anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Kemerburgaz
İstanbul’un nefes borusu KEMERBURGAZ Farklı kültürlerin buluştuğu, istikbal vaat eden, hızla gelişen İstanbul’un su havzası Kemerburgaz.


Piknik alanları ormanları ve temiz havasıyla gün geçtikçe gelişen, ilgi gören Kemerburgaz kentin çok yakınında doğa ile iç içe yaşamak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Yolların yapılmasıyla ulaşımın kolaylaştığı Eyüp ilçesine bağlı Kemerburgaz, piknikçilerin yanı sıra ağız tadına düşkün olanları da kendine cezp ediyor. Özellikle Hafta sonları büyük talep gören Kemerburgaz piknik alanları yoğun piknikçilerin ve sessizliği sevenlerin akınına uğruyor.
Kemerburgaz kalıntılarına bakılınca yerleşimin çok eski dönemlere rastladığı görülüyor. Özellikle İstanbul’a su getirilmesi amacıyla yapılmış olan su kemerleri bölgenin en görkemli ve günümüze dek bozulmadan gelebilmiş tarihi değerleri.
Eski bir Rum Köyü olan Kemerburgaz su havzasında olması nedeniyle uzun süre doğallığını yeşil dokusunu korumuş.
Sel felaketine yenik düşmemek için yerleşim arazinin en yüksek kısmına kurulmuş olmasına rağmen 1974 yılında aşırı yağışlardan çukurda kalan arazileri sel vurmuş, büyük felaket yaşanmış.



1923 Mübadele yıllarında yerleşik Rumlarla Selanik’ten gelen Türkler yer değiştirmişler. Rumlardan kalan ahşap evleri görmek için her yıl eski sakinler Kemerburgaz ziyaretlerine günümüzde de devam ediyorlar.
Eski Okul, Manastır gibi yapıların bulunduğu Kemerburgaz’da doğanın içinde sessizlik ve huzur içinde yaşama arzusu öyle ağır başmış ki kısa sürede siteler, özel alanlar yaratılmış, doğa içinde betonlaşma gözle görülür hale gelmiş. Ayrıca az sayıda kalan çiftlik arazileri de ilk sahiplerinden satın alınmış olması yerleşim alanlarının daha da çoğalacağı konusunda ipuçları veriyor.

Kemer Country
Üye olanların girebildiği Kemer Country gibi yerlerde yaşayanlar, kendilerini farklı tasarımlarda inşa edilmiş orman içi odun evleri, villaları, golf sahaları, açık ve kapalı at binme parkurları, göletler, dükkânlar, restoranlar ile farklı bir dünyanın içinde buluveriyorlar.
Gün be gün genişleyen Kemerburgaz, Göktürk, Saray gibi bölgeleri ile yeni bir İstanbul olmaya aday görünüyor.



Kemerburgaz’da neler yapılır?
Ana başlıklar altında toplamak gerekirse çiçek, turşu, sebze, meyve, et, yoğurt, süt, su alınabilir. Ağaç gölgeli kahvelerde ailece oturulur, tavla oynanır. Köfte, döner, kuru fasulye, tulumba tatlısı yenir.
Tarihi su kemerleri, eskiden kalan evlerden bir kaçı gezilip görülür, fotoğraf çekilir, piknik malzemesi alınıp orman içi piknik yapılır, göl çevresi bisiklet ve yürüyüş turları yapılabilir, çok sayıda ki göllerde tatlı su balıkları tutulabilir.
Şimdi Kemerburgaz’a gelenlerin yaptıklarına bir göz atalım.
Araçlarına ailece doluşup piknik amaçlı gelenler öncelikle gün boyu yapacakları piknik için malzeme tedarikine başlıyorlar.
Mangal, boru, maşa, mangal kömürü, salıncak ipi, hamak, yaygı en çok satılanlardan bazıları.
Kemerburgaz meydanında bulunan, cami çevresi dükkânlarından başka Temmuz ayı ortalarında yerli organik ürünler çarşısı kuruluyor.
Ekim ayı sonuna kadar araçlarının bagajlarını dolduran yerli ürünlere meraklı olanlara hizmet veriyor.

