anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Çanakkale'de boğaz havası
Çanakkale ve İstanbul, pek çok açıdan birbiriyle benzerlik gösteren iki büyük il. Her ikisi de İki kıtada yer alıyorlar. İkisi de boğazları ile ünlü. Ve ikisi de tarihi eserleri, kültürel değerleri ile gurur duyuyor.


Randevular saat kulesi çevresine verilir. Beklemeler burada yapılır, sonra da buluşma gerçekleşir ya, biz de Çanakkale Saat Kulesi altında yine sizlerleyiz. İngiliz savaş komutanının dediği gibi Çanakkale, savaşın mağlupları için "Geçilmez" kelimesi ile özdeşleşmiş bir ilimiz.
Gezimize ünlü Saat Kulesi'nden başlıyoruz.

İskele Meydanı ve Saat Kulesi
İskele yanındaki kule 1896 yılında Çanakkale mutasarrıfı (Sancak beyi) Cemil Paşa tarafından yaptırılmış. Kenarları 4.5 metre uzunluğunda kare planlı yapıda, pembe renkte granit taşı kullanılmış. Beş katlı 20 m yükseklikteki kulenin güney cephesinin dördüncü katı saat odasına ayrılmış. Çanın bulunduğu beşinci katın üstü de kurşun kaplı bir kubbe ile son buluyor.
Saatin finansmanı için Levanten tüccarlarından İtalyan asıllı Vitalis Gaptirole 10 bin altın verdiği de söyleniyor.
Kulenin kuzey yönünde bir çeşme ve üzerinde kitabe yer alıyor.
Aslında bir saat kulesi de Gelibolu'da Hükümet Konağı yanında Sultan II. Abdülhamid'in 25.tahta çıkış yıldönümü şerefine 1901 yılında inşa edilmiş. Ne varki Çanakkale Savaşları sırasında yerle bir olan Gelibolu saat kulesinin beş katlı 16 metrelik görüntüsüne eski fotoğraf ve kartpostallarda rastlanabiliyor.
Saat Kulesi'ni anlattığımız için bir çırpıda Gelibolu yakasına geçmiş bulunduk. O halde yola buradan devam ediyoruz...



Çanakkale ve İstanbul, pek çok açıdan birbiriyle benzerlik gösteren iki il. İki kıtada yer alıyorlar. İkisi de boğazları ve boğaz havasıyla ünlü.
Ve ikisi de tarihi eserleri, kültürel değerleri ile gurur duyuyor, dedim ama, ne yaparsanız yapın, hatta Çanakkale'ye Disneyland'ı taşıyın asla İstanbul olmuyor.
Nedeni ise...
Keşan ilçesini döner dönmez Çanakkale il sınırlarına girdiğinizde, sizi kucaklayan, çevrenizi saran mistik hava ve binlerce şehit verilen kutsal topraklar, eşine ender rastlanan bir evsahipliği içinde, adeta huşu duymanızı sağlıyor. Bu içinizde hissedebileceğiniz, toprağa ayak bastığınızda tabanları harekete geçirip, kalbi, beyni, kan dolaşımını etkileyen bir duygu...
Yol boyunca rastladığımız siperler, sığınaklar, şehitlikler, anıtlar, müzeler savaşın izlerini dolu dolu yaşamanızı sağlıyor.

Gelibolu
Denizi gördüğünüz Büyütmek için tıklayınızilk an Koru dağlarından inmeye başlıyorsunuz.
Bu inişte Saroz körfezini ve temiz deniz göstergesi olan ahtapotların Haziran ayında çevresinde yavrulamaya geldikleri Üç Adalar'ı sağınızda bırakıp, Gelibolu'ya ulaşıyorsunuz.
Dünyada Gallipoli adı ile kurulmuş 13 şehirden biri olan Gelibolu, Saroz körfezi, doğa harikası anıt kayaları, havası ve deniz ürünleri çeşitliliğiyle, büyüleyici güzellikteki Gelibolu Milli Parkı'nın başlangıç noktasını oluşturuyor.
Avrupa'daki ilk Türk şehri olma özelliğine sahip Gelibolu, Osmanlılar'ın da ilk kaptan paşalık eyaleti olmuş.
Dünyanın en eski haritacılarından coğrafyacı, denizci, bilgin ve amiral Gelibolulu Piri Reis'in kentinde halen müze olarak kullanılan Osmanlı yapısı camiler ve türbeler, görülebilecek tarihi eserler bulunuyor.


