anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Music: The Beatles - Across The Universe
Renklerin dans ettiği şehir: Bolu
Kış aylarında kahverenginin eşsiz tonlarıyla güzelleşen Bolu, nereye bakarsanız bakın yağlı boya tablo gibi bir görüntüye sahip. Eşsiz güzellikteki Gölcük, Bolu'nun Pamukkale'si Akkaya, elma deposu Seben, kaya evlerini gizleyen Solaklar köyüyle; renklerin dans ettiği Bolu'dayız.


Bal teknesi, goldfinger sarısı, ahşap sıcaklığı... Ne derseniz deyin, ben bu renge iyice alıştım. Sonbahar deyince herkesin aklına Yedigöller gelir ama, Bolu'da heryer aynı güzellikte.
Öyle bir göl düşünün ki, her mevsim, hergün, her saat güzel olsun. İzmir ve Bilecik'teki Gölcük'ten sonra, yine Gölcük. Ama bu kez Bolu'dan. İkinci durak, Bolu'nun Pamukkale'si Akkaya. Sonra da kaya evlerini görmeye Seben ilçesi Solaklar köyüne gideceğiz.
Turumuz boyunca dağ havası iştah açıp acıktırdığı için Bolu dağında kebap yiyecek, Akkaya'da maden suyu çeşmesinde hazmettiren sudan içecek, yemek üstüne de Seben'de kokulu elmalardan alacağız.

Kasım ayı kışkırtıcı güzelliği ve çıldırtan renkleriyle, sanki ışıklandırılmış gibi bir mekan oluşturuyor.
Yani bu yolculuğa başlarken, ışıltılı ve aydınlık fotoğraflar çıkacağını biliyordum. Gölcük'e dönmeden önce bir zamanlar Bithynialılar'ın yaşadığı Bolu'nun kültür merkezi olan, Arkeoloji Müzesi salonlarında yer alan "Su Perisi" heykelini fotoğraflamayı çok istedim. Ne yazık ki 17 Eylül 1999'da çatlayan müze duvarları, eserlerin paketlenip depoya kaldırılmasına ve müzenin ziyarete kapanmasına neden olmuş.
Müze görevlileri, bina önüne kurulan geçici kulübelerde görev yapmaya çalışıyorlar. Şimdilik beklemedeler.
Bolu'dan Mudurnu yoluna Çepni köyüne giderken, girişte Akmina maden suyu dolum tesisleri var. Kaynaktan alınan su burada şişelenirken, suyun bir bölümü 300 metre cephesi olan travertenlere bırakılıyor.
Su, seyri hoş ve Pamukkale travertenlerine benzer oluşumlar meydana getirmiş. Çevrede gezebiliyor, traverten mağaralara girebiliyor, balık pulu gibi mercan görünümlü ıslak ama kaymayan kayalarda dolaşabiliyorsunuz. Mesire yerinde bir de maden suyu çeşmesi var. Hava temiz, bölge ağaçlarla kaplı, ulaşımı kolay olan Akkaya boğazı mevkinde travertenler daha çok su alabilse, genişleme ve beyazlama daha da artacak gibi görünüyor. Bir de cafe, büfe tarzı yerler olsa...

Bolu-Gölcük
Seben karayolunun 10. km'sinde yer alan ve piknik için alt yapıya sahip orman içi göl çevresinde, sadece bürokratların ağırlandığı Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi ve halkın yararlanabileceği bir gazino hizmet veriyor. Gölcük aslında suni bir gölet. Yüzeyi 45 bin metrekare, çevresi 1350 metre ve deniz seviyesinden 950 metre yükseklikte bulunuyor. Bölgede piknik masaları, ocaklar, çeşmeler, wc ve otopark var. Abant'ta olduğu gibi, gölet etrafında araçla dolaşılmasına izin verilmiyor. Yol yaya yürüyüş alanı olarak kullanılıyor.
Her mevsim ayrı güzelliklere bürünen Gölcük'te, köknar cinsi çam ağaçları, ışık efektleri ile parıldayan göl özellikle Ankara-Bolu-İstanbul-Sakarya'dan gelen hafta sonu piknikçileri ile dolup taşıyor. Bölgede (Karacasu) M.S. 1. yüzyıla dayanan tarihiyle içme, inhalasyon ve banyo olarak kullanılan termal suya sahip kaplıca da bulunuyor.