Su Kemerleri
Kemerburgaz’ın 1.5 km kuzeybatısındaki Uzun Kemer’in çok az bir bölümünün Roma temelleri üzerine kurulduğu biliniyor. Kemerburgaz’da bugün görülebilecek diğer su kemerleri ise şöyle sıralanıyor. Kemerburgaz’ın 5 km. kuzeybatısındaki Manglava çayırında bulunan Mağlova kemeri, 1,5 km güneydoğusunda yer alan Eğri Kemer (Hasdal Askeri Kışlası yanından geçen yolla Kemerburgaz’a gelindiğinde yolun altından geçtiği kemer), 7 km güneyinde ve Cebeciköy’ün 1,5 km doğusundaki Cebeciköy ya da Güzelce Kemeri.
Su kemerleri, Terkos gölünün çevresindeki kaynak sularının İstanbul’a taşınmasında kullanılmış.

Bendler
Bend adı verilen açık su depoları, kaynak ve yağmur sularını toplamak için iki dağ yamacı arasına yapılan büyük kâgir duvarlardan oluşuyor. Gövde, Bend Duvarı, Açık Savak, Bendin yan tarafında suların akıp gitmesini sağlayan düzenek. Su haznesi, Musluk Haznesi gibi bölümlerden oluşan Osmanlı döneme İstanbul Bendleri Düz, Dirsek, Kavis duvarlı olmak üzere üç farklı tipte yapılmış.

Su kemerlerinin Tarihçesi
Roma döneminden beri İstanbul’a su getirmede kullanılan bu sistemde, su seviyesini kaybetmeden iki yüksek arazi arasındaki dere ve vadiden karşıya geçirmek ve aynı yükseklikte bir noktaya akıtabilmek için köprü şeklinde ayaklı kemerler üstüne yapılmış olan suyolları.
Kanuni Sultan Süleyman döneminde İstanbul’a Belgrat Ormanından su getiren fakat kullanılamaz durumda ki eski Roma suyolu, Mimar Sinan tarafından eklerle yeniden yapılandırılarak Kırkçeşme Tesisleri adını almış. İstanbul’da kimisi anıtsal ölçülerde olmak üzere toplam 33 tane su kemeri yapılmış.

Kemerburgaz’da öne çıkanlar
Turşucu Hacı Salih
Turşu çeşitlerinde ana direk, lahana, salatalık, biber olmakla beraber fasulye, kelek, karnabahar, sarımsak, erik, pancar, patlıcan sarma, lahana sarma, domates, acur, pancar gibi çeşitleri vitrinde görenler almadan, tatmadan geçemiyorlar.
Bunların dışında bir de bamya turşusu var ki muhteşem lezzetiyle yedikçe yeme arzusu uyandırıyor. Körpe bamyalar seçilerek yapılan bamya turşusunu ayrı kavanozlarda satın alabileceğiniz gibi Tarihi Hacı Salih Demir Turşucusu’nda dolmalık salamura yaprak ve etli, çekirdeği küçük siyah zeytin de bulabilirsiniz.
Hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını belirten Semiha Hanım çeşitli turşuların sularından hazırladıkları özel karışımlı, hafif acılı turşu suyu ise, daha şişelere doldurulurken kokusu, görünüşü, berraklığı ve rengiyle ağızları sulandırmaya yetiyor, ağızda kuruluk, hararet yapmıyor.

Dilek Kasap
Dilek Kasap’ın et ve piliç ürünleri üzerine hazırladığı malzemelerden seçimler yapılıyor. Kasap’ta kömür mangal gibi malzemeler satılıyor, Kemerburgaz bahçelerinde yetiştirilen sebze ve meyveler seçiliyor, top, salıncak benzeri ihtiyaçlar giderildikten sonra en yakın piknik alanlarına gidiliyor. Kemerburgaz’a piknik dışında gezmeye veya alışveriş gibi amaçlar için gelenler ünlü yerlerde vakit geçiyorlar.

Kardeşler Lokantası
Kardeşler Lokantası Kuru fasulyesi, et döneri ve tencere yemekleri ile ünlenmiş. Öğlen servisi sonrası başta et döneri olmak üzere birçok yemek tükeniyor.
Günübirlik gelenler gibi Kemerburgaz sakinlerinin de ilk uğrak yerlerinden biri. Tek tip kıyafetli servis elemanları hızlı ve temiz servisleri ile beğeni kazanıyorlar.

Mis Köfte Piyaz Salonu
Kardeşler Lokantasının hemen yanı başında Mis Köfte Piyaz Salonu yer alıyor.
Mis Köfte’nin bir özelliği de duvarlarının Atatürk fotoğrafları ile kaplı olması, kurucusunun Atatürk’ün yaşarken heykelini yapmış bir kişi olması nedeniyle Atatürk sevgisini dükkânında tema olarak kullanmış. Sihirlitur. com’un “Ne Yenir” sayfasında geniş biçimde detayları bulabilirsiniz.

