa Anadolu Arabaları Müzesi bulunuyor.
Anadolu üretim ustalığının değişik tasarımlarının örneklendiği müzede, ağaç arabalar, kırsal arabalar, yol arabaları ve savaş arabaları görülebiliyor.
Roma dönemi savaş arabası, kupa, Balıkesir öküz arabası, Tokat kağnı, Bursa, Akhisar öküz arabası, Bursa Derin Esebey, Akhisar tek atlı Esebey, Konya çarklısı, Sivas at arabası, Bursa, Trakya, Eskişehir Tatar arabası, İstanbul çarklısı, fayton, briçka, panyo, ağır yük arabası, top arabası gibi örneklerin yer aldığı
müzede Anadolu tarihinin çeşitli dönemlerini yansıtan 31 motorsuz araç ın yanısıra, Tofaş'ın 30 yılda ürettiği otomobilleri temsilen 10 adet otomobil de sergileniyor. Bu bölümde, ilk Murat 124, ilk Murat 131 ve ilk Kartal'ı da görmek mümkün.


Ücretsiz gezilebilen müze, pazartesi hariç her gün 10.00-17.00 arası açık. Tel: 0224 329 39 41

2000-2018 © Sihirlitur'daki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, alıntı
yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.
sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com


Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.