Gelibolu'dan karşı yakaya, Lapseki'ye feribotla geçme imkanı var, ama şimdi geçmiyor ve Eceabat yönünde Milli Park'a doğru ilerliyoruz. Eceabat'a 6 km kala, Yalova sapağına ayrılan yol, bizi Bigali köyüne getiriyor. Gelibolu gezisi sırasında önemli uğrak noktalarından biri olan Çamyayla Köşkü de, bu köyde yer alıyor.
Atatürk 1915 yılı Çanakkale Savaşı sırasında Bigali Muhtarı Hüseyin Ağa'nın evini karargâh olarak kullanmış. 15 gün süren taarruz planını bu evde hazırlamış. İki katlı yapının üst katı Atatürk'ün yatak odası, çalışma odası ve yaverlere ayrılmış. Girişte de yemek odası ve kiler bulunuyor. 1915'te zafer sonrası sahibine geri verilen evin 1969'da Atatürk Müzesi olarak düzenlenmesine karar veren komite, 1973'te Kültür Bakanlığı'na devretmiş ve müze olarak kullanıma açılmış.
Müzede Atatürk'ün çalışma odası, sivil eşyaları ve etnoğrafik eserler,
o dönemin dekoruyla sergileniyor. Tel: (0-286) 839 72 62

Bigali köyünden Anafartalar köylerine yol alanları, ürkütücü ve gizemli yalnızlığı ile Büyük Kemikli Burnu, bu bölgeye has doğanın şaşırtıcı sürprizi ile karşılıyor. Kaptan Cousteau'nun "Kendi kendini temizleme özelliğine sahip üç denizden biri (Lodosta getirdiğini, poyraz rüzgarlarıyla götüren deniz)" dediği Saroz kıyıları, yılların ve rüzgarın aşınımına uğramış ilginç kayalar ve yüzey şekilleriyle dolu.
Özellikle de İngiliz aynası mevkii, rüzgarın kayaları dantel gibi işlediği olağanüstü görünümler sergiliyor. Kıyıların rüzgarın kum tanecikli anaforu ile delik deşik, hatta elek olmuş kayaların yanı sıra, her koyun derinliklerinde yatan savaş batıkları ve tepelerdeki fosil kalıntıları belleklerde iz bırakıyor.
Kabatepe tanıtım merkezinde sergilenenler, Türk, İngiliz, Fransız askerlerine ait olan şehitlik ve mezarlıklar, savaş artıklarının, silahların görüldüğü Arıburnu Şehitlik Müzesi ve çıkarma yapılan koylar savaşı hissedeceğiniz yerler arasında bulunurken, Eceabat iskelesine varıyoruz.
Feribotla Çanakkale'ye ikinci geçiş noktasından biraz daha ilerleyip tüm görkemiyle denizden daha da güzel görünen Kilitbahir'e geliyoruz.

Kilitbahir
1452 yılında Sultan Mehmet tarafından yaptırılan kaleye yukardan gelen gemiler geçit parası ödedikleri için, denizin kilidi anlamına gelen "Kilitbahir" adı verilmiş.
220 metre boyu ve 120 metre eni ile üçgeni andıran kale, dış kale duvarları, iç kale duvarları ve iç kale olarak üç bölümden oluşuyor.
Yolun devamında Seddülbahir, Seyit Onbaşı Anıtı, Arı Burnu Şehirliği, Ertuğrul Tabyası, Mehmetçik Feneri daha neler neler var.
Detayları Gelibolu bölümünde anlatmak üzere, 3-5 araç taşıyan dolmuş motorlarının geçiş noktası Eceabat'tan Çanakkale'ye geçiyor, bu defa başlangıç noktamız olan Saat Kulesi'ni takip ederek boğaza paralel ilerleyip bir başka müzeye geliyoruz.