Kahve Hane
Yemek sonrası ve günün her saatinde haftanın yedi günü ilgi gören yerlerin başında Kahve Hane geliyor. Kadın erkek beraber oturulan, yüksek tavanlı ahşap bir yapının önünde bulunan, 150 senelik anıt kestane ağacı gölgeli, çiçeklerle bezenmiş bahçesi kumaş örtülü masalarında çaylarınızı kahvelerinizi içerken arzu eden aileler, tavlalarını da oynayabiliyor.
Çaylar birbiri ardına içilecek kadar lezzetli yudumlanıyor.
Ziyaret edenler arasında hafta sonu "Doğa Gezileri"ne çıkan motosikletli veya bisikletli grupları da görmek mümkün oluyor.

Oasis Peyzaj
Kemerburgaz’da dikkat çeken yerlerden ve sektörlerden birisi de çiçek, fide, ağaç satan, bahçe kültürleri üzerine peyzaj mimarisi hizmeti veren yerler. Çevrede bulunan villalar için her türlü iç ve dış mekân bitkileri bulunduran bu çiçek evlerinden olan Oasis Peyzaj, İstanbul Caddesi Hamidiye İçme Suyu tesisleri karşısında bulunan çiçekçi.
Bahçe bakımı, danışmanlık, her tür bitki, toprak, gübre, torf, saksı, çiçek meyve ağacı, çam türlerinin yanı sıra kiralık ilaçlama ve çapa makinesi tedarik edilebiliyor.
Ayrıca şömineler için yakacak olarak meşe, gürgen, koca yemiş odunu bulunuyor. Oasis Peysaj’ın ekonomik fiyatları ile tercih edilen çiçek galerisinde askılı petunya, sardunya, begonya, vinka, kadife, sebze fideleri ile kış mevsimi, soğuğa dayanaklı kış bitkileri bulunuyor.
Çiçekli Mustafa Dökel çiçek yetiştirmenin ana kurallarını sıralarken çiçeğe her gün su verilmez, fazla su bitkinin kökünü çürütür, çiçek bir iki saat dışında aşırı güneşi sevmez, diyor.
İki yılda bir saksılarda toprak değişimi gerekir, kökleri uyandırmak için zedelemeden bir kaç kök uzantısını kesmenin, açmış olan gülleri üç boğum altından budanmasınınfaydalı olacağını belirten çiçekçi, üçte bir oranında su dolu kova içinde eritilmiş gübrelerle şerbet yapılarak saksı toprağı beslenmeli, lale çiçeğinde ise, ya lale soğanı çiçeği geçince çıkarılıp kuru yerde saklanmalı, ya budayıp öylece bırakılmalıdır diyor.
Oasis Peysaj Tel: 0(212) 360 03 55



Kemerburgaz Piknik Alanları

Kemerburgaz’da çok sayıda piknik alanı yer alıyor, bunlardan kimi Eyüp Belediyesi, kimi, Şişli Belediyesi’nin alanları olarak otobüslerle taşınan halka hizmet veriyorlar.
İçlerinde gölü, etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları olan ve en kalabalık olan Kurt Kemeri ve Ayvand Bendi geliyor.
Eyüp, Kâğıthane, Kemerburgaz, Göktürk sakinlerinin yanı sıra yöresel derneklerin etkinlik programları hafta sonları burada gerçekleştiriliyor.
Oldukça kalabalık olan piknik alanında mangal kokuları, dumanları arasında hamaklarda sallananlar, yemek üstü uyku çekenler, top oynayanlar, birlikte akşamın son saatlerine dek piknik yapıyorlar. Kırkçeşme Suyu Bentleri olarak anılan 4 bentten biri olan Ayvand Benti, Ayvand Deresi üzerinde bulunuyor.


Ayvand Bendi Tabiat Parkı ve Bendlerin Yapımı
1765 yılında inşaatına başlanmış, Sultan III. Mustafa (1757-1774) döneminde yapılmış. Yerden yüksekliği 13.45 metre olup, Bent üstü genişliği 5.50 - 6.90 metre. Göl hacmi 156 bin m3. Gölalanı 0,050 km2. Yabani hayvan türlerini barındıran göl çevresi Belgrat Ormanı içinde ki en güzel manzaraya sahip göllerden biri sayılıyor.
Osmanlı İmparatorluğunun İstanbul için inşa ettirdiği su yollarının önemli halkası olan Kurt Kemeri de bu saha içinde yer alıyor.
Gölü çevreleyen toprak yoldan ilerleyerek sakin piknik sahaları bulunabilir, yer yer göl kıyısına dek inebiliniyor.
Bendin üzerine çıkmayı engellemek amacıyla yapılmış olan demir parmaklığı aşanlar, bend üzerinden karşıya geçerek göl kıyısında kamış oltalarına taktıkları mısır ve ekmekle sazan gibi tatlı su balıkları tutmaya çalışıyorlar.