Kıbrıscık
Gölcük çıkışında ikiye ayrılan yolun sol tarafını Kıbrıscık yönünde takip ederseniz otomobil kullanmanın zevkli sürüş sağlayacağı farklı bir güzergahta yol alarak İnözü Kanyonuna bitiminde ise Beypazarı'na ulaşılıyor. Bu yol boyunca Seben Kızıkköyü yaylasında yazın köylülerin yayla evi olarak kullandıkları kışın bom boş duran ağaç evler
hoş görünümlü olup, işi bilen bir işletmecinin elinde küçük bir tadilatla hafta sonu turizm amaçlı kullanılabilir güzellikte gelecek vaat ediyor.
Yolun sola dönen kısmında ilerleyenler, Ayman Yaylası içinde cılız bir derenin akışına paralel orman ağaçları arasında yol alıyorlar. Bakırlı Yaylası iki küçük yerleşim arasında geçilirken, Karaköy de dişli ve yosunlu kayalar dikkat çekiyor.
Kıbrıscık sonrası yosunlu yeşil kayalar bu defa uzak tepeleri süslüyor. Cuma Deresi yatağında bulunan köprü, kanyonun iniş ve çıkışında geçit görevi görüyor. Karşınıza çıkacak olan Yazıcıada köyü hepsi aynı renk olan ağaç evleri ile şirin ve sıcak bir görünüm sergiliyor. Yol üzerinde küçük bir gölün çevresinde yer alan "Karagöl Orman İçi Dinlenme Tesisleri" Beypazarı'na 34 km kala görülüyor. Bu noktadan itibaren başından beri devam eden asfalt yol 1650 rakımlı yüksekliğe erişip Taşocağı geçidi ile aşıldıktan sonra İnözü Kanyonu tüm güzelliği ile Beypazarı öncesinde ilçeye hoş geldiniz diyor.


Solaklar Köyü, Kaya Evleri
Gölcük'ten çıkışta sağa dönerek Alabarda yaylası, Seben yoluna girip devam ettiğinizde, yamaçları kar kaplı orman denizinden Seben ilçesine 3 km kala Solaklar köyüne geliyorsunuz.
Yoldan 1 km içerde bulunan köy, iki mahalleden oluşuyor.
Son sayımlarda 54 kişinin yaşadığı tespit edilen köyün erkekleri, çalışmak için şehirlere göç etmişler. Kalanlar, 100-150 yıllık estetik ahşap evlerde oturup, elma deposu olarak ünlenen Seben çevresinde elma yetiştiriyorlar.
Köyün genç ve aydın imamı, köye gelen turistlere kaya evlere gitmeleri için yardım ediyor.
500 metrelik yürüyüşle ulaşılan kaya evlerin toprak bir yolu da var ama, birkaç çukur yüzünden araç geçişine imkan vermiyor. Küçük bir kepçe çalışması ile turist otobüslerinin kaya evlerin yanına kadar gelebilmeleri köylülerin de dileği.
Kaya evler, büyük bir kütle içinde birbirleriyle baca bağlantılı 5x5 m ebadında odalardan oluşuyor. 4-5 katlı bir apartmanı andıran kaya evlere, künk döşenip su getirilmiş. 1.5 adam boyu yükseklikteki düz tavanlı odalara yatma yerleri oyulmuş. Çevrede Peri Bacaları ile atmaca türü yabani hayvanlara da rastlanıyor (Koyun ve keçi sürüleri için ağıl olarak kullanılan yerlerde sürü köpeklerine dikkat etmek gerekiyor).
Eski ismi Çarşamba olan Seben'e 7 km uzaklıkta olan "Muslar mağara evleri" ise bir başka antik yerleşim yeri. Köy içinden 20-25 dakikalık bir yürüyüş sonucu ulaşılabiliyor.
Seben'den Nallıhan-Beypazarı'na devam edenler ise önceki sayılarımızda yer verdiğimiz renkli kayaların ve kuş cenneti olarak tanınan Nallıhan Kuş Cenneti ve erozyon bölgesini görebiliyorlar.
Bolu çevresinde gezilecek yerler arasında, il merkezine 42 km uzaklıkta Yedigöller yer alıyor.
Bolu'ya 38 km uzaklıkta ilin güneyinde bulunan ve Köroğlu dağlarının en yüksek tepesindeki Kartalkaya ile ilin 34 km güneybatısında, çam ve köknar ağaçlarıyla kaplı bölgedeki Abant gölü, yeni yılın gözde mekanları arasında yer alıyor.
Bolu'nun Karadeniz sahili Akçakoca, Fadıllı mağarası ve Aktaş şelalesi ile ünlü. Aynı yol üzerinde Konuralp müzesi ve antik tiyatro ziyaret edilebiliyor.
Düzce'de Samandere şelalesi, Efteni gölü, sivil mimarinin en güzel örnekleriyle süslü Göynük, Dokurcun yaylasının incileri Sülüklü göl, Sünnet gölü, Mengen, Mudurnu yaylası ve kaplıcalar, diğer uğrak noktalarınız olabilir.



Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.