Çanakkale Çimenlik Kalesi
Savaşta kullanılmış çeşitli topların ve gemi maketlerinin sergilendiği görmeye değer parkta, en çok ilgi çeken, Nusret mayın gemisi.
Özellikle çocukların heyecanla gemi içinde dolaşıp gezebildikleri alan, Çanakkaleliler'in hafta sonunu geçirdikleri yürüyüş ve dinlenme yerleri. Ege'den kopup süzülerek gelen, oksijeni bol, deniz kokulu ve ferahlık veren rüzgarı ciğerlerinizde doyasıya hissedebileceğiniz yerde Çimenlik Feneri de yer alıyor. Çimenlik Kalesi içinde Fatih Sultan mehmet tarafından yaptırılmış fatih Camii yer alıyor.
Caminin biraz arkasında ise gerçekleşmiş bir mucize görülüyor.
18.Mart.1915 yılında İngiliz donanmasına ait Queen Elizabeth zırhlısından atılan 38 lik patlamamış top mermisi kale suru içinde iki metre ilerlemiş ve patlayamadan gömülüp kalmış!
Tüğler ürpertici tabloyu üç beş basamaklı merdiven sahanlığında görebiliyorsunuz. K
alenin kapalı salonlarında savaşta kullanılmış silahlar mühimmatlar, haritalar, dökümanlar sergileniyor.



Çanakkale'den Kepez'e doğru çıkarken ise heykeller, toprak kap ve amphora gibi eserlerin sergilendiği Çanakkale Müzesi var.


Çanakkale gelişiyor
Anzakların Çanakkale'ye gelişleri, çeşitli yayınların, filmlerin etkisi ile son yıllarda Çanakkale daha da gelişme göstermiş. Yollar renkli parke taşları döşenmiş, çevre düzenlemesine, temizliğe önem verilmiş, alış veriş mağazaları, hediyelik eşya dükkânları, butikler, kuyumcular, takı satıcıları ve otellerin sayılarında önemli sayıda artış olmuş.
Liman caddesi zevkli yürüyüş ve dinlenme imkânı sunarken İstanbul Boğazının gözde sahillerini aratmayacak güzelliklere kavuşmuş.

Sahil boyunca hizmet veren kafeler, restoranlar, çay bahçelerine oturanlar, Anadolu yakasından Avrupa kıtasını seyrediyor, tertemiz boğaz havası alıyorlar.
Çanakkalelilerin henüz iki kıtayı bağlayan boğaz köprüleri yok ama sık sık kalkan feribotlar, motorlarla karşıya geçme imkânı da buluyorlar.
Gelibolu'yu gezip gelen veya Avrupa'dan Selçuk ta ki Meryem Anaya gitmek üzere Ege sahili Haç yolunu kullanan turist otobüsleri, İzmir yolcuları feribotlarla taşınanarak liman çevresine geliyorlar.



Tatlı bir telaş yaşanan çevrede turistlerin meraklı bakışlarla seyre daldıkları, birçoğunun Çanakkale liman kıyısına konulan Troy filminin tahta atını görmek için sabırsızlandığı, yanında anı fotoğrafı çektirdikleri gözleniyor.
Gece spotlarla aydınlatılan tahta atın çevresinde Troy antik kentinin cam korunaklı maketi, biraz ilerisinde ise güneş saati görülüyor.


Ağırbaşlı Kent Çanakkale
Ağırbaşlı kent Çanakkale'de, eğlence de ağırbaşlı olup, çevreyi rahatsız etmiyor. Bilhassa modayı yakından takip eden şık giyimli genç kızların ve beylerin rağbet ettiği sahil boyunda, lokaller, kafeler ilgi odağı oluyor. Gecenin geç saatlerine kadar tek başlarına genç kızlar, soğuk biralarını boğaza bakarak içebiliyorlar. Ortada dilenci, gaspçı, tinerci görünmüyor, resmi elbiseli polis de görünmüyor. Gece karanlığında boğaza giriş yapan turist gemisi varsa herkes kalkıp sahile yaklaşıyor, kimi kamerasına kimi telefonuna turist gemisinin geçişini çekiyor.