Gölün yasak kıyısında herhangi bir yürüyüş yolu bulunmuyor.
Zaman zaman bisikletle veya yürüyerek yemek sonrası hazım ve spor, keşif amaçlı tura çıkanlar görülüyor.
Kemerburgaz'dan Belgrat Ormanına giriş kapısı olan Kurt Kemeri mesiresinden geçilerek toprak bir yolla ulaşım sağlanıyor.
Ayvand Bendi mesire yerine giriş için, araç içinde ki yolcu sayısına bakılmaksızın otomobiller 10 TL. Motosiklet için 5,5 TL, Minibüs 20 TL, otobüs 100 TL ücreti alınıyor.
Piknik alanı içinde bahçe içinde restoran, büfe, çeşme, tuvalet gibi üniteler bulunuyor.
Piknik alanı yaz mevsiminde saat 21.00 de kapanıyor.


Kirazlıbend Tabiat Parkı
Kemerburgaz'da Kurt Kemeri piknik alanı, Kirazlıbent, Fatih, Çeşmesi, Büyük Bent, Kuru Dere, Irmak içi piknik yapmak için diğer seçenekler.
Kirazlıbend Tabiat Parkı oldukça ilgi gören piknik alanlarından biri, aracıyla gelip giriş bileti alanlar, geniş ve sık, yüksek ağaçlarla kaplı alanda bank ya da kabinlere yerleşip, beraberlerinde getirdikleri piknik yiyecekleri ile kuş sesleri arasında ve ağaç gölgesinde hamaklara kurulup çocuklarıyla ailece piknik keyfi yapıyorlar.


Kemerburgaz’ın en önemli, en görkemli eserleri Su Kemerleri.
Rumlar zamanında Karadeniz’den kömür nakliyatı için kullanılan raylar geçmişten günümüze izler taşıyor. Eski döneme ait siyah beyaz büyük boy fotoğrafları Kemerburgaz Meydanı'nda Çınar altı kıraathanesi olan Kahve Hane'nin duvarlarında da görebilirsiniz.

Kemerburgaz çevresinde yer alan minibüs ve otobüs seferleri ile ulaşılabilen Akpınar Köyü 20 km sonra Karadeniz sahilinde denize girme imkânı veriyor. Çevrede bulunan ormanlık alan avcıların da ilgisini çekmiş önceki yıllarda İtalya’dan, Almanya’dan çok sayıda avcı avlanmaya gelmiş.
Şimdilerde yerli avcılar çulluk, ördek ve bağlara bahçelere çok zarar veren çok sayıda domuz vuruyorlar.
Kemerburgaz’da özellikle yazın yağan sıcak yağmur sonrası etrafa yayılan nebatat ve toprak kokusu, kekik otlarıyla, eğrelti oyları, mor renkli dikensi bitkilerle zenginleşip genzinizi yakıyor, içinizi ve etrafı koklamaya doyamayacağınız bir koku kaplıyor.
Gök gürültüsü, yaprak ve kuş korosu haricinde ses duymuyorsunuz. Kestane ağaçlarının bol olduğu bölgede bilhassa Ağaçlı, Çiftalan, Akpınar Köyünde Taya Kadın piknik Alanı taraflarında çok sayıda göl bulunuyor.
Köylüler sayıları 20’yi aşan göllere kamyonlarla dökülen toprak hafriyatından rahatsızlıklarını ve doğanın, yayın, turna, sazan gibi tatlı su balıklarının durumdan olumsuz etkilendiğini belirtiyorlar.


Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı


Unutulanlar
60'ların Beyoğlusu
Mis Kokular

Sebze Meyve Hali
Sobalar
Nostaljik Rock
Rolling Stones Konser
Spor Anıları
Eski Sokak Satıcıları
Çırağan Sarayı
Eski Dolmuşlar
Araba Vapurları
Marmara Gemisi
Haliç
Geçmişte Eyüp
Sahil Yolu
Sihirli 45'likler
İnönü Stadı Anıları
Moda Ruzgari

Galata Köprüsü
Panoramik Bakış
Panorama Anadolu
Kibrit Kutusu
Öykülü Fotoğraflar
Eski Reklamlar
Hürriyet SHOW Dergi
SABAH Magazin
Puan Dergisi
Bizim Aile

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.