Kayıklar, motorlar, yatlarla renklenen sahil boyunca yürümenin yanı sıra, faytonla gezme imkânı da bulunan Çanakkale'de, tarihi kentin ara sokaklarına daldıkça tarihe tanık eski camiler, ekmek fırınları, sivil mimari ev örnekleri, hamam gibi kent dokusu yakından görülebiliyor.

Truva Atının süslediği sahilde bir de yöreye has hediyelik eşyaların satıldığı seyyar pazar bulunuyor. Çanakkale gezisinde mutlaka standlara bakılıyor, takılar, maskotlar, anıtların bibloları satın alınıyor.

Sonik Kuyular
Çanakkale İskele Meydanı'nda son yıllarda dikkat çeken bir yenilik de "Sonik Kuyusu" olmuş. Söylenenlere bakılırsa bu kuyunun başına gelen bir yabancı çok uzaklarda ki yakınlarıyla bu kuyudan konuşabiliyor, konuşulanları da duyabiliyormuş. Rivayet kısa sürede yayılmış ve bu sayede kuyunun başı, ortaya atılan tezin doğruluğunu test eden çoğunluğu Çanakkale Üniversitesi öğrencileri olmak üzere herkes tarafından dolup taşmaya başlamış. Gerçekten de sessizliği yakalarsanız kuyudan gelen bazı akustikli konuşma sesleri duyulabiliyor.
Sonik Kuyular Avusturalyalı sanatçı Allan Giddy tarafından yapılmış, eserde amacın iletişim olduğu, aynı kuyulardan Yeni Zellanda ve Avusturalyada da bulunduğu, kuyu içine elektrik ve internet sistemi yerleştirildiğini bu sayede Sidney ve Wellington Çanakkale'ye bağlanmış olduğu belirtiliyor.

Truva Atı, Peynir Helvası
Çanakkaleye'ye gelip te mutlaka alınan hediyeliklerin başında Truva Atının seramik biblosu ve at başlı vazolar gelirken, damak zevkine düşkün olanların da olmazsa olmazı bir pastahaneye gidip yöresel tatların en ünlüsü olan Peynir Helvasından bir iki porsiyon yemek, hatta bir de paket yaptırıp beraberinde götürmek oluyor.


Güzelyalı ve Truva
İzmir yönüne doğru hareketle geldiğimiz noktada, bölgenin önemli konaklama merkezleri ve plajların yer aldığı havası, yemyeşil bitki örtüsü ile dikkati çeken Güzelyalı bulunuyor, devamında ise sağa ayrılan sapak ile Truva Antik kentine geliyoruz.
Tarihle, doğanın bütünleştiği yöre, tarihe iki önemli savaşla adını yazdırmış.
Çanakkale Savaşı ve Truva savaşları. Bu mekanlar, bugün bile turistlerin büyük ilgisini çekiyor.
Uğruna savaşlar yapılan güzeller güzeli Helen'i, hilesiyle ünlü tahta atı ve dillere destan hazineye sahip efsane kent Truva M.Ö. 3000 yılında kurulmuş. M.S. 500 yılına kadar geçen 3500 yıl boyunca da defalarca yıkılıp yeniden yapılmış. Arkeolojik kazı ve çalışmalarla her yıl elde edilen yeni bulgular tarihe ışık tutarken, antik kent girişindeki tahta atın yanındaki tanıtım merkezinde sergileniyor. Kent duvarları arasından başlayan antik kent turu, evler, kuleler, Athena mabedi, Rampalı kapı, sunak ve hamamla devam edip, tiyatro, çeşitli mermer, sütun ve motifli taşlarla tahta atın yanında son buluyor.
Bozcaada iskelesi yanında Dalyan köyündeki Alexsandria-Troas ve Behramkale köyündeki Assos, bölgenin diğer antik kentleri...

Büyütmek için tıklayınız   Büyütmek için tıklayınız   Büyütmek için tıklayınız

Geçtiğimiz yıllarda İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher Gelibolu Milli Parkı İngiliz mezarlığına gelerek, savaşta kaybettiği ada askerlerinin mezarlarını ziyaret etmişti.


2018 © Sihirlitur'daki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, alıntı
yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.
sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com



